Kermitak píše:velvet píše:Tady je Tvých několik "větších":
David Bowie, Red Hot chilli P. , Johnny Cash, Rage Against the Machine, Celine Dion, Slayer, Metallica, Audioslave, Keb'Mo', Limp Bizkit, Macy Gray, Prince, Mariah Carrey, Oasis, Prince, ..... atd.
Uz jsem si rikal ze tahle ukazka a zvukove excelentni alba RATM nejdou dohromady a koukam ze alespon radovky delal obe Bob Ludwig. Nicmene nutno rict, ze tohle neni jediny clovek, ktery podobne veci pacha "na urovni". Napriklad album Phila Collinse Testify je orezany podobne a mastroval ho nejakej Bernie Grundman.
Ja to nechapu. At mi nikdo nerika, ze tyhle lidi nevedej, jak udelat dobrej master. To to vazne cilene takhle mrsej, jenom aby to bylo nahlas ?
Jedna věc je jak by se to líbilo Berniemu, Vladovi, Bobovi ... O tom, že umí a slyší bych nepochyboval. Druhá věc (a to souvisí s tím na co "si" stěžoval Ivo) je, že oni plní klientovo přání. Klient často chce co největší hlasitost, možná, že "hlavně" hlasitost... Tak to udělaj tak, jak klient chce... Aby se klient cítil být mistrem světa.
Tak např. přijde chlapec z oddělení A&R společnosti, co vydává nové CD toho nebo onoho většího jména.
A&R: "Bobe, potřebujeme aby to bylo nahlas"
Bob: "Asi takhle?"
A&R: "NAHLAS Bobe"
Bob: "ok ok, a nevadí, že to už bude zkreslený?!"
A&R: "na to s*ere pes Bobe. My potřebujeme, aby, až si to daj doma/na párty/v autě do CD changeru, to hrálo ALESPOŇ tak (nahlas) jako tohle nebo tohle CD, který tam určitě mít budou. A ty hrajou TAKHLE. A když tohle naše ASPOŇ TOLIK hrát nebude, tak si tohle nový CD pouštět nebudou, a přehoděj to na další z těch, co TAKHLE nahlas hrajou Bobe. A to my nemůžeme potřebovat. A nemysli si, že by jako použili volume knob. Jsme dali takový prachy tý agentuře, co nám to zjišťovala ve dvou milionech domácností. A mimochodem Bobe, V ANI JEDNÝ domácnosti neměli hifi, na kterym by poznali, že je to "zkreslený". Ale že to hraje "potichu", to poznaj všichni z každýho blbýho mp3 přehrávače a dneska i z mobilu!"
Co asi udělá Bob?

(řekl bych, že už tak třetím rokem vynechává poznámku o "zkreslení" a rovnou se ptá: "Takhle?")
Teda já bych to za 500 baků/hod klidně vohulil tak, že by to CD praskalo ve švech, kdyby nějaký mělo a když by to tak chtěli. Mejch by bylo $500,- , chlapec z A&R by měl pochvalu za to, jak to ze mne pěkně "vymáčk" a nadšenci na fórech by se měli čím bavit