Mastering a masteringová studia

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Ondrash: Kvalitni zesilovac je takovy, ktery nemrsi zvuk (takze zadny ;) - Nad, Rotel, Au/Ra nebo Alesis (neslysel jsem ty jejich zesilovace, ale nekdo tady psal ze je Dynaudio doporucuje k tem svym pasivnim BM6). Cenove rekl bych tak od 4k vys.
aura urcite nie ;) tam stoji za to len z8 a ta je za 35 a je ticha pac ma 20W... nad, rotel... to ano, u nad-u aj lacne modely, ak sa ti podari zohnat starenku 310 tak to je vonco... ale pochybujem, kto ju ma ten ju nepusti.

velka membrana zavazi, ale tie tapco nemaju velku membranu, akurat VACSIU a to je rozdiel... a radsej viac stredne velkych membran nez nejaku naozaj obrovsku.. inak matucha ma opat pravdu.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Aura ano, ale jak rikas, ne vsechno. Mel jsem pujcenou nejakou auru a hrala fajn, ale nevim co to bylo za typ.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

to matucha:

díky. Tohle jsem asi potřeboval slyšet... Asi to fakt nemá cenu. No nic... Díky za rozšíření přehledu. Teda tyhle tři poslední nejvíce sledované thready. Tomu říkám přísun informací. :shock: :lol: :lol:

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ale ještě mě napadá jedna otázka. Jak moc mi ničí zvuk ten mixpult Behringer 2804? (myslím co se týká poslechu, samozřejmě). Nepoužívám žádný korekce. Výstup z karty mám píchnutý přímo na šavli. Někde už to tu asi zaznělo. Je to vlastně spousta elektroniky na víc....

matucha

Příspěvek od matucha »

Je to tak, ja nevim jak je na tom A-Designs ATTY, ale verim, ze o 99% lip nez Behringer mixak. To bych asi poridil byt tebou.

Co mas, jak to mas prodratovany a proc?

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

matucha píše:mozna jako pasiv nemusej bejt marny maly B&W. Moucha ma jedny a ty sou fajn, ale bohuzel nevim vubec co je to zac, uz je to davno, co sem tam byl ;-).

Ty maly B&W se jmenujou NAUTILUS 805 (ovsem s drahou serii NAUTILUS 800,801,802 to nema pranic spolecnyho, jen povrch dreva..). 805 je hodne mala bedna s tusim 6ti palcovym reprakem. Nehraje basy, jinak ale docela cista. Tu bych rozhodne nekupoval. Za tak malou sluzbu moc penez.

Z levnejch a funkcnich beden cca 50.000, je nejidealnejsi cesta aktivni GENELEC 1031. Noooo a nebo pak Uliho kopie TRUTH 2034B - Ono samo osoobe 1031 a 2031 lecos napovi:) !

TRUTH spousu lidi pobouri, coz naprosto pochopim. sam k fi Behringer chovam ty nejlubsi nesympatie. Nicmene TRUTHy ukradli firme Genelec naprosto excelentne!

Doprucil jsem je spouste lidem v praze a kazdej koupil a nikdo nelituje. toziz za srandovnich 12.000 a i min koupite neco co opravdu hraje!! Sam jsem tomu nemoh uverit. Michal jsem na nich alnum Juanity Juarese SPA-BOY u nej doma a nebylo na nich nic, co by mi tam chybelo co by lhalo (jen malinko ostrejsi vejskac). A to rikam presto ze jsem rozmlsanej z mejch velkej FARu AV-50c.

TRUTH koupili napr.
- ETIEN (Studio Jizak), DJ WICH (Indy a Wich), Andreas (Indy a Wich), HOFFY_m (SKYLINE), Karzi (Southpaw), taky Juanita atd atd!

Urcite udealaji vetsi sluzbu za podobny penize nez zvukove děravy Tannoy Reveal. Etien je napr vymenil za sve o mnoho drazsi bedny EVENT a je nadsenej!

Nikdo nelituje ba naopak! Jojo. musime si priznat ze se obcas Ulimu neco povede... ... dobre ukrast:)

Jinak souhlas s Matuchou. Nema cenu delat zapaleny vymeny beden kolem 15.000,- stim ze si polepsite. Koupite jen jinou, ktera bude problemy podobna a ne jinak lepsi, jen trosku jina.

Muze vas uklidnit ze poradny zmeny ve zvuku jsou znat u MAIN monitoru ktery se pohybujou kolem 2.000.000,- ..i kdyz i to je realativni.
Napr BOXER T5 (moje ikona:), Genelec 1036, Augspruger, PMC MBS-XBD.. atd.
Nebo pak hifisticky: WILSON AUDIO - ALEXANDRIA X2 - 4.500.000 Kc, nebo FOCAL JMLabs GRANDE UTOPIA - 2.200.000. +pripocitejte jeste nejakej ten milionek za kvalitni zesik:)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jednou jsem slysel Wilson Audio Maxx a od ty doby spatne spim ;) No jo, ale kde ma clovek brat ty miliony, ze :)

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Kermitak píše:Jednou jsem slysel Wilson Audio Maxx a od ty doby spatne spim ;) No jo, ale kde ma clovek brat ty miliony, ze :)
Ja jsem to necetl cely, tak nevim, jestli se to tady uz nezminovalo - mel jsem doma dynaudio bm6 a to jsou naprosto paradni nearfieldy s presnyma konkretnima basama (navzdory sve male velikosti - jsou v podstate stejne velky jak revealy) - a nejsou rozhodne nezaplatitelny - kus (pasivni) stoji cca 13k CZK ... myslim, ze ohanet se milionama nema v hobbisticke rovine vubec (opakuji VUBEC) zadnou cenu ... jestli ma nekdo nejaky argument, kterym si mysli, ze to muze prebit, tak sem s nim ... pres vikend se budu snazit dopsat recenzi a tak snad vic tam ... :-)

dysmusax

Příspěvek od dysmusax »

si ty TRUTH snad koupím a zapomenu na Alesis M1 Active ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

No jestli genelecy, tak ty stary rozhodne ne, nova serie 80xx (konkretne ty 8040) je na tom celkove lip... proste dobre, i lidi co genelecy nemaj radi je celkem berou.

S tema bednama za miliony, to je stejny, jako kdyz tady vypisu list kompresoru a EQcek, fakt naprosto nerelevantni v nasich podminkach, kdy tady TOP studia maj tak max 2 dobry krabice a zbytek (vcetne pultu) je odpad. Dokonce i ty Neve, co sou v Sonu sou ze serie V, o ktery sem slysel jenom samy nadavky a jestli si dobre pamatuju, tak je uz ani nedelal Rupert Neve ale nekdo jinej (osobne samozrejme nemuzu rikat vubec nic, micham v kubázi, hehe).

Jerry Forester

Příspěvek od Jerry Forester »

ECSON WALDES monitory označené TRUTH 2034B nemůžu nikde najít ,co to je že se to nikde neprodává.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

matucha píše:Je to tak, ja nevim jak je na tom A-Designs ATTY, ale verim, ze o 99% lip nez Behringer mixak. To bych asi poridil byt tebou.

Co mas, jak to mas prodratovany a proc?
Zvukovku mám M-Audio Firewire 1814 výstup mi jde do mixu Behringer Eurorack 2804 a pak to jde do zesíku Denon PMA 655R a pak do Revealů.

Mix nepoužívám na vstup, protože to nahrávám přímo do karty, ale na výstup, spíš na poslech, abych mohl poslouchat třeba mp3 a Firewira najednou....

pm

Příspěvek od pm »

matucha píše:Dokonce i ty Neve, co sou v Sonu sou ze serie V, o ktery sem slysel jenom samy nadavky a jestli si dobre pamatuju, tak je uz ani nedelal Rupert Neve ale nekdo jinej (osobne samozrejme nemuzu rikat vubec nic, micham v kubázi, hehe).
No, ja sem na ne sice nadavat neslysel, ale poslouchal sem to ted pet dni a prinejmensim ty korekce mi pridou docela sikovny :) Nakym osmikanalem z toho bych se i nechal urazit :)

dysmusax

Příspěvek od dysmusax »

Jerry Forester píše:ECSON WALDES monitory označené TRUTH 2034B nemůžu nikde najít ,co to je že se to nikde neprodává.
řek bych, že měl na mysli spíš 2031A

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

onehalph píše: ... myslim, ze ohanet se milionama nema v hobbisticke rovine vubec (opakuji VUBEC) zadnou cenu ... jestli ma nekdo nejaky argument, kterym si mysli, ze to muze prebit, tak sem s nim ... pres vikend se budu snazit dopsat recenzi a tak snad vic tam ... :-)
Ahoj Onehalph

Ele to mas tezky. Ja se o studiovou audiotechniku a vubec o samotny studia zajimam komplexna jako o jedno obrovsky tema. Zacina to napr kabelem za par Kc a konci to velkymi studio complexy za X milionu Euro.

Ja myslel ze tohle tema " MASTERING " pritahuje i lidi ktery se zajimaj oto cim ta studia vybavena realne jsou. A Bohuze jen konstastuju ale studiova technika, obecne je neuveritelne draha. A prece jen proto, ze nato u nas v CR nikdo nema penize, neznasmena ze se otom nemuzeme vsichni svobodne zajimat a povidat si tu otom. Prece jen kv tomu se nezacneme tvarit ze drahy veci neexistuji, no zejo?

Matucha napr zminil spatnyho Neva ze Sona (jo neni to vyhlasenej model) - ale podivejme se nato jinak - i tenhle dost starej, spatnej sekačovej NEVE ma hodnotu cca 2.000.000,- Kc, Novej NEVE napr. soucasna vlajkova lod NEVE 88R stoji 30.000.000,- Kc - takze co je tady poukazano jako spatny je ale stale porad docela drahy. Pro zahranicni zvukare 2 melouny moc neni 30 uz jo. u nas je to samo mega vetsi extrem. Nicmene - pokud by jsme si nemeli povidat onicem co se pohybuje v radech milionu, tak tu ani nemuze padnou zminenej spatnej NEVE VR ze Sona kterej stoji nejaky ty "pouhy" 2.000.000,- proze ani na tohodle spatnyho NEVA tu nikdo nema. Natoztak se jen zminit o NEVE 88R. To by nemelo logiku prece.

Samosebou chapu a souhlasim, ze informace o drahy technice nema pro vetsinu navstevniku ezone stejne velkou hodnotu jako napr nekonecny debaty o Tannoy Reveal, nebo Bm6 za 13k, ale myslim i v tebou zmineny hobbysticky rovine je fajn vedet, kde napr studiova technika co se nakladu tyce zacina a kde ma strop.

Ja se o tyhle veci zajimam opravdu moc, a vzdycky mam radost, kdyz si otom muzu s nekym, pokecat, ale mrzi me kdyz se to smete ze stolu s argumentem ze tu mavame miliony. Toje prece skoda. Toby tu nemoh bejt zminenej zadnej drahej EQ ci Comp, Mikrofon atd. protoze ho stejne nikdo nekoupi protoze takovej jeden kousek ma hodnotu stredniho auta.
Zrovna tak by vyznelo nefer rict nepis sem o nejakym Behringer, tyhle levny veci nikoho nezajimaj. To by byla skoda. :(

mej se. Ew

Odpovědět