Mastering a masteringová studia

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
LUPO

Příspěvek od LUPO »

k cemu to ale je? i kdyz bys teoreticky doma ty bedny za 2 miliony mel co dal, co s tim? budes si hrat se zvukem a dal? vysledek? kolik lidi ze sta pozna rozdil nebo vubec zaregistruje na svych shitovych domacich aparaturach? budes s tim umet delat tak abys to skutecne vyuzil? opet: k cemu to je? k "vysledku" tim myslim "dobrymu standatnimu zvuku, se muzes dostat, myslim. i mnohem jednodussi cestou.... navic v dnesni dobe kdy se spousta lidi spokoji i s mp3jkama, 128kbs, tak to ztraci smysl uplne a kvuli tem par technologickym nadsencum to za to rozhodne nestoji. To mi fakt uz prijde rozumnejsi ten zlatej stred - bedny od 40 - 100 tisic. Neni to malo ale porad se to pohybuje v rozumne dosazitelnosti. Je potreba se z toho probrat a priznat si , ze ten dav, pro kterej se hudba primarne dela, to opravdu nezajima, je mu to jedno.

peteness

Příspěvek od peteness »

mně to neva. Lidi s úzkoprofilovými zájmy si taky potřebují pokecat a když je možnost v češtině, proč ji nevyužít...........Aktuálně k tomu asi nepřispěju, protože mě zajímá gear v cenách řádově do desítek tisíc. Někdo je ale dál a nebaví ho zase tohle :-)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

:)))

kexik

Příspěvek od kexik »

ad nautilus 805, suhlas, je to predrazena bedna... nejde ani o to ze mala ale za tie prachy je fakt mala :). nie zla ale neni to proste best buy.

obecne sa debata zvrhla, povodna napln bola (aspon podla mna teda) kde je naokoli dobry mastering, a podla coho si ho vybrat... no a niekto do toho zacal s revealmi a uz sa to bali zasa smerom jake si kupit bedne, to je asi cely problem; no a su tu ludia keri sa vyjadruju k teme b a prudko nesuhlasia s ludmi od temy a a v zasade len preto ze ludia od temy a sa bavia o niecom uplne inom ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:k cemu to ale je? i kdyz bys teoreticky doma ty bedny za 2 miliony mel co dal, co s tim? budes si hrat se zvukem a dal? vysledek? kolik lidi ze sta pozna rozdil nebo vubec zaregistruje na svych shitovych domacich aparaturach? budes s tim umet delat tak abys to skutecne vyuzil? opet: k cemu to je? k "vysledku" tim myslim "dobrymu standatnimu zvuku, se muzes dostat, myslim. i mnohem jednodussi cestou.... navic v dnesni dobe kdy se spousta lidi spokoji i s mp3jkama, 128kbs, tak to ztraci smysl uplne a kvuli tem par technologickym nadsencum to za to rozhodne nestoji. To mi fakt uz prijde rozumnejsi ten zlatej stred - bedny od 40 - 100 tisic. Neni to malo ale porad se to pohybuje v rozumne dosazitelnosti. Je potreba se z toho probrat a priznat si , ze ten dav, pro kterej se hudba primarne dela, to opravdu nezajima, je mu to jedno.
lupo: ty robis hudbu pre dav? nemas umelecke meno scooter nahodou? jestli to teda neni moc sukromna otazka ;)

jo to si raz povedali v korei ze naco pouzivat na auto osem lakov ked staci jeden auto bude lacnejsie lahsie a menej bude zrat, menej vydrzi a ludia si aspon za chvilu kupia nove, staci aby to nase bolo proste najlacnejsie alebo najkrajsie. a vysledok je ze kazdy jazdi trabantom ktory sa za chvilu rozpadne a neni ani krasny ani lacny (v konecnom dosledku)

pevne verim ze rozumies metaforam a nezacneme sa bavit o korejskych autach.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kexik: na co si tady hrajes? mimochodem, kdybys umel alespon z 5 procent skladat a zvukove delat to co produkuje Scooter, tak by to bylo o necem jinem ale teoretizovani Ti jde, ze? :) ty ses jen Discooter :)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ondrash píše:Jinak čemu říkate kvalitní zesilovač, kolik stojí? Dejte mi prosím nějaké typy.
Já mám k Revealům "obyčejný" HiFi zesík Sony s MOS koncem a toroidníma trafama, výkon 120Wsinus. Nový stával cca 16tis. Žádný HiEnd to není, ale ty Revealy s ním hrají zatím nejlíp.

matucha

Příspěvek od matucha »

tudy > to je tak adekvatni

kexik

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:kexik: na co si tady hrajes? mimochodem, kdybys umel alespon z 5 procent skladat a zvukove delat to co produkuje Scooter, tak by to bylo o necem jinem ale teoretizovani Ti jde, ze? :) ty ses jen Discooter :)
aj urazat sa mozeme, preco nie?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Takže k věci: MASTERING

V tuto chvíli jsem domluven se třemi zvukaři/studii, kteří jsou ochotni udělat mastering poloviny naší písně zdarma. Akce se bude realizovat někdy koncem prázdnin a pokud budou zúčastnění souhlasit, dám sem linky na ukázky (pochopitelně pouze očíslované - beze jmen - ta bych prozradil až po nezaujatém posouzení).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kexik: jake urazeni, ty nejses ani hudebnik, ani zvukar, ses jen diskuter , takze tohle nemuze nikoho urazit :) urazka by byla kdybych napsal ze ses madar, nicmene je mi te spis lito , ostatni uz si jiste zvykli, ze se musis vyjadrovat ke kazdymu prdu, vsemu "rozumis" akorat ty vysledky nejak nejsou videt.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: sorry ale obcas by sis ten povyseneckej ton mohl odpustit... neni to moc sympaticky. Jinak nic proti tobe, neznam te a jsem ti vdecnej za tvy rady atd.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Tudy píše:
Ondrash píše:Jinak čemu říkate kvalitní zesilovač, kolik stojí? Dejte mi prosím nějaké typy.
Já mám k Revealům "obyčejný" HiFi zesík Sony s MOS koncem a toroidníma trafama, výkon 120Wsinus. Nový stával cca 16tis. Žádný HiEnd to není, ale ty Revealy s ním hrají zatím nejlíp.
Ahoj Petre.
Ja koupil uplne stejnej zesik jako ty k mejm doplnkovejm NS-10m. Pro tu bednu je to uplne idealni a dostacujici zes. mam ho koupenej od kamose za symbolicky 4k.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ondrash: Kvalitni zesilovac je takovy, ktery nemrsi zvuk (takze zadny ;) .
Bryston 4B SST je celkem fajn :wink:

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ivo píše:Bryston 4B SST je celkem fajn :wink:
Bryston je skvelej! Velmi kvalitni je taky CHEVIN A3000.

Ivo ty mas od B&W model Nautilus 801 nebo Matrix ?

Odpovědět