Mastering a masteringová studia

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
jehlar

Příspěvek od jehlar »

Ivo jak jsi vybíral ten 4B SST, já používám ke svým Matrixům E210, celkem spokojenost ale přece jen si říkám jestli by to po těch devíti letech nechtělo nějakou změnu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

4B SST se zdá být absolutním top řešením (křištálový zvuk) v oblasti zesilovačů k high-end bednám. Potvrzují to audiofilové i studiofilové. Když si tedy odmyslíme kategorii pro Billa Gatese a jeho přátele (i když zesilovač za 5 mil. nemusí být nutně lepší než zesilovač za 100t. Ale uměl bych ho sehnat o poznání levněji, kdybys náhodou po něm toužil, dej vědět ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: a bral jsi v potaz i ostatni high-end znacky ? (Krell, Mark Levinson, McIntosh). Ptam se proto jestli jsi to nejak porovnaval nebo na zaklade ceho jsi dospel k tomu Brystonu. BTW ta super audio ukazka z GearSlutz (ten jazzik) je skutecna lahudka, az me prekvapilo co je mozne dostat z Truthu :) jen skoda ze je to jen jeden track...

kexik

Příspěvek od kexik »

kermitak: menovane su zdatne predrazene kusky... v zosilovacoch pre hifi a studio nie su v zasade ziadne rozdiely takze staci precitat par hifi casakov a kupit nieco s nalepkou best buy v cene cca 30-40 litrov a mas vystarane... osobne odporucam audiophile a ich koncorocne tabulecky... nacim tudiz spomenut este znacky cambridge audio, arcam a naim... aby bola britska a americka hifimafia v rovnovahe :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ivo: a bral jsi v potaz i ostatni high-end znacky ? (Krell, Mark Levinson, McIntosh). Ptam se proto jestli jsi to nejak porovnaval nebo na zaklade ceho jsi dospel k tomu Brystonu. BTW ta super audio ukazka z GearSlutz (ten jazzik) je skutecna lahudka, az me prekvapilo co je mozne dostat z Truthu :) jen skoda ze je to jen jeden track...
Zmíněné značky už jsou často spíše pro audiofily (profesí velkopodnikatele), kteří nevědí co s penězi :wink: Kromě toho často barví zvuk (zvláště lampové atd,.), příjemně sice, ale barví.
Co jsem měl možnost slyšet od studiových profesionálů po světě, Bryston 4B SST je top alternativou pro neutrální, maximálně detailní a zároveň i muzikální poslech (za nesnobskou cenu)

Ta ukázka je moc pěkná, ovšem nebylo to nahrávané na velmi skromném zařízení :wink: http://gearslutz.com/board/showthread.php3?t=34321
At chceme nebo ne úměra mezi kvalitou zvuku a kvalitou vybavení je při nahrávání nesmírně přímá ...

IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

to TUDY: jo, dělal jsem mastering Equirhodonta, tam byl trochu problem s tim, ze jeden track byl smichanej tak, ze kreslil na spodcich, vse ostatni se muselo kvuli tomu shodit, premichat to nechteli pac spechali s lisovanim, docela me prekvapilo, jak pekne hrali bici (na to kde se to tocilo), dalsim problemem je to, ze vsechny mastry co z toho studia odevzdavaji jdou pres finalizer, bez nej to neslo, meli ho na mastru a uz to s nim michali, coz mi pripadne trochu ulet.

Ale nekdo tady uvadel dobry postreh o michacce (mam dojem, ze ECSON WALDES), ted se mi dostala do rukou na masterovani deska tocena v Nemecku, jde o death metal, v tom studiu delali nejake desky napr. i KREATOR neco i SEPULTURA, je to nejlepsi michacka co jsem mel v ruce, hraje to uz samo o sobe, nikde to nekresli a ma to dynamicky rezervy a dobre to reaguje na upravy, neni tam problem s fazemi, hraje to i na mono, s takovou to nahravkou jsem se z ceskych a slovenskych studii jeste nesetkal, veskere masteringy co jsem delal do ted, bych po teto zkusennosti nenazval mastrovanim ale spis opravovanim chyb z michacky...

jehlar

Příspěvek od jehlar »

to Ivo: momentálně jsem si pořídil nový pult, takže se z toho musím napřed finančně vzpamatovat :-( Ta nabídka je pouze momentální nebo může trvat déle? a ještě obligátní otázka kolik??

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:Kromě toho často barví zvuk (zvláště lampové atd,.), příjemně sice, ale barví.
Co jsem měl možnost slyšet od studiových profesionálů po světě, Bryston 4B SST je top alternativou pro neutrální, maximálně detailní a zároveň i muzikální poslech (za nesnobskou cenu)
nepovedal by som casto, skor niekedy... a netreba podcenovat zarytych hifistov, sice ich nijak nemam v laske ale ak nejaka buksa zvuk vylepsuje, oni na to pridu... zvlast tie tenke usi v redakciach DE a EN hifi casakov ktore maju porovnavacich pixli plne vertele... lampovym hifi kuskom sa ale obecne treba vyhnut, s tym suhlasim, i ked su i vynimky ( trebars audiomat, tam by som nepovedal ze to kresli, no ale zase ta cena, ze)

kexik

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:kexik: jake urazeni, ty nejses ani hudebnik, ani zvukar, ses jen diskuter , takze tohle nemuze nikoho urazit :) urazka by byla kdybych napsal ze ses madar, nicmene je mi te spis lito , ostatni uz si jiste zvykli, ze se musis vyjadrovat ke kazdymu prdu, vsemu "rozumis" akorat ty vysledky nejak nejsou videt.
lupo: ty si moj prd ze o mne toho tolko vies? nehnevaj sa ale nieco taketo sudny clovek nenapise... ja o tebe kludne poviem ze si blb, ale ze nie si hudobnik nie, pac NEVIEM kto si; a plati to uplne spolahlivo aj opacne. Ak mas problemy s komunikaciou s inymi ludmi alebo s egom obecne, tak odporucam riesit, inak si vyznamne znizis kvalitu zivota. mozno prekvapko pre teba ale nie je podstatne co si TY myslis o druhych ludoch ale co si druhi ludia myslia o tebe.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kexik: ty tu svou nevymachanou hubu proste nezavres ze? vzdycky posledni slovo za kazdou cenu... :) omlouvam se ostatnim za offtopic, ale nemusim si nechat neco libit od nejakyho zvanila

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: nemluvil jsem vubec o lampovych modelech. Treba Levinsony pouzivaj mj ve Skywalker sound, takze bych nerek ze barvi (ale neslysel jsem :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

kura to se to tu pekne rozjelo, sem tyden pryc a takový masakr

Ecson: beru Becka, Goove Armadu a hlavne Air (TalkieWalkie superšpica:), sorry za tu živelnou reakci na ushera... Jinak souhlas co si psal o mixingu/masteringu, konecne to nekdo napsal tak, jak to lezichodibezi.

mam dotazz: je nezbytne nutné míchat prve v monu, na jedné bedne, a potom ve stereo, popripade prostorovém soundu? Mi to tak zásadní neprijde, kdyz si sem nejistý, tak se prepnu do mono zvuku(na dvou bednach), ale jinak stereo rulezz...

jo, a ti 4cn me tema mackimakama taky rozrezali, ale ohlasy maji dobre, specializujou se hlavne na tanecni sloupance

kexik

Příspěvek od kexik »

fractal: ked sa micha v "monu" tak sa to robi na dve bedne... ale to len tak na okraj. a hlavne sa tak nemicha ale sa kontroluje mix obcasnym prepnutim do mona... cize to robis spravne :) hlavne aby to bolo mono, tzn l+r a nie len jeden kanal ;)

peteness

Příspěvek od peteness »

kexik: Kdese v Cubase na master vystupu prepina do mono?

peteness

Příspěvek od peteness »

netřeba odpovídat, problém vyřešen :-)
http://www.kellyindustries.com/stereo_tools.html

Odpovědět