Mastering a masteringová studia

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 28 zář 2005 06:39

matucha píše:
no osobne bych byl "navetvi" kdyby wavelab predelali podle cubase/nuenda... nebo kdyby cubase/nuendu melo plnohodnotnou editaci PQ, IRSC...
Jednou z mnoha sofistikovaných vlastností Samplitude/Sequoia je například to, že jsou zároveň i plně dedikovaným masteringovým softwarem (vč. vypalování CD) a není tím pádem třeba na mastering odbíhat do nějakého jiného programu ...
Jsou to též "supereasy" programy (od okamžiku kdy se je člověk naučí ovládat :wink: )

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 28 zář 2005 10:56

Presne tak, zacinam se do Sequoie zamilovavat, a dokazu si predstavit, ze az se v tom zorientuju poradne, bude to krasa (ovladani)... ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 zář 2005 11:04

Kdyz jsme u toho Samp/Mastering tak super vec je, ze pokud mas mixy udelany a mixdownuty v Samplitude a v ty samy Samplitude i masterujes tak mas moznost kdykoliv v prubehu masteringu sahnout (otevrit a upravit) do puvodni michacky (ta se po zavreni automaticky mixdownule a importuje na puvodni misto v masteringu). To se hodi kdyz zjistis, ze v jedny veci mas moc zpevu oproti ostatnim ... nebo malo basy atd.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 zář 2005 11:08

BTW sequoia ma dalsi vychytavku, ktera se jemnuje CLIP STORE. Jestli jste nekdo delal s ENSONIQ PARIS tak ClipStore je podobna vec jako u Parise Object Jails. Proste oznacene objekty ulozis do chlivka a kdykoliv je z nej zase muzes vyndat pri zachovani jejich parametru (hlasitosti atd, ale hlavne vzajemna pozice na casove ose - lidove proste se nerozhodej). V Seqouie se pak jednim dvojhmatem daj vratit na puvodni misto. To me prijde docela sikovna vec ktera se mi u Parise hodne libila, u Samplitude mi chybi (zatim ji ma jen Sequoia).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 zář 2005 11:13

matucha: preco ti pride wavelab hlupy? mne (dnes) pridu hlupi skor konkurenti. nechapem ako nieto moze mastrovat v sforge, trebars...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 28 zář 2005 11:16

safa píše:Kdyz jsme u toho Samp/Mastering tak super vec je, ze pokud mas mixy udelany a mixdownuty v Samplitude a v ty samy Samplitude i masterujes tak mas moznost kdykoliv v prubehu masteringu sahnout (otevrit a upravit) do puvodni michacky (ta se po zavreni automaticky mixdownule a importuje na puvodni misto v masteringu). To se hodi kdyz zjistis, ze v jedny veci mas moc zpevu oproti ostatnim ... nebo malo basy atd.
Ano, to je skvělé a používal jsem to velmi často :wink: Patnáctá opravdu už "finální" verze skladby apod. ...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 zář 2005 12:06

Doufám, že se Samplitude/Sequoia do budoucna podaří vychytat jak MIDI editory (to je fakt bída), tak plnou podporu VST a především VSTi .
Bohužel, přestože na stránkách slibují hory doly v praxi mně Samplitude 8 opět přesvědčila o uninstal :(
Například Kompakt se při zatížení CPU nad 40% byl v podstatě nepoužitelný. The Grand lupance jako k-áva. Atd. atd.
Škoda. Kdysi jsem byl zarytý samplituďák (cca 1997) , fungoval jsem ale odděleně . MIDI na Atari a Audio v Samplitude verze cca 5.5, ale to patřilo ještě pod SEKD. Myslím, že tehdá to byl jediný stabilní soft pod W98

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 zář 2005 12:16

kex > no soundforge je trochu namrtvici... mam ho rad na hodne destruktivnich editaci, ale mastering ee

safa > fajn veci, ale popravde to tak celou dobu delam, jenze to obchazim, tim, ze rendruju a prepisuju ten soubor

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 28 zář 2005 12:17

Martin píše:Doufám, že se Samplitude/Sequoia do budoucna podaří vychytat jak MIDI editory (to je fakt bída), tak plnou podporu VST a především VSTi .
V čem nemá Samplitude plnou podporu VST a VSTi ? Všechno tam funguje normálně.
Samplitude není (bohudíky) svou podstatou MIDI sekvencer (těch jsou tuny kolem). Hlavní je tu audio a nahrávání, editace, mix a mastering reálné hudby.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 zář 2005 13:47

Bohužel normálně nefunguje.
VSTi se chovají normálně v Nuendo/Cubase/Logic/Sonar/*/*
Bohužel Samplitude jsem opustil pravě kvůli slabé podpoře (nepodpoře) MIDI, následně VST. To, jakým způsobem se chovají VSTi v praxi na Samplitude 8 - je bohužel v konečné fázi nepoužitelné.
Testoval jsem dost instrumentů na Samplitude v8 a bylo to veliké trápení.
Jinak je Samplitude fajn program.
Audio , nahrávání, editace, mix a mastering reálné hudby? Co to je reálná hudba?
Ivo , ty nepracuješ s MIDI? HW a soft. samplery a synthy?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 28 zář 2005 13:57

Martin píše: Ivo , ty nepracuješ s MIDI? HW a soft. samplery a synthy?
Ne ...
Martin píše:Audio , nahrávání, editace, mix a mastering reálné hudby? Co to je reálná hudba?
Myslel jsem tím hudbu hranou na reálné akustické nástroje nebo zpěv ...

Třeba Pyramix nemá myslím MIDI vůbec ...

VST pluginy ale v Samplitude fungují úplně bez problému.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 zář 2005 23:13

Trosku sa nam tema mierne ubrala inym smerom ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 zář 2005 23:29

Ivo píše:
Martin píše: Ivo , ty nepracuješ s MIDI? HW a soft. samplery a synthy?
Ne ...
V tom případě, naprosto chápu, že pro Tebe Ivo, je Cubase/Nuendo/Logic/Sonar naprosto mrtvý software.
A tím pádem preferuješ Samplitude.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 28 zář 2005 23:42

Martin píše:
Ivo píše:
Martin píše: Ivo , ty nepracuješ s MIDI? HW a soft. samplery a synthy?
Ne ...
V tom případě, naprosto chápu, že pro Tebe Ivo, je Cubase/Nuendo/Logic/Sonar naprosto mrtvý software.
A tím pádem preferuješ Samplitude.
Je to logické: Cubase/Nuendo/Logic/Sonar jsou především MIDI sekvencery, audio tu je spíše dodatek. U Samplitude je to naopak: základem je audio, MIDI je doplněk ... (nebo spíše povinná komerční úlitba). Já dělám jen audio, čili specializované MIDI sekvencery jdou mimo mě ... a Samplitude je na audio (a mastering :wink: ) perfektní.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 zář 2005 01:05

ja taky midi prakticky neresim... sem dusi strihac... rozmrvim vsechno na drobny kousky ;-)

Odpovědět