no podla mna je lepsie si kupit daky starsi syntak .. trebars rolandy mali fajn klavesnice .. juno alfa 2 , alebo kludne nieco novsie .. to sa da kupit za par supov a je to rozhodne lepsie ako vsetky tieto USB klavesnie .. este sa na tom da aj hrat , ked je pocitac vypnuty ..
no ja som kupil roland jv35 aj s JV80 kartou za 2000 sk .. vtedy bolo euro 40 korun .. ale aj pri dnesnom kurze je to pod 70 euro ..
Pripadne som kupil DX7 za 3000 Kc .. Co je najlepsia klavesnica na svete (podla mna) , pre toho kto nechce klavir .. Zrovna Curko predava daku DX7 na midi.cz ..
o5 dekuji vsem.... Hubertovi: jasne mas pravdu.... ale taky me se libily jendny od m-audia s 25 klavesamy a vubec mi nedoslo ze 25 klaves je malo az tu mi to povedeli....ja se nerozhoduju podle toho co mi tu napisou ale zajima me jen jejich nazor....a kde si koupil ten syntak????
co to je za otazku? aky program si pouzival na skladanie doteraz, taky budes pouzivat aj s klavesom. vsedky daw aj notacne programy podporuju midi klaves
jojo souhlas s Pytkinem, starej synth je dobrá volba, konkrátně dx7 mám a klávesnice je fakt supr ale vysílá omezený velocity, takže težko použitelný, do 5 tisíc se dá koupit starší synth a pokud je v dobrým stavu, tak na ceně neztratí. otázka zda potřebuješ potenciometry a tak.
AXIOM by som urcite nebral (a asi ziadny klaves od nich) ta klaviatura je uplne o nicom - ma reakcie asi ako vypinace na svetlo. Skvele hratelne klavesy ma E-mu xboard - mam uz nejaky cas a za tie prachy uplna spokojnost.
este dodatok: jeden kamos tiez isiel kupovat MIDI klavesy a nakoniec za tu istu cenu kupil nejaku samohrajku od Yamahy z druhej ruky (a to nie je ziadna hudobna lama, sluch ma jak Bethoven a hrat vie snad na vsetkom) a nevie si vynachvalit - hlavne ked cloveka nieco napadne tak nemusi zapinat komp, spustat softy a kym to vsetko nabehne tak clovek aj zobudne co chcel.
Pytkin: len u syntakov je problem ze za cenu midi keyboardu sa skoro nic poriadne kupit neda, teda nieco co by som vyuzil aj inak ako klaves - sam som uvazoval kupit nejaky starsi synth ked som kupoval midi klaves ale fakt skoro nic pouzitelne som nenasiel - akurat pozret samohrajky ma ani nenapadlo - ten co som spominal tak kupil yamahu dgx neviem kolko za menej ako som dal ja za xboard61 a este aj klaves to ma viac...
Pytkin píše:kexik : jo .. tak ako hovorim .. ten stary syntak bude mat 5 oktav a ne 4 .. a bude mat lepsiu klavesnicu .. a este bude pouzitelny bez pocitaca ..
je to len moj nazor .. kazdy si vyberie podla chuti ..
Ale zase musis pocitat s tim, ze ti mohou odejit klapky a budes to pracne cistit a opravovat a nekdy ani to nepomuze - osobni zkusenost se starymi samohrajkami.
Nove klapky jsou v tomhle lepsi.
Jeste me napada jeden argument pro mensi klaviaturu - nekomu se holt velke klavesy nevejdou do pokoje/na stul - a predstavit si na stole klavesy jde docela tezko i s pravitkem v ruce Ja bych na stole vic nez 25 nechtel. Ale to je vec nazoru a osobnich preferenci.