treba ale podotknut, ze by sa malo jednat o kvalitny kompresor, aby sa do nho cez nekvalitne vstupy nedostal aj kopec sumu, ktory sa potom pri komprimacii vytiahne spolu so signalom. ked k tomu pripocitam pripadne nekvalitne vystupy, moze byt lahka komprimacia na lacnom kompresore degradacia zvuku este pred jeho digitalizaciou...Pytkin píše:...Druha vec je ale , ze kazdou komprimaciou (ktora moze byt "nepocutelna") zvysis uroven signalu , takze po prevode A/D prevodnikom dostaneme do digitalu viacej signalu , cize vacsi odstup od sumu ..
...
jedine ze by nebola

IMHO, kazdy decibel signalu naviac pri komprimacii na comkolvek je zaroven aj decibelom zvysenia sumu, kedze komprimaciou sa zmensuje dynamika. z toho teoreticky vyplyva, ze komprimacia pred AD moze mat zmysel hlavne ako prevencia ostrych peakov na vstupe do AD, pretoze ak sa mi oproti nahravaniu nekomprimovanemu signalu podari ziskat napr. 10db signalu navyse, zaroven sa mi podari ziskat aj 10db sumu navyse. z toho vyplyva, ze do prevodnika dostava silnejsi signal ale aj s obsahom vacsieho sumu
jedine ze by som sa mylil...