Konečně mi přišli všechny komponenty k nahrává .. Jak na to?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Konečně mi přišli všechny komponenty k nahrává .. Jak na to?

Příspěvek od s-monan » 02 črc 2008 09:31

Tak mi konečně přišli všechny komponenty k nahrávání.

PCI zvukovka
Předzesilovač s fantomem
mikrofon
kabely
a stojan,pavou,filtr, atd.

Jako správnej Hurvínek co nikdy neviděl válku počítám s tim, že to všechno hezky zapojim, zapnu a ono už to pojede. Ale jak tak na to tady koukám a vidim jak ten signál leze přes dva dráty a krabičku, nejsem si jistej že to půjde tak jednoduše. Doteď jsem měl USB dinamickej Mic, takže se zapojovánim složitějších komponent (víc jak jedna věc :-)) nemám žádné zkušenosti. Takže otázka zní:

Jak na to?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 02 črc 2008 09:50

Zkusil bych asi tenhle postup: precti si manual zvukovky a podle nej ji nainstaluj. Nastav ji a vyzkousej v programu, ve kterym delas a kdyz bude vsechno slapat, tak pripoj predzesilovac, do nej mikrofon a zkus neco nahrat. Co to je za modely jsi nenapsal, takze vic k tomu ted rict opravdu nejde.

EDIT: pokud mas kondenzatorovej mic, tak ho pripojuj a odpojuj s vypnutym fantomem.

s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Příspěvek od s-monan » 02 črc 2008 10:44

zvukovka :M-audio Audiophile 2496
zesilovač: Behringer MIC100
mic: Oktáva 319

s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Příspěvek od s-monan » 02 črc 2008 10:46

program ještě nemám žádnej.....chtělo by to ze začátku nějakej freeware

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 708
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 02 črc 2008 10:48

Zkus 0.42 verzi reapera, jestli to ještě někde na netu je k sehnání, ta je, tuším, freeware...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 črc 2008 12:53

Podla tohto : http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... -main.html
by mal byt bundlovany s AP2496 Ableton live ..

s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Příspěvek od s-monan » 02 črc 2008 14:48

Pytkin píše:Podla tohto : http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... -main.html
by mal byt bundlovany s AP2496 Ableton live ..
Jo to je pravde heh.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 črc 2008 07:23

SadLuck píše:Zkus 0.42 verzi reapera, jestli to ještě někde na netu je k sehnání, ta je, tuším, freeware...
posledna free verzia je 0.99 a je pochopitelne zo vsetkych nulkovych najlepsia. takisto odporucam. zvukovo kvalitny malinky program a koncept nema vzdialeny od "velkych" DAW programov. najhorsie pre zaciatocnika je zacat niecim ako energy xt, reason, alebo fruity studio, lebo ak sa na tom nauci, bude ho to neskor zvazovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 črc 2008 07:26

Pytkin píše:Podla tohto : http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... -main.html
by mal byt bundlovany s AP2496 Ableton live ..
delta verzia abletonu je tak orezana, ze je prakticky nepouzitelna. je to fakt len demonstrativna zalezitost.

s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Příspěvek od s-monan » 07 črc 2008 09:57

kexik píše:
Pytkin píše:Podla tohto : http://www.m-audio.com/products/en_us/A ... -main.html
by mal byt bundlovany s AP2496 Ableton live ..
delta verzia abletonu je tak orezana, ze je prakticky nepouzitelna. je to fakt len demonstrativna zalezitost.
Tak to už sem taky zjistil :-)
zkusim někde toho reapera...

s-monan
Příspěvky: 24
Registrován: 29 kvě 2008 12:21

Příspěvek od s-monan » 07 črc 2008 10:02

Zvládá ten reaper nahrávání z mikrofonu hned?

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 07 črc 2008 12:27

Reaper zvlada nahravani z nekolika mikrofonu hned, tam je spis limitujici lidsky faktor :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 črc 2008 13:12

s-monan: musis pridat stopu, na nej stlacis record enable (cerveny puntik), vyberies si vstup z ponukanych, typ stopy (mono lavy kanal, mono pravy, stereo) a mozes nahravat. ked donahravas, program si vypyta kam ma nabrate stopy poukladat. sosimple.
celkom na zaciatku ale musis vbehnut do preferences-devices a nastavit ako device asio ovladac k tvojej karte.

Odpovědět