Layering
Layering
Ahoj, chci se zeptat na vrstveni zvuku. Vim, ze u bicich je to celkem samozrejmost a uz se to tady zevrubne probiralo, ale jak je to s ostatnimi nastroji a druhy zvuku? Co si myslite treba o vrstveni basy? Napr. 2 ruzne basy pres sebe... Je blbost vrstvit je a nechat hrat na stejnych frekvencich, nebo je podle vas lepsi mit jednu hlubokou a jednu extra hlubokou napr.? Diky
Basu nechávám single - snažím se spíš vybrat dobrou ... většinou to udělá spíš bordel ( ale záleží na konkrétním bass zvuku a výběru druhý vrstvy ! ) Pokud ti ale nefunguje už ta první vrstva .. tak záplata to asi bude řešit těžko ....
Ostatní zvuky layeruju hodně .... u soft synthu mi to dokonce připadá snad i jako nutnost (nebo alespoň chorus tam narvu ) .
Ostatní zvuky layeruju hodně .... u soft synthu mi to dokonce připadá snad i jako nutnost (nebo alespoň chorus tam narvu ) .
Neřekl jsem "že to dělá" ale "většinou to spíš udělá" a to je rozdíl .
Všiml jsem si , že se tu dost lidí snaží řeší všemožně svůj problém se zvukem , ale nenapadne je řešit UŽ zdroj problému .
Pokud (MOJÍ !!) base něco chybí - tak je to správnej výběr .... je spousta typu .... každá se nehodí všude .
A čím mám podbarvit třeba basu z MiniMooga ? Jiným typem ?
.... Pokud použiju tu z MiniMooga a podplácnu jí jiným typem ... vzníká (MĚ !) zvláštní basové bahno . Proto se snažím vždy vybrat raději hned tu pravou vořechovou . Aby basová linka byla jasně „čitelná“ a „pumpovala“ .
Ale znovu zopakuju , že záleží na konkrétním bass zvuku a výběru druhý vrstvy !
Všiml jsem si , že se tu dost lidí snaží řeší všemožně svůj problém se zvukem , ale nenapadne je řešit UŽ zdroj problému .
Pokud (MOJÍ !!) base něco chybí - tak je to správnej výběr .... je spousta typu .... každá se nehodí všude .
A čím mám podbarvit třeba basu z MiniMooga ? Jiným typem ?
.... Pokud použiju tu z MiniMooga a podplácnu jí jiným typem ... vzníká (MĚ !) zvláštní basové bahno . Proto se snažím vždy vybrat raději hned tu pravou vořechovou . Aby basová linka byla jasně „čitelná“ a „pumpovala“ .
Ale znovu zopakuju , že záleží na konkrétním bass zvuku a výběru druhý vrstvy !