Kytara- hlukova stena

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 čer 2005 10:43

rastis píše:Cyril - plati to co som popisal. Ak sa to nahra na poriadny aparat a poriadne sa to odsnima, bude to maso. Ak sa to nahra cez MT2 bude to vcelin, ale vsetko zalezi od vkusu. Najbezbolestnejsia cesta je skreslit to priamo v PC. Trebars FREE kombinacia Tube Screamer+JCM900 ako VSTi od <a href="http://www.simulanalog.org" target="_blank"><b>Simul Analog</b></a> je vrazedna zostava, s ktorou by sa aj Amplitube a spol malo niekedy problem popasovat...
suhlas... simulanalog veci su podla mna naj- virtualne pc krabky jake su...
a ze su zadarmo je az k neviere... ale jcm na plochy neviem, to je taky stencovak... asi si stiahnem tu ukazku najskor a skusim nieco zlepit podla toho

guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Příspěvek od guitarhero » 01 črc 2005 02:05

Munro píše:No a jak by se vam vazeni v tomto smyslu jevil zvuk kytar http://www.desolated.unas.cz/INDEX2.htm sekce music.


Nahravano doublovane 2x (doleva a doprava) pres Marshall Valvestate cislonevim 100W, box 4x12, mic Neuman CMV563 s vlozkou M7 a jeste jeden Audiotechnica nevimjaky a pak 2x po lince pres (svetedivse znelo to lip nez pres PODv2.0)Behringer VAMP. Celkem teda 4vrstvy, nekde vyjimecne 6.
to je blbost.....normalne Shure 57 na kraj repraku - to je klasika nejklasikovatejsi, takhle toci ale uplne vsichni od AC/DC po moravanku!. Samozrejme se tam toho da dat vic, ale timhle nic nezkazis a je to levny. Naopak, drahy kondiky jsou na kytaru na hovno, pouzivaj se tuzky, kdyz uz, ale malo. Ver mi, deset let nedelam nic jinyho.....
Kdyz lajna, tak jedine simulace, moznosti je nekonecne, lajna ze zesiku je na nic. Frajerina je DI Box jeden konec do zesiku a sejmout, druhej do amp sim.......vsechno doublovat rucne, stena jak hovado :-)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 27 lis 2006 11:13

Tak jsem zkousel nahrat cistou kytaru pres linku a projel jsem to guitar rigem a ty metalovy presety tam se mi moc LIBEJ. Samozrejme jeste nevim, jak se to bude chovat v mixu, ale na prvni pokusy maso. Rozhodne zajimavejsi, nez lampovy zkresleni z myho preampu.

Asi je to vsechno o vkusu.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 lis 2006 14:03

To teda jo, já bych metal nahrál radši přes Zoom 505, než přes GR. Mimochodem kdo testil Amplitube 2?

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 lis 2006 14:34

Uz som ho takmer vyskusal, ale ta Air verzia, co som kupil nejak nesla spustit (a to tu ten Air ktosi nedavno tak vychvaloval :) )...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 27 lis 2006 15:39

Kdesi kdosi říkal, že kombíčko o výkonu 2.1 W jde propojit se starým generátorem ;)

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 27 lis 2006 22:05

je fajn, ze na ezone neni tolik egocentrickejch kytaristu jak treba na instrumento.cz, tam se kazda debata dycky zvrhne do tech totalne zbytecnejch debat lampy vs. digitalni simulace a cist to potom je asi tak stejnej zazitek jak byt aktivni v nake rvacce po koncerte kabatu...

jensem chtel dodat k tomu nahravani linkou, jak zminoval kexik; s recordingem mam fakt minimalni zkusenosti, ale muzu ti rict, ze snad zadnyyho live zvukare ani nenapadne jin s dratem v ruce za kytaristou a ptat se, jakej ma konektor, naprosta automatika je shure sm-57 a to prakticky bez vyjimky vsude, kde se na zvuk daly aspon naky penize (sm57 navic stoji nak tri a pul litru dneska) a to at des do nakyho malyho klubu nebo na brutal velkej fest... jakykoli jiny reseni v drtive vetsine dopada vylozene negativne (nemyslim tim lidi, kteri si dovezou obrovsky kytarovy racky nebo maj vlastni mikraky za krapet jiny ceny). a neco na tom bude, proc by si to vsichni komplikovali mikrakem, kdyz by to resila jednoduse linka z marshallu? jednoduchy, protoze marshall dratem je ta nejvetsi sracka :| idealne jeste, kdyz das dva mikraky; jeden presne do stredu a druhej k hrane repreaku, trochu si pohrajes s korekcema a pak staci jen hejbat savlema, podle toho, jakej zvuk do toho celku potrebujes. jednoduchy a ne tak drahy :wink:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 lis 2006 22:52

parek - toto tu je stara debata. Inak mas samozrejme pravdu, akurat tu sa skorej ako live zvucenie riesi prave nahravanie doma, kde to nie vzdy majkom ide idealne (a specialne pri nejakom chciplom Marshalle, ktory hra dobre az so skreslenymi pentodami)...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 28 lis 2006 08:42

parek - ezone má taky svoje zbytečný debaty :-)
Jinak já absulotně nechápu, jak může někdo kupovat na live horší mikrofony než SM58 a SM57 - při dnešních cenách. Samozřejmě dobrej zvukař může potom vychytat lepší mikráky za podobný nebo třeba trochu vyšší ceny, ale kažej Lojza, co zvučí pro akorát pro místní hroziče by měl ty Shury mít, když je to ověřenej standard.
Jinak Sm57 na koncertech funguje bez debat - co mě spíš sere, je to, že zvukaři si nedají práci s umístěním mikrofonu. Já když zvučím kytaru, tak začnu na nějaký mojí oblíbený střední pozici, ale hodně často běžívám na podium posunout mikrák dovnitř nebo ven, podle zvuku.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 kvě 2007 16:34

snad to do tohohle threadu patri... jaky doporucujete efekty pred zkresleni (higain)? Kompresor? Jak nastavit? Exciter? Ekvalizer?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 17:35

Ziadne okrem wah. Kompresor mozno k cistym zvukom, hi gain skreslenia su uz same o sebe iba kompresia signalu. Exciter je enhancer ? Blaznis ? :) Ekvalizer Ti spravi ako co ? Farbu pred skreslenim robit urcite nebude. Jedine trochu urci charakter skreslenia, no zabije to zbytocnym zvysenim sumu, brumu, bordelu. Tak ma tak vlastne napada, ze vhodny je noise gate :) Dobre nastaveny s dobrou pravacku pomoze lepsim sekaniciam ;)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 kvě 2007 17:43

rastis: Porad prosim - kterou noise gate do cubase? Ta co je v Amplitube2 mi nevyhovuje, krome toho neni globalni na vsechny presety.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 kvě 2007 18:01

Vuid - neviem - ja live pouzivam noise gate az za skreslenim v slucke (G-major), pri nahravani iba z preampu pouzivam nejaky basic noise gate v multitracku za simulaciou boxu. Niektori moji kamosi metlaci pouzivaju noise gate rovno za gitarou - vacsinou nejake Boss krabicky.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 14 kvě 2007 18:11

rastis píše:Vuid - neviem - ja live pouzivam noise gate az za skreslenim v slucke (G-major), pri nahravani iba z preampu pouzivam nejaky basic noise gate v multitracku za simulaciou boxu. Niektori moji kamosi metlaci pouzivaju noise gate rovno za gitarou - vacsinou nejake Boss krabicky.
Potrebuju noise gate za preamp na zvukovce, pred amplitube. Zatim pouzivam cubasackej plugin VSTDynamics, ale zere zbytecne moc vykonu.
Zkusim pohledat a vyzkouset nejaky free pluginy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 kvě 2007 18:19

VSTDynamics zere moc vykonu? To se mi nezda. A povypinal jsi vsechny sekce krome gate? No i tak by zrovna tenhle fekt mel zrat minimum. Muzes ho dat do cubase klidne rovnou na vstup.

Odpovědět