Mixaz - prosim o rady

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 05 bře 2006 18:59

este spomeniem ze pri mixazi si treba pustat nahravku aj potichu.
pretoze sa moze stat ze sa my niektore nastroje mozu vytracat pri
nizsej hlasitosti na to treba dat pozor.dobra nahravka musi zniet dobre
aj potichu!

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 bře 2006 19:25

Heureka! Dobra aranz - dobry zvuky, presne takovy, jaky chci - a pak az mixaz. Odedneska kaslu na lesteni hoven, dokud nesplnim prvni dve veci nejlip, jak dokazu, nebudu michat. Zanedbani prvnich dvou podminek zpusobuje, ze se to snazim dohnat pri mixu, a to vede akorat tak do... Hodne jsem si toho za poslednich par dni uvedomil. Diky vsem.

Nejdriv slozim CELOU skladbu na kytare a v hlave, pak vyberu IDEALNI zdroje pro nosny linky, nahraju je a nebo naprogramuju, a pak teprve zacnu michat a lestit. Stopy hodne zavisly na zvuku ci efektech vyresim pri mixazi, kdyz bude zaklad dobrej, verim, ze uz to pujde snadno.

:!: :idea: :arrow: :arrow: :arrow:
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 05 bře 2006 22:29

prosim muzete mi nekdo vylozit to, ze pri mixu je doporucená spicka -6? neni to jedno, jestli budes lizat nulu, nebo -1O? potom si to stejne prizpusobis tak,aby ti neklipovaly master procesory,
kdyz stahujes savle v softwaremixu, tak by to prece nemelo prikreslovat, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 bře 2006 22:49

Fractal: podle me to muze mit vliv na mnozstvi sumu v puvodne analogovych signalech, ale je to jen moje domenka.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2006 23:36

fractal : mas pravdu ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 bře 2006 09:24

fractal, nejde o to, kam lezu spicky, ale aku ma mixdown celkovu dynamiku... ak das na mastering nieco co si napral group kompresormi tak ze to pumpuje v rozsahu 3dB (a.k.a. brickwall :) ), tak uz masteringom na drahych a kvalitnych kompresoroch nic neporiesis a polka zmyslu masteringu je v prdeli

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 06 bře 2006 12:43

rastis píše:
Cyril píše:rastis¨: lidi tu doporucovali drzet to kolem -6, cetl sem taky pozadavky masteringovych studii na hlasitost mixu, co jim odevzavas,a chtej -3 az -6... o RMS samozrejme ted nemluvim, to bych rad mel tak -11/-10 zhruba
Vsak ten mix nebude tak hlasity, ako mas nastavenu master sablu. A tych -6 az -3 mi tak nejak zhruba vyjde samo, ked sa snazim aby to bolo co najhlastnejsie a neklipovalo.
kdyz budes mit naprd smichany nastroje a bude se ti to tam frekvence mlatit jako mluvis o tom, ze chces mi vsecky nastroje nabuseny co to da.. tak se ti toho tam zarucene mlati vic.. dalsi vec je teda jestli to mas vsecko na stredu nebo jestli se poradne vyradis se sterem.. pokud to tam mas namlaceny tak se ti snadno stane, ze se ti tam zacnou generovat neprijemne peaky a sup hned to clipuje a muzes master savli stale stahovat a nakonec ten mix nebudes moct ani poradne vybudit napr. pri maximalizaci, abys to nezkreslil.
Je to dost tezky popisovat michacku..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 06 bře 2006 12:49

to me privadi na otazku, kdyz mam nejakej zvuk kterej hodne píkuje ma smysl ho zalimitovat nez s nim jdu do michacky at mi zbytecne nepridava spicky ? nejakakej soft clip nebo tak neco, jenom ty spicky liznout, kdyz jich je par ve skladbe tak klidne natvrdo ? delaj to ruzny digitalni pazvuky a skreky apod., kdyz t liznu zas to zvuk nijak moc nezmrvi a pomuze to, aspon myslim

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 bře 2006 13:04

TOM-Thak píše:
rastis píše:
Cyril píše:rastis¨: lidi tu doporucovali drzet to kolem -6, cetl sem taky pozadavky masteringovych studii na hlasitost mixu, co jim odevzavas,a chtej -3 az -6... o RMS samozrejme ted nemluvim, to bych rad mel tak -11/-10 zhruba
Vsak ten mix nebude tak hlasity, ako mas nastavenu master sablu. A tych -6 az -3 mi tak nejak zhruba vyjde samo, ked sa snazim aby to bolo co najhlastnejsie a neklipovalo.
kdyz budes mit naprd smichany nastroje a bude se ti to tam frekvence mlatit jako mluvis o tom, ze chces mi vsecky nastroje nabuseny co to da.. tak se ti toho tam zarucene mlati vic.. dalsi vec je teda jestli to mas vsecko na stredu nebo jestli se poradne vyradis se sterem.. pokud to tam mas namlaceny tak se ti snadno stane, ze se ti tam zacnou generovat neprijemne peaky a sup hned to clipuje a muzes master savli stale stahovat a nakonec ten mix nebudes moct ani poradne vybudit napr. pri maximalizaci, abys to nezkreslil.
Je to dost tezky popisovat michacku..
Neviem, ci si chcel reagovat na mna. Ja som nikde nenapisal, ze chcem mat vsetky nastroje nabuseny co to da !!! A uz vobec nikde som nepisal, ze mam vsetko v strede !!! Pisal som o hlasitosti renderu, pretoze sa niekto pytal, ako ma mat nastavenu master sablu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 bře 2006 13:07

neural, urcite... skreky ja osobne pustam do dvojice kompresorov, jeden taky makkys 1:1.5 s dlhym releasom ktory to splosti a potom este soft limiter (kludne nejaky skromnejsi master limiter). hocico s rez filtrom ma slony takto blbnut a ten zaujimavy zvuk to ma prave v tych tichych pasazach takze stiahnut tomu fader nie je riesenie

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 11 bře 2006 01:41

kexik píše:fractal, nejde o to, kam lezu spicky, ale aku ma mixdown celkovu dynamiku... ak das na mastering nieco co si napral group kompresormi tak ze to pumpuje v rozsahu 3dB (a.k.a. brickwall :) ), tak uz masteringom na drahych a kvalitnych kompresoroch nic neporiesis a polka zmyslu masteringu je v prdeli

... jeeeh na tohle tema vysel v prosincovym RESOLUTION krasnej pribeh od jednoho masteringovyho zvukare (nejakej Katz). Zkusim to pohledat a dat to sem ...

Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 11 bře 2006 02:08

safa píše: (nejakej Katz)
to asi nebude polní kurát ze Švejka :lol:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 11 bře 2006 14:50

kexik: no to je jasne.... ptal jsem se na peak
safa: co je s tim polnim kuratem...???:D

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 bře 2006 05:21

... ano samozrejme ze je to "ten" Bob Katz ... co se vlastne snad ani nejmenuje Katz ale Spade. Jen jsem vas chtel pozlobit ;-)

Jeste link: http://digido.com/
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 14 bře 2006 11:57

No podobný probém s mixem i u mně :-)))

prosím o rady a názory :

www.dastudio.kvalitne.cz/ZBRANE.mp3

Asi se mi nedaří při práci s reverby ?? reverbujete i nahrávku celou?? nebo glavně jenom samostaný nástroje v tracku ??
Namísto očekávaného prostoru je to pouze velká koule :-))

Odpovědět