Low Pas Filter
-
TNKSP
Low Pas Filter
K čemu je dobrý Low Pass Filter?
Vím, že odžezává spodní pásmo od určité frekvence.
To samé je např. u některých mikrofonů, např. AKG C3000
Vím, že odžezává spodní pásmo od určité frekvence.
To samé je např. u některých mikrofonů, např. AKG C3000
- MonkeyFighter
Venti: hadat se nemusis, staci si to jen z anglictiny prelozit a hned ti to bude jasny. Proste a jednoduse ti propusti jen frekvence od urcityho bodu niz. Opak je high pass filter (nekdy se pise i Hi-pass) - ten propousti od urcity frekvence vejs. No a pak je jeste band pass a to je kombinace obou passu dohromady. Pokud kecam, tak me opravte.
-
TNKSP
Jednoduse k tomu, aby ti to odrizlo basy
. U nekterejch nastroju nepotrebujes slyset frekvence treba pod 80Hz... V nahravce by ti delaly bordel, no a tak je jednoduse odriznes. Klasickym basovym EQ na obycejnym analog pultu bys to z nahravky taky dostal, ale sebralo by ti to mnohem vetsi pasmo a po uplne jiny krivce strmosti, nez bys potreboval. Na tohle jsou tyhle filtry idealni. Tohle je jen takovej jeden priklad, naslo by se jich urcite mnohem vic.
-
kexik
High pass je hodne uzitecnej, protoze odsrani ty spodni ruchy, ktery rozblacujou nahravku. Obcas je to dobry udelat u zdroje, ale pak se muze stat, ze to uzere i to, co tam zase chceme... lepsi nechat az do michacky.
Mimochodem vetsina mikrofonu sou udelany jako bandpass filtry (treba stary neumanny), tak se snazili odstranit sum ;-). Takze znej trochu uzavrene zeshora (16-18khz??)
Highpass se u mikrofonu dava u kondenzatoru pre preamp, takze diky tomu je min nachylnej na prebuzeni z fouknuti a tak.
Treba U67 ma zabudovanej nejakej spec. obvod proti sykavkam, kdyz uz sme u toho.
Mimochodem vetsina mikrofonu sou udelany jako bandpass filtry (treba stary neumanny), tak se snazili odstranit sum ;-). Takze znej trochu uzavrene zeshora (16-18khz??)
Highpass se u mikrofonu dava u kondenzatoru pre preamp, takze diky tomu je min nachylnej na prebuzeni z fouknuti a tak.
Treba U67 ma zabudovanej nejakej spec. obvod proti sykavkam, kdyz uz sme u toho.
Dakujem za opravenie
... pojem som si pomylil, ale princip som dal dobry nie ? 
Nedalo mi to este.. aplikoval som na seba skratku RTFM
.
AKG C3000 ma ten cudlik v manuale pomenovane ako Bass Roll Off Filter.
Pre tych koho to zaujima citujem...
Switch nr. 3 to ako ten
... selects linear frequency response or a bass rolloff position, The rolloff position compensates the the proximity effect caused by close miking and ensures a defined, punchy bass sound. It also rejects handling and cable noise ....
Jedna mini otazocka... co je myslene slovom MIKING ?
Dakujem
Tak iba tolko...
Nedalo mi to este.. aplikoval som na seba skratku RTFM
AKG C3000 ma ten cudlik v manuale pomenovane ako Bass Roll Off Filter.
Pre tych koho to zaujima citujem...
Switch nr. 3 to ako ten
Jedna mini otazocka... co je myslene slovom MIKING ?
Dakujem
Tak iba tolko...
ja rezem od 30, niekedy i od viac, cucim na spektrum a podla toho, co je v nahravke... pri 12dB filtri to niekedy hodi aj 60Hz 
pri mojej muzike nejde o trhanie criev, ale o pevnu a plnu basu a vyssie posadene bicie a tam ramus naspodu len robi neplechu
ale pri tanecnych veciach to vyzera urcite inak
pri mojej muzike nejde o trhanie criev, ale o pevnu a plnu basu a vyssie posadene bicie a tam ramus naspodu len robi neplechu
ale pri tanecnych veciach to vyzera urcite inak