konflikt frekvencí

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Poshook

Příspěvek od Poshook »

imho ja ked mam podobny problem, pouzijem RBass od Waves (Ren. Maxx bundle), basu orezem zospodu a s RBassom posuniem tam, kde problem nie je. casto to vyuzivam s duom kopak / basa. velmi to ulahcuje robotu. podobne sa da pouzit PSP Mixsaturator pripadne MixBass

ksr

Příspěvek od ksr »

No mne se to teda nezda.Nesla mi stahnout ta delsi ukazka,takze jsem slysel jenom to z toho prvniho linku. Prijde mi,jako kdyby ten rhodes byl celej transponovanej o pul ton nebo tak. Pac ten basovej ton z rhodesu je oproti base nejaka zvetsena kvinta a to mi neprijde moc idealni reseni i celej ten akord je podivnej,jako kdyby to nebylo presne naladeny,ale da se to snest. Mohlo by stacit ten prvni ton z rhodesu sebrat,stejne tam plni svoji funkci ta basa.Ale zalezi co je cilem,pokud by to melo bejt dirty,tak to muze bejt zajimavy. :-)

vasek

Příspěvek od vasek »

To místo je z pohledu puristy blbě vymyšlený, protože basa s basovým tónem rhodes hrajou kvartu. Ale v kontextu to nezní nijak blbě... klidně bych to nechal být.

delay

Příspěvek od delay »

Taky je možný, že ti frekvenčně rezonuje ten tón v monitor roomu... Poslechni to jinde.

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Hele díky vám za tipy, ty rhodes uz jsme dostali orig. v audio, neznám k tomu podrobnosti. Je možný, taky jsem to už zmiňoval, že je tam problém s laděním. No v nejbližších pár dnech to budeme muset nějak vyřešit.

ksr

Příspěvek od ksr »

Jej,mel jsem rozladene spatnym samplingem midi,tak proto se mi to zdalo nejake rozladene,kdyz jsem si to zkousel. :-D :oops: Ted je to jasne. Basa s rhodes basem hrajou kvartu,takze ten basovy ton rhodesu staci preladit o ton vys na cistou kvintu,to by melo jit a bude to v poho.

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Poshook píše:imho ja ked mam podobny problem, pouzijem RBass od Waves (Ren. Maxx bundle), basu orezem zospodu a s RBassom posuniem tam, kde problem nie je. casto to vyuzivam s duom kopak / basa. velmi to ulahcuje robotu. podobne sa da pouzit PSP Mixsaturator pripadne MixBass
člověče tohle jsem zkoušel už dřív a stejně se vždycky vrátím ke komfortnějsímu EQ, ale neříkám že je to špatnej plugin, možná to neumím správně použít anebo jsem mu nepřišel na chuť

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

ksr píše:Jej,mel jsem rozladene spatnym samplingem midi,tak proto se mi to zdalo nejake rozladene,kdyz jsem si to zkousel. :-D :oops: Ted je to jasne. Basa s rhodes basem hrajou kvartu,takze ten basovy ton rhodesu staci preladit o ton vys na cistou kvintu,to by melo jit a bude to v poho.
souzvuk kvinty je "harmoničtější", ale i ta kvarta jde. nakonec jsme to nechali tak, jen trochu doekvalizovali a kupodivu pomohl i čas. posun (fáze). docela jsem měl obavy jak bude vypadat master, ale myslím že je to ok. díky za konzultace.

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Ještě tu mám jednu ukázku, kterou když jsem slyšel poprvé, tak mě to dost zarazilo, ale vlastně je to boží: http://www.driveway.com/y3g7w4g0f8
Myslím ten souzvuk basovejch tónů.. Přijde mi to dost originální a zároveň asi né úplně jednoduchý na smíchání..

Odpovědět