Mastering a masteringová studia

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 27 zář 2005 12:07

Carloff: "Lide kteri tomu rozumi trochu to vetsinou nedelaji sami..
stejne jako kazdej muzikant nemicha:)))"

Vypadla ti tam jedna dost podstatná část toho, co jsem napsal: " Lidi, kteří tomu U NÁS aspoň trochu rozumí..."

Co se Chicsoundu týče, nikdy jsem u vás nebyl (a se vší pravděpodobností ani nikdy nebudu), takže nemůžu soudit.

Saša

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 27 zář 2005 14:13

carloff) ved prave, ze clovek vie, ze sa mastrom aj da vacsinou nieco vylepsit, ale co ked vacsinu mastrov co po mne robili, dokazem urobit s prstom v nose doma aj na PT LE, takze uz to radsej ani nedavam z ruky...a pocitam, ze ivo, syncro su na tom podobne...ale ak by bola moznost to niekomu zverit, kto ma skusenosti, gear a miestnost, nie je problem...ale davat to niekomu na NS10 a nuendo to teda nie...

dalsi aspekt je, ze vacsine klientov zacina byt uplne jedno aky je zvuk a hudba...hlavne ze sa to preda...ako vravel safa, hold superstar je super - star a ludia tomu veria, teda ti co si to kupia a podporia to...

a este vacsia vec co ma desi, ze vsetci na okolo maju vsetko v mp3, v dost nizkej mizernej kvalite a pocuvaju to na kadecom...a nevadi im to!!! a este k tomu maju kadejake ultrabassy a enhancre pozapinane...das ist hruza (teda milan z prodance nech sa neurazi ;-)...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 27 zář 2005 14:17

no ludia vzdy pocuvali hudbu na hocicom ... napriklad na superkvalitnych dvojkazetakoch znacku Internacional.... oproti tomu su mp3 a pocitacove bednicky uplne hifi...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2005 14:38

presne... prave na dnesnych mp3 plejeroch spustu veci pocut...mp3ojka zhovadi vysky, ale spodok je pekne zachovany, pomery a hlasitost tak isto

suhlasim ze doma a na vlastne usi sa da vyrobit hodne dobry zvuk, hlavne ak clovek nie je casovo obmedzeny, ale od istej urovne nahor to bez profi masteringu nejde, ovsem ono to navazuje aj na potrebu profi mixu, nakolko mixovanim v obyvaku sa clovek malokedy dopracuje k vystupu, ktory ma vobec zmysel mastrovat inak ako wavesami. takze model "nieco si doma zlepim, poslem to carloffovi a on z toho za par susnov spravi meisterstuck" podla mna celkom dobre nemoze fungovat.

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 27 zář 2005 15:03

kexik) cely retazec je dolezity...ked to zle naberies (nahras) uz to nicim nedobehnes (ani super mixom ani masteringom), retaz je tak slaba ako je slabe najslabsie oko...to znamena nastoj, interpret, napad, aranz akustika, mikrofon, preamp, prevodnik, mixaz, fx, master musi byt aspon na nejakej urovni, nic by nemalo byt podcenene, ale zo skusenosti viem, ze najhorsie ocka retazu su na zaciatku (aranze, nastroje, akustika...)
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 zář 2005 15:25

shagy > je to tak

kexik > mp3 pod 192 jednoznacne nici i basy... pevnost a hloubku, je to hodne slyset na lepsich bednach, 192 neni zazrak, ale uz se to da.


jinak mi rikal etien, ze ted nekdo udelal nejaky "jakoze rozumny mastering studio".... tyjo bylo to svengali... nevim, kazdopadne ze tam sou BWcka a... dal nevedel, no co je ale docela znamka toho, ze to bude zase tak napul je, ze prej do toho vrazil asi 1.2milionu, coz je tak mozna dobry na gear, ale na gear+mistnost?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2005 15:25

shagy: no jo, ja som hovoril o elektronickej hudbe... tam neni co tejkovat, nanajvys nahrat syntak cez linku, to snad zvladne kazdy v kazdom priestore...
jasne, ziva muzika je celkom o inom.

matucha: snad tvrdis ze na mp3 sa nespozna blby mastering? ale no...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 zář 2005 15:35

netvrdim, jenom sem doplnil, co na mp3 slysim

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 27 zář 2005 15:43

matucha: www.svengali.cz

Slyšel jsem o tom a přemýšlím, že bych se tam zašel kouknout a pozeptat, co a jak. Vybavení solidní (Massenburg, Millenia, Apogee, BW, Studer...), akorát bych to tam rád viděl na vlastní oči, protože na fotážích to vypadá víc než dobře...

Saša

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 27 zář 2005 16:26

syncro píše:matucha: www.svengali.cz

Slyšel jsem o tom a přemýšlím, že bych se tam zašel kouknout a pozeptat, co a jak. Vybavení solidní (Massenburg, Millenia, Apogee, BW, Studer...), akorát bych to tam rád viděl na vlastní oči, protože na fotážích to vypadá víc než dobře...

Saša
Pěkné, hlavně s tou Sequoií si u mě šplhli :wink:

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 zář 2005 21:48

no... vypada to nadejne, este trochu doplnej rack a jako jo (plus sub pro ty 802) Hm uvidime ;-)

samplitude a sequoia... sou softy, ktery nechapu... xkrat sem si rikal, ze to zkusim, kdyz je to tak dobry... a kdyz sem se po chvili bloumani nebyl schopen dostat k tomu, co sem potreboval, tak sem to smazal

stejne tak pyramix

je docela bezny, ze na masterin pouzivaj lidi wavelab, coz neni zrovna nejlepsi program na svete, ale me umi dovest tam, kam potrebuju. ;-)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 27 zář 2005 22:08

matucha píše:
samplitude a sequoia... sou softy, ktery nechapu... xkrat sem si rikal, ze to zkusim, kdyz je to tak dobry... a kdyz sem se po chvili bloumani nebyl schopen dostat k tomu, co sem potreboval, tak sem to smazal
Totéž bych mohl říct třeba o Autocadu apod. :wink: Kreslení ve Wordu jde snadněji ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2005 23:54

ivo :) nechcel by som vo worde kreslit ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 zář 2005 00:26

ve wordu rozhodne ne... autocad je supereasy

no osobne bych byl "navetvi" kdyby wavelab predelali podle cubase/nuenda... nebo kdyby cubase/nuendu melo plnohodnotnou editaci PQ, IRSC...
Naposledy upravil(a) matucha dne 28 zář 2005 00:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 zář 2005 00:27

mozna je supereasy, ale neni intuitivni

Odpovědět