Myslím že pláčeš na nesprávném hrobě ...tkam píše:Vážení páni "zvukaři",další dotaz,který zůstal nezodpovězen. Když zakládal toto téma "nováček HANZ"dal mu název Mastering.Kolik jste mu dali rad,kromě toho,ať použije vyhledávání.Nebo o tom víte tolik,že se to opravdu nedá napsat?????? Já mám taky podobné zkušenosti na zdejším foru. Skončilo to tím,že jste popsali 3 listy o tom,zda je či není auto dobré místo pro poslech.Já jsem taky začátečník,ale někdy bych vás borce docela rád viděl v akci. Jinak hodně úspěchů v r.2007
Za prvé, hned na první stránce tohoto tématu bylo uvedeno několik odkazů na jiné zdejší diskuse, kde se na toto téma už dost podrobně diskutovalo -doporučuji se na ně podívat.
Za druhé, při použítí funkce "hledat" vyběhne dalších pár threadů věnovaných masteringu. Kdybych byl ve funkci tazatele, prostudoval bych si nejdřív toto (případně okolní internet) a zeptal bych už na něco konkrétnějšího (pokud mě to opravdu zajímá).
Úvodní dotaz je totiž tak obecný, že co na něj asi tak říct ? To je jako by se tady někdo zčista jasna zeptal - můžete mi říct něco o nahrávání ? (nebo o mixáži ? nebo o synťácích ?). Bud má někdo náladu a čas napsat jako odpověd malou brožuru (a objevovat tím stokrát objevenou Ameriku), anebo se měl tazatel zeptat něco konkrétního, co ho opravdu zajímá nebo co potřebuje (a co nenašel po prostudování tun běžně dostupných materiálů).
Aspoń si to myslím ...
Pokud se tazatel ptá na "stránky a dokumenty" věnované masteringu, pak tento dotaz není o masteringu, ale o tom jak něco najít na internetu ... To je pak ovšem dotaz na jiné fórum