Mam taky problem...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Mam taky problem...

Příspěvek od psycho »

Zdravim.mam taky problem.zacnem mojim Hw vybavenim...Mam oktavu mk319 nastavenu na N a --...dalej mam Soundcraft Compact 4 a zvuk kartu M-Audio audiophile 2496 nastavenu na 96Khz..Nahravam cez nuendo..A teraz PROBLEM :pri nahravani uz v odposluchoch akokolvek ked nastavim mix vysky stredy basy zda sa mi ten zvuk byt odporny...da sa to upravit aj masteringom ale teraz neviem v com moze byt chyba.ten zvuk sa mi zda dost suchy na to aky by mal byt podla recenzii tychto HW veci..neviem v com moze byt problem.ci v mikrofone ci v mixe ,vo zvukovke to asi nebude pretoze aj ked zaroven nenahravam len ho nastavujem uz cez mix cez sluchadla je ten zvuk hrozny..tazko sa mi potom aj upravuje a zle to napokon vyde..a po nahravke ked idem na mastering je ten zvuk strasne nekvalitny by som povedal.neviem co mam robit.prosim skuste mi poradit..THX :cry:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6563
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

1) posli ukazku, at vime, co mas na mysli
2) zapomen na slovo mastering

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

Compact4 neznam.... znam to ostatni celkem dobre. Ten compact je asi trochu horsi nez normalni soundcrafty a asi muze trochu ztencovat, zplostovat signal. Ale nic co by te melo uplne zhnusit.

Oktavka i audifilka sou osvedceny a na nich de delat zcela adekvatni zvuk. Viz treba vokaly v Juanita/Brooklinovejch skladbach.


Takze problemy bych videl spis v operatorovi a akustice. Nahravas dostatecne z blizka? Mas dobre nastaveny hlasitosti? Jak mas poresenou mistnost? Co monitory? Na cem poslouchas?

Jestli mas problemy s timhle, tak na mastering zapomen. To je poslednich par % zvuku a casto min nez 1%. Jestli ti spatne hrajou cely skladby, tak je to problem (vedle nahravani) taky mixu (jako myslim aktu mixovani zvuku nemyslim tim tu krabici na stole), to je sakra dulezita vec.


Jo... kermit me predbeh... a ma pravdu, ukazka misto 1000 slov.

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »

zajtra to prespievam a hned to dam na ukazku...poslat len ako nahratu vec bez uprav??lebo ja stale neviem nastavit dobry zvuk na mixe...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6563
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Na mixu srovnej vsechny ekvalizery na nulu, nahraj to ciste a bez uprav posli.

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »

okey a cisto akapelu alebo aj s instrumentalom...???

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

treba oboji.

oktavu musim hodne procesovat, aby se vlezla do mixu, ale to je tim, ze delam hodne plny mixy a musim drasticky procesovat. ze by nahrany veci izolovane znely 'odporne' nemuzu rict - i kdyz co je to 'odporny'... proto bych spis problem tusil jinde. kazdopadne jsem zvedavej.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

(potouchlej dotaz, ale... nahravas se ze spravny strany majku? :])

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey »

Brooklyn / juanita juarez píše:(potouchlej dotaz, ale... nahravas se ze spravny strany majku? :])
dobra poznamka! oktava 319 to ma tak fasa vyriesene, obcas je ten konektor na kabel naopak :)
nahrava sa tam kde je logo
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »

jasne jasnee nahravam z tej opacnej strany kde su tie 2tlacidla..z tej kde je logo.zas takk hluupy niesom :D..

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox »

Tak to bude v nekvalitnom kabli :D
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

We are sorry, your country is not supported due to expensive international traffic. You can try following:
1. Use slovak or czech proxy server
(You can try one of these proxy servers:
http://www.aliveproxy.com/proxy-list/pr ... epublic-sk.)
2. If you are from Slovakia or Czech Republic, do NOT use any anonymizer, proxy, or IP hider.
3. If you still have problems with downloading files from ulozisko.sk please contact the administrators. admin (at) ulozisko (dot) sk

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »

jak to tu mam dat aby si si to mohol vypocut??

psycho
Příspěvky: 30
Registrován: 22 led 2008 21:21

Příspěvek od psycho »


Odpovědět