Mini MIDI Studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Mini MIDI Studio

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 16:39

Dobrý deň.
Som v robení hodby absolutný nováčik a tak prosim o rady.
Mám midi klavesnicu od M-audia ( prokeys 88 ), Pc - celkom dobry, len naprd zvukovka, a soft mam Sonar 3.
Momentalne taham zvuky s windowsu ( aspoň myslim ) a nie je to bohvie čo.
Nemohli by ste mi poradi? jak ziskat nejake dobré zvuky, bez toho aby, som si musel kupova? zvukový procesor.
dakujem

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 16:40

alebo by stacili aj nejaké tie odkazy na stranky kde by som si to mohol teoreticky nastudovat jak to vlastne funguje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 bře 2006 16:53

toto je ta stanka , kde sa o tom pise

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 16:57

Je vela SW syntakov. S tych profesionalnejsich vyraba vselico firma Native Instruments. Existuje vela free pluginov, casto sa tu spominaju. Skus Google, zadaj nieco ako free VSTi synth.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 17:02

Tomass píše:alebo by stacili aj nejaké tie odkazy na stranky kde by som si to mohol teoreticky nastudovat jak to vlastne funguje.
Nainstalujes prislusny SW syntak a v Sonare ho potom zapnes. Mnohe syntaky funguju aj same o sebe, takze pokial nechces nahravat noty, iba si hrat, nemusis to zapinat ani pod Sonarom.

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 18:37

dakujem, vyskusam

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 19:00

skusil som to na linku http://www.freesoundeditor.com/incagene ... g.htm~main
som si stiahol 4Front Piano Module, ale neviem jak to importovat do sonaru.
neviete poradit?

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 19:05

Sonar sam o sebe nepodporuje VSTi, iba DXi. Ale so Sonarom sa instaluje aj nejaky konvertor z VST na DX (Cekewalk VST adapter).

Predpokladam, ze hento co spominas si pri instalacii vytvorilo *.dll. Najcastejsie sa to uklada do Program Files/Steinberg/VSTplugin. V tom konvertore zadas cestu k tomu *.dll a on uz to spravi.

Potom by si to mal vidiet v Sonare v zalozke DXi. Teda neviem, co je za vec to 4front, ale takto nejak sa postupuje pri VSTi a Sonare.

Inak teraz ma napadlo, ze v Sonare uz nejake syntaky su, Dream Station a este nieco.

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 19:51

Ano, toto mi ide.
ale teraz jak zapnem ten symth, to uz je jedno ktory, a dam record a zahram daco tak to nehra, sice to zaznamenáva tony, ale nejde zvuk.
ked zmenim ten synth na sounblaster ako output, tak to zas hra, sice nekvalitne ale hra.
netreba tam nieco specialne nastyvit, aby to hralo aj cez ten synth?

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 19:58

No treba tam mat jednu midi stopu, na out treba nastavit ten syntak. K tomu treba priradit este audio stopu, na nej mas ako in ten syntak a ako out vystup zvukovky. Na tej audio stope mozes na to navesat dalsie bezne efekty. Davam to po pamati, s MIDI v Sonare som uz dlhsie nerobil, takze dufam, ze to velmi nepletiem :).

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 20:27

to je v poho, aspon je snaha, vyskusam
dakujem

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 06 bře 2006 20:41

som s toho uplny debil, nejak to furt nehraje, budem sa s tym muset pohrat.
ked zadam akoze insert DXi synth a nejaky z nich, tak sa mi tam pridaju dve nove stopy ( napr. Dream station Dx ). jedna ma moznost Record, tak tam som nastavil ako input midi klavesnicu a ako out ten synth a do tej bez recordu som nastavil ako in ten synth a ako out zvukovku. dal som record a zahral daco, ale zvuk nikde.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 07 bře 2006 10:47

Ten zvuk by si mal pocut aj bez recordu, tak ako to popisujes by to malo normalne fungovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 bře 2006 11:03

rastis: na doplnenie, 4front je standardne vsti... je to pianovy rompler, btw, vobec nie zly na svoju velkost a cenu.

Tomass
Příspěvky: 27
Registrován: 06 bře 2006 16:28

Příspěvek od Tomass » 07 bře 2006 17:37

ale, keď to takto spravím, tak nepoču? ani hláska :roll:

Odpovědět