konflikt frekvencí

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 01 říj 2008 22:32

imho ja ked mam podobny problem, pouzijem RBass od Waves (Ren. Maxx bundle), basu orezem zospodu a s RBassom posuniem tam, kde problem nie je. casto to vyuzivam s duom kopak / basa. velmi to ulahcuje robotu. podobne sa da pouzit PSP Mixsaturator pripadne MixBass

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 02 říj 2008 11:20

No mne se to teda nezda.Nesla mi stahnout ta delsi ukazka,takze jsem slysel jenom to z toho prvniho linku. Prijde mi,jako kdyby ten rhodes byl celej transponovanej o pul ton nebo tak. Pac ten basovej ton z rhodesu je oproti base nejaka zvetsena kvinta a to mi neprijde moc idealni reseni i celej ten akord je podivnej,jako kdyby to nebylo presne naladeny,ale da se to snest. Mohlo by stacit ten prvni ton z rhodesu sebrat,stejne tam plni svoji funkci ta basa.Ale zalezi co je cilem,pokud by to melo bejt dirty,tak to muze bejt zajimavy. :-)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 říj 2008 11:43

To místo je z pohledu puristy blbě vymyšlený, protože basa s basovým tónem rhodes hrajou kvartu. Ale v kontextu to nezní nijak blbě... klidně bych to nechal být.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 říj 2008 12:45

Taky je možný, že ti frekvenčně rezonuje ten tón v monitor roomu... Poslechni to jinde.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 02 říj 2008 14:43

Hele díky vám za tipy, ty rhodes uz jsme dostali orig. v audio, neznám k tomu podrobnosti. Je možný, taky jsem to už zmiňoval, že je tam problém s laděním. No v nejbližších pár dnech to budeme muset nějak vyřešit.

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 03 říj 2008 14:40

Jej,mel jsem rozladene spatnym samplingem midi,tak proto se mi to zdalo nejake rozladene,kdyz jsem si to zkousel. :-D :oops: Ted je to jasne. Basa s rhodes basem hrajou kvartu,takze ten basovy ton rhodesu staci preladit o ton vys na cistou kvintu,to by melo jit a bude to v poho.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 16 říj 2008 15:08

Poshook píše:imho ja ked mam podobny problem, pouzijem RBass od Waves (Ren. Maxx bundle), basu orezem zospodu a s RBassom posuniem tam, kde problem nie je. casto to vyuzivam s duom kopak / basa. velmi to ulahcuje robotu. podobne sa da pouzit PSP Mixsaturator pripadne MixBass
člověče tohle jsem zkoušel už dřív a stejně se vždycky vrátím ke komfortnějsímu EQ, ale neříkám že je to špatnej plugin, možná to neumím správně použít anebo jsem mu nepřišel na chuť

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 16 říj 2008 15:12

ksr píše:Jej,mel jsem rozladene spatnym samplingem midi,tak proto se mi to zdalo nejake rozladene,kdyz jsem si to zkousel. :-D :oops: Ted je to jasne. Basa s rhodes basem hrajou kvartu,takze ten basovy ton rhodesu staci preladit o ton vys na cistou kvintu,to by melo jit a bude to v poho.
souzvuk kvinty je "harmoničtější", ale i ta kvarta jde. nakonec jsme to nechali tak, jen trochu doekvalizovali a kupodivu pomohl i čas. posun (fáze). docela jsem měl obavy jak bude vypadat master, ale myslím že je to ok. díky za konzultace.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 16 říj 2008 15:18

Ještě tu mám jednu ukázku, kterou když jsem slyšel poprvé, tak mě to dost zarazilo, ale vlastně je to boží: http://www.driveway.com/y3g7w4g0f8
Myslím ten souzvuk basovejch tónů.. Přijde mi to dost originální a zároveň asi né úplně jednoduchý na smíchání..

Odpovědět