Dostala se mi do studia jedna Metal/pagan... partička, začínám s míchačkou EP .
Ale potřeboval bych helfnout se zvukem.
Potřeboval bych hlavně srovnat bicí ,protože v tomto stylu musí bubeník šlapat opravdu jako mašina bez chybičky aby to bylo ono.
Ale bohužel takového ideálního bubeníka jsme k dispozici neměli, a tak bych potřeboval poradil jak to děláte? ručně stříháte každý úder a srovnáváte to na mřížku ? co potom na to zvuk kopáku a virblu v overhedech? popřípadě dá se to nějak natrigovat a zautomatizovat ? Trig?midi?
Srovnávat to ručně bude strašná drba....ka
Neexistuje plugin (trig) který to automaticky triguje do tempa skladby ?
A taky samozřejmě poprosím názory na mix.
METAL / PAGAN - Pomoc z mixem
Re: METAL / PAGAN - Pomoc z mixem
rucne zrovnat. presluch v overheadoch tiez, ked strihas overheday, treba sa pohrat s prekryvom jednotlivych kuskov, da sa to spravit tak, ze vacsinou tam ten strih nepocut... neviem, ci existuje nejaka rychlejsia automaticka cesta.
- ReaktoplazmAR
vypočul som to len tak narychlo na sluchatka a mam dojem akoby mi niekto jemne hýbal s volume, hlavne okolo 0:45..1:15 v tej časti sú tie klavesy moc potichu a moc "pod dekou", gitary tiež od 0:45 nejak zošpatnejú a stíchnu, celkovo by sa mi lúbilo na gitarách viac výšok
..takejto hudby počuvam vela a vždy ma nasere hentaky moderne obrezany bezbasový zvuk kopaku, imho mal by viac "duniet"
.. stratí trošku na čitatelnosti ale tak to má byt..
inak skladba celkom fajn, taká klasická cesta a dobre zvladnuta klasicka poloha vokalu
, šlape to dobre, hlavne zo začiatku, ku konci tie solička sú kruté..
..takejto hudby počuvam vela a vždy ma nasere hentaky moderne obrezany bezbasový zvuk kopaku, imho mal by viac "duniet"

inak skladba celkom fajn, taká klasická cesta a dobre zvladnuta klasicka poloha vokalu

Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 23 črc 2012 23:27, celkem upraveno 1 x.
od cubase 6 http://www.youtube.com/watch?v=XDIwFl1dp1Q
ale dalsi rucni drbacka s tim bude, zdaleko ne vsechno udela automatika dobre (zvlaste u rychlych bicich)
ale dalsi rucni drbacka s tim bude, zdaleko ne vsechno udela automatika dobre (zvlaste u rychlych bicich)
Díky za upozornění ,o této funkci v Cubase jsem neměl ani tucha. Zkusím se stím pohrát.vras píše:od cubase 6 http://www.youtube.com/watch?v=XDIwFl1dp1Q
Nicméně je tam všude tolik bubenických nepřesností že se bude srovnávat jenom to nejvíce do uší bijící a zbytek se nechá aby se vidělo že to hraje člověk a né stroj

Na popud ReaktoplazmAR přidány do kopáku větší bas a ostrost do kytar plus pár dalších lehkých úprav.
Jak to mám pochopit ?jackies píše:Tonysss : tiše tě obdivuji

Tak, že já bych po dvou - třech hodinách míchání z toho zcepenělTonysss píše:Jak to mám pochopit ?

Po dvou třech hodinách ? Srabe ....jackies píše:Tak, že já bych po dvou - třech hodinách míchání z toho zcepenělTonysss píše:Jak to mám pochopit ?

Já to vydržel dvě 12 hodinové seance v kuse při natáčení....
ono to ani nemusis zrovnavat vsetko, celu skladbu. najdi z kazdej pasaze podarenejsie takty, tie zrovnaj a copy & paste. samozrejme zalezi ako to tam v tych skladbach maju v bicich roznorode, ale v takychto metalovych odpalovackach sa vacsinou vela rozmanitosti nedeje, jedine brejky ak je ich vela a su zakrumplene, tak to je asi najvacsie sranie... akurat to musis este predtym, nez do toho ostatni ponahravaju party, lebo inak to uz nebude riadne sedet asi nikdy so zvyskom...