Mastering a masteringová studia
4B SST se zdá být absolutním top řešením (křištálový zvuk) v oblasti zesilovačů k high-end bednám. Potvrzují to audiofilové i studiofilové. Když si tedy odmyslíme kategorii pro Billa Gatese a jeho přátele (i když zesilovač za 5 mil. nemusí být nutně lepší než zesilovač za 100t. Ale uměl bych ho sehnat o poznání levněji, kdybys náhodou po něm toužil, dej vědět ...
Ivo: a bral jsi v potaz i ostatni high-end znacky ? (Krell, Mark Levinson, McIntosh). Ptam se proto jestli jsi to nejak porovnaval nebo na zaklade ceho jsi dospel k tomu Brystonu. BTW ta super audio ukazka z GearSlutz (ten jazzik) je skutecna lahudka, az me prekvapilo co je mozne dostat z Truthu
jen skoda ze je to jen jeden track...

kermitak: menovane su zdatne predrazene kusky... v zosilovacoch pre hifi a studio nie su v zasade ziadne rozdiely takze staci precitat par hifi casakov a kupit nieco s nalepkou best buy v cene cca 30-40 litrov a mas vystarane... osobne odporucam audiophile a ich koncorocne tabulecky... nacim tudiz spomenut este znacky cambridge audio, arcam a naim... aby bola britska a americka hifimafia v rovnovahe 

Zmíněné značky už jsou často spíše pro audiofily (profesí velkopodnikatele), kteří nevědí co s peněziKermitak píše:Ivo: a bral jsi v potaz i ostatni high-end znacky ? (Krell, Mark Levinson, McIntosh). Ptam se proto jestli jsi to nejak porovnaval nebo na zaklade ceho jsi dospel k tomu Brystonu. BTW ta super audio ukazka z GearSlutz (ten jazzik) je skutecna lahudka, az me prekvapilo co je mozne dostat z Truthujen skoda ze je to jen jeden track...

Co jsem měl možnost slyšet od studiových profesionálů po světě, Bryston 4B SST je top alternativou pro neutrální, maximálně detailní a zároveň i muzikální poslech (za nesnobskou cenu)
Ta ukázka je moc pěkná, ovšem nebylo to nahrávané na velmi skromném zařízení

At chceme nebo ne úměra mezi kvalitou zvuku a kvalitou vybavení je při nahrávání nesmírně přímá ...
to TUDY: jo, dělal jsem mastering Equirhodonta, tam byl trochu problem s tim, ze jeden track byl smichanej tak, ze kreslil na spodcich, vse ostatni se muselo kvuli tomu shodit, premichat to nechteli pac spechali s lisovanim, docela me prekvapilo, jak pekne hrali bici (na to kde se to tocilo), dalsim problemem je to, ze vsechny mastry co z toho studia odevzdavaji jdou pres finalizer, bez nej to neslo, meli ho na mastru a uz to s nim michali, coz mi pripadne trochu ulet.
Ale nekdo tady uvadel dobry postreh o michacce (mam dojem, ze ECSON WALDES), ted se mi dostala do rukou na masterovani deska tocena v Nemecku, jde o death metal, v tom studiu delali nejake desky napr. i KREATOR neco i SEPULTURA, je to nejlepsi michacka co jsem mel v ruce, hraje to uz samo o sobe, nikde to nekresli a ma to dynamicky rezervy a dobre to reaguje na upravy, neni tam problem s fazemi, hraje to i na mono, s takovou to nahravkou jsem se z ceskych a slovenskych studii jeste nesetkal, veskere masteringy co jsem delal do ted, bych po teto zkusennosti nenazval mastrovanim ale spis opravovanim chyb z michacky...
Ale nekdo tady uvadel dobry postreh o michacce (mam dojem, ze ECSON WALDES), ted se mi dostala do rukou na masterovani deska tocena v Nemecku, jde o death metal, v tom studiu delali nejake desky napr. i KREATOR neco i SEPULTURA, je to nejlepsi michacka co jsem mel v ruce, hraje to uz samo o sobe, nikde to nekresli a ma to dynamicky rezervy a dobre to reaguje na upravy, neni tam problem s fazemi, hraje to i na mono, s takovou to nahravkou jsem se z ceskych a slovenskych studii jeste nesetkal, veskere masteringy co jsem delal do ted, bych po teto zkusennosti nenazval mastrovanim ale spis opravovanim chyb z michacky...
nepovedal by som casto, skor niekedy... a netreba podcenovat zarytych hifistov, sice ich nijak nemam v laske ale ak nejaka buksa zvuk vylepsuje, oni na to pridu... zvlast tie tenke usi v redakciach DE a EN hifi casakov ktore maju porovnavacich pixli plne vertele... lampovym hifi kuskom sa ale obecne treba vyhnut, s tym suhlasim, i ked su i vynimky ( trebars audiomat, tam by som nepovedal ze to kresli, no ale zase ta cena, ze)Ivo píše:Kromě toho často barví zvuk (zvláště lampové atd,.), příjemně sice, ale barví.
Co jsem měl možnost slyšet od studiových profesionálů po světě, Bryston 4B SST je top alternativou pro neutrální, maximálně detailní a zároveň i muzikální poslech (za nesnobskou cenu)
lupo: ty si moj prd ze o mne toho tolko vies? nehnevaj sa ale nieco taketo sudny clovek nenapise... ja o tebe kludne poviem ze si blb, ale ze nie si hudobnik nie, pac NEVIEM kto si; a plati to uplne spolahlivo aj opacne. Ak mas problemy s komunikaciou s inymi ludmi alebo s egom obecne, tak odporucam riesit, inak si vyznamne znizis kvalitu zivota. mozno prekvapko pre teba ale nie je podstatne co si TY myslis o druhych ludoch ale co si druhi ludia myslia o tebe.LUPO píše:kexik: jake urazeni, ty nejses ani hudebnik, ani zvukar, ses jen diskuter , takze tohle nemuze nikoho urazit :) urazka by byla kdybych napsal ze ses madar, nicmene je mi te spis lito , ostatni uz si jiste zvykli, ze se musis vyjadrovat ke kazdymu prdu, vsemu "rozumis" akorat ty vysledky nejak nejsou videt.
kura to se to tu pekne rozjelo, sem tyden pryc a takový masakr
Ecson: beru Becka, Goove Armadu a hlavne Air (TalkieWalkie superšpica:), sorry za tu živelnou reakci na ushera... Jinak souhlas co si psal o mixingu/masteringu, konecne to nekdo napsal tak, jak to lezichodibezi.
mam dotazz: je nezbytne nutné míchat prve v monu, na jedné bedne, a potom ve stereo, popripade prostorovém soundu? Mi to tak zásadní neprijde, kdyz si sem nejistý, tak se prepnu do mono zvuku(na dvou bednach), ale jinak stereo rulezz...
jo, a ti 4cn me tema mackimakama taky rozrezali, ale ohlasy maji dobre, specializujou se hlavne na tanecni sloupance
Ecson: beru Becka, Goove Armadu a hlavne Air (TalkieWalkie superšpica:), sorry za tu živelnou reakci na ushera... Jinak souhlas co si psal o mixingu/masteringu, konecne to nekdo napsal tak, jak to lezichodibezi.
mam dotazz: je nezbytne nutné míchat prve v monu, na jedné bedne, a potom ve stereo, popripade prostorovém soundu? Mi to tak zásadní neprijde, kdyz si sem nejistý, tak se prepnu do mono zvuku(na dvou bednach), ale jinak stereo rulezz...
jo, a ti 4cn me tema mackimakama taky rozrezali, ale ohlasy maji dobre, specializujou se hlavne na tanecni sloupance