mastering : jak ne

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

matucha píše:
Ale at si kazdej dela a posloucha, co chce...
A to je právě ten problém, že to už nejde ... Jedině snad až zase vymřou dinosauři ...

vasek

Příspěvek od vasek »

Myslím si, že jukeboxy, poslech v hospodě, party a vůbec všechny "aplikace hudby" jsou dost dobrej a racionální důvod... :-D Jestli má sloužit hudba k těmto účelům je věc jiná, ale to není otázka pro masteringového inženýra IMHO.
Matucha nazval tohle téma "mastering : jak ne". Já jsem si z toho osobně odnesl, že to "ne" bylo určeno pro metodu, ne záměr.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:
matucha píše:
Ale at si kazdej dela a posloucha, co chce...
A to je právě ten problém, že to už nejde ... Jedině snad až zase vymřou dinosauři ...
Ale jo, akorat se tim nesmis zivit no... ;)

onehalph

Příspěvek od onehalph »

opravdu nechapu - chlapci, chtel bych, aby me v noci trapily takovyhle prkotiny :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

onehalph píše:opravdu nechapu - chlapci, chtel bych, aby me v noci trapily takovyhle prkotiny :-)
Pokud se někdo zabývá hudbou, to jak zní, je myslím skoro vůbec nejdůležitější prkotina ... :wink:

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:
onehalph píše:opravdu nechapu - chlapci, chtel bych, aby me v noci trapily takovyhle prkotiny :-)
Pokud se někdo zabývá hudbou, to jak zní, je myslím skoro vůbec nejdůležitější prkotina ... :wink:
pokial sa niekto zaobera mastrovanim, tak by to malo byt presne :)

onehalph

Příspěvek od onehalph »

mozna mi neco uniklo - ale ta nabizena ukazka me osobne nijak neurazi ani mi neprijde spatna - takze zatim, krome narku nad obecne nastolenymi trendy, jsem nejak mozna nepochopil, oo co tady vubec jde :-)
koneckoncu - tu sanci nabidnout sve (lepsi) sluzby managementu kapel z portfolia toho typka mate kazdy - tak proc to neudelate - kdyz jste presvedceni o tom, ze to evidentne dokazete lip ... nebo to taky vidim zle? :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

onehalph píše:mozna mi neco uniklo - ale ta nabizena ukazka me osobne nijak neurazi ani mi neprijde spatna
No nevím, pokud jsou v nahráce klipy a slyšitelná digitální přebuzení na vrcholcích, z hlediska běžné hudební a zvukařské estetiky to moc pěkné není myslím ...

onehalph

Příspěvek od onehalph »

ano - pokud tam jsou ... mozna by bylo dobry dat hlasovat, kdo to tam jeste krome Vas a Matuchy slysi :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

onehalph píše:ano - pokud tam jsou ... mozna by bylo dobry dat hlasovat, kdo to tam jeste krome Vas a Matuchy slysi :-)
Fajn, takže až budu příště chtít vyjádřit nějaký vlastní názor, budu rovnou přesměrovávat na výsledky hlasování ...

matucha

Příspěvek od matucha »

No ja myslim, ze vetsina z lidi tady na tom neslysi nic spatnyho... skrz ty repracky od notebooka to hraje docela vpoho, ne?

(tim narazim na vseobecnou oblibenost komentovat nejaky ukazky s poznamkou, no tady na nefungujici sluchatka to zni dost podobne nebo pres myho notebooka to hraje... a to nejen na ezone)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

kdo nema bedny za mega, nepiste sem laskave, ano? vase nazory jsou zkreslene jako ta nahravka.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

hehehe :-) ja uz asi nebudu nic psat ... protoze nejspis neslysim :-) ale zase mam klidnejsi spani :-)

rastis

Příspěvek od rastis »

Pocuvol som na Truthoch a trochu to kresli. Pocul som aj horsie veci, toto sa este celkom "da"... Tlacenie do hlasitosti ma netrapi - vzdy ma potesi, ked na mna nejaky dobry narez poriadne zareve z bedni :). A prave povazujem aj celkom za umenie, ked to niekto dokaze dobre narvat bez skreslenia...

dendy

Příspěvek od dendy »

pre koho sa robi hudba ?? pre beznych ludi co maju normalnu vezu za par tisic alebo sluchatka za 500 korun.. takze myslim ze odvolavat sa na argument "pokial nemas bedne za mega tak sa nevyjadruj k tomu ako to hra" nie celkom fer...

ja na mojich lacnych sluchatkach AKG-44 pocujem ze ta uzkazka clipuje, znie to fakt zle pocut to hlavne na kopaku s nastupom tej boostrovanej gitary...

Odpovědět