Mam taky problem...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho » 17 pro 2008 21:40


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 pro 2008 22:23

a co na tom nie je v poriadku? normalny suchy nabraty hlas. nepocujem ziadny problem, ktory by poukazoval na nekvalitny hardver

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 » 17 pro 2008 23:13

Tiez sa mi to zda vpohode. Mozno si psycho myslel, ze proste nahra a bude to zniet ako z jeho oblubeneho hipu a hopu ale treba to zmixovat cece :D Myslim ze s nejakym EQ, reverbom a kompresorom to bude zniet adekvatne k tomu HW.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 pro 2008 00:16

uplne normalka. jasne do mixu to bude chtit dost zprocesovat, ale to je normalni. asi bych tam nekde vlozil de-esser, ale ne na sss, ale na sshhh (nekde mezi 2-5k), to tam casto vylejza, ale to je hlasem. pak je tam slyset trochu podklad (zkusil bych instrumentalku do sluchatek trochu lowpassovat - min budou ze sluchatek preslychat hihaty do mikrofonu) + mistnost, to by se dalo utlumit, ale neni to zadnej prusvih.

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho » 18 pro 2008 14:23

oo tak to som rad...ako urcite som si nemyslel ze to hned bude zniet ako nieco profi..to fakt nie..ale aspon som sa uistil ze nie je ziadny problem..takze mam nahravat stale na vynulovanych stredoch vyskach basoch na mixe??mam nechat mix tak a radsej to upravovat cez SW ekvalizerom?a ako mam to sshhh zrobit deeserom..lebo stal davam len na S...na to sshh to neviem urobit,,,inak myslite zeby trochu aj pomohla keby som si dal okolo mikrofonu aspon tie papierove obaly od vajicok?lebo velmi tomu neverim..keby som si dal zo zadu aj zboku uroobilo by to nieco??dik..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 pro 2008 15:59

Obaly od vajicek udelaj minimum absorbce a trochu difuze v uzkym pasmu... hm... sezen si trochu rockwoolu a udelej ramy. Nebo si kup par ak. "molitanu" a placni je okolo mikraku na mista, kde se odrazi zvuk, primej. No ale tak ci tak ti hraje cela mistnost a ta je potreba resit komplet. Kdyz si ale dost blizko u mikraku, tak pro demoucely staci obyc obyvakovej zvuk.

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho » 18 pro 2008 16:07

a co keby som dal mikrofon do skrine a skrinu zvnutra vylepil tym molitanom..???

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 pro 2008 20:16

Blbost idealne potrebujes mit okolo toho spoustu vzduchu... molitan sice absorbuje vejsky, ale od 1000Hz dolu stezi neco... coz znamena, ze to bude znit jako ze skrine i kdyz zatlumeny, tak prece skrine ;-).

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho » 19 pro 2008 07:54

takze radsej skrina s molitanom ako volne v izbe?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 pro 2008 08:32

nie, radsej volne v izbe.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 pro 2008 09:11

Kup si nebo udělej akustickej paravanek, to pro zacatek pomaha slusne, aby jsi vyresil celou mistnost, to chvili trva a je potreba nejak resit kazdou stenu vcetne stropu... Navic odhalene okno je taky spatny... ja s tim zrovna ted bojuju.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2008 10:46

psycho : SMpro audio predava velmi fajnovy "reflection filter" .. Hupoert ho predava .. kayko si ho kupil a velmi si ho pochvaluje ..

http://www.on-board.sk/mic-thing-producta-1045-12.aspx

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 pro 2008 10:51

Ja iba doplnim ze kayko doniesol aj nejaky paravanik z DIsku....bol pekny dreveny.......ale aj ten zvuk v nom bol taky "dreveny".,....hento SM Pro audio sice nieje take pekne ale nerobi taky krabicovy zvuk.....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 pro 2008 11:18

Ten z DISKU byl VICOUSTIC, drahý, hezký...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 pro 2008 13:11

nekupuj t.bone od thomanna, to je ojeb, ktory nefunguje skoro vobec

Odpovědět