moj zvuk

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Aztor
Příspěvky: 34
Registrován: 15 dub 2012 17:34

moj zvuk

Příspěvek od Aztor » 15 dub 2012 17:59

Ahoj, potreboval by som poradit s dvomi problemami... Kupoval som teraz nejaky novy gear na doma, a to nove pc (AMD Phenom II 6-jadro 3.2 Ghz, 4Gb ram, Windows 7 64-bit), zvukovka Presonus FireStudio mobile, monitory Yamaha HS80... Prvy problem sa tyka šumu a rozneho praskotu, brumu, ktory ako som vydedukoval pochadza zo samotneho PC. Pretoze mi to robilo aj na starom pc kde som mal internu zvukovku, myslel som si ze sa to vyriesi externou zvukovkou ale nevyriesilo... tieto ruchy sa prejavuju hlavne kde hybem myšou, spustim nejaky program (napr opera), scrolujem nejaku stranku a podobne... daju sa tieto odporne zvuky nejako odstranit?
Druhy problem je taktyto: kedze som za tieto veci utratil nejaky ten peniaz, na nejaky original DAW soft a VST efekty nezostal uz ani cent, takze som stiahol z netu nejaku černotu, a to konkretne cubase a ako vstcka izotope ozone... cubase az na nejake obcasne pady funguje dobre, ale ked do projektu dam par tych izotope vst (napr 3xEQ, 2xCompressor), co by mala podla mna moja zostava uplne v pohode utiahnut, vst performance ide vybuchnut a zvuk je totalny šit.... neviete kde by mohol byt problem? nechce sa mi verit ze je to proste tym ze je to stiahnute:( diky vopred za vsetky rady

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: moj zvuk

Příspěvek od Magion » 15 dub 2012 18:46

ozone ja masterovací soft - používat ho jako běžný plugin se moc nehodí. Oproti běžným pluginům určeným na produkci je žrout.

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: moj zvuk

Příspěvek od EGA » 15 dub 2012 20:28

veľa pc dosiek má zle odizolovanú usb zbernicu, preto sa ti tam naberá ten balast. vymeň dosku, alebo choď do fw zvukovky, prípadne presedlaj na jablko.
ako hovorí magion, ozone je mastrovací plugin, obyčajne visí v projekte jeden na mastri :].. dobré eq a kreslítka má napr izotope trash.

Aztor
Příspěvky: 34
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: moj zvuk

Příspěvek od Aztor » 15 dub 2012 20:37

vymenit dosku no to sa lahko povie:D ako budem vediet ze ta za ktoru ju vymenim to robit nebude?

Aztor
Příspěvky: 34
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: moj zvuk

Příspěvek od Aztor » 15 dub 2012 20:40

a mimochodom, firestudio mobile neni usb zvukovka ale firewire, ktoru mam (vzhladom na to ze doska fw port nema) pripojenu cez pridavnu fw kartu...

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: moj zvuk

Příspěvek od EGA » 15 dub 2012 20:46

lol, vidíš, to mi nedošlo, facepalm :lol:
tak beriem späť svoje dobré rady :].. ale podozrieval by som ako prvú tú prídavnú fw kartu.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: moj zvuk

Příspěvek od Kermitak » 15 dub 2012 20:51

Ten bordel ti tam leze po zemi, exteri zvukovka neni vsespasitelna. Nicmene k te zatezi - mas v cubase vybrany asio driver toho presonusu? A co se te cernoty tyce - to je blba vymluva, Reaper stoji 60 USD ;)

Aztor
Příspěvky: 34
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: moj zvuk

Příspěvek od Aztor » 15 dub 2012 20:53

no vymenit kartu je vzdy jednoduchsie ako dosku ale aj tak mi ostava otazka podla coho mam vybrat tu novu kartu aby to nešumelo?

Aztor
Příspěvky: 34
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: moj zvuk

Příspěvek od Aztor » 15 dub 2012 21:01

Kermitak píše:Ten bordel ti tam leze po zemi, exteri zvukovka neni vsespasitelna. Nicmene k te zatezi - mas v cubase vybrany asio driver toho presonusu? A co se te cernoty tyce - to je blba vymluva, Reaper stoji 60 USD ;)
Jak si to myslel tym "po zemi"? A Reaper pocujem prvy krat ale za tu minutu co to googlim to vyzera na slusny program:D

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: moj zvuk

Příspěvek od Amorph » 15 dub 2012 22:17

Ja mel pred par lety presonus firebox a taky chytal dost ruchu. Rozhodne pomuze mit symetricke kabely mezi zvukovkou a monitory. Pak si vybavuju, ze melo vliv, jestli jsem napajel zvukovku primo s firewire, nebo k ni pripojil adpter (asi nejaky vliv zemni smycky?). Obecne pokud ti zacne praskat zvuk, tak je dobre zkusit zvysi latenci (velikost ASIO bufferu). Ale pet instanci Ozonu by tvoje sestava skoro nemela pocitit. Sice je to soft koncipovanej na pouziti i pri masteringu, ale ja ho s oblibou pouzivam i vsudemozne na stopach a relativne k jinym dnesnim pluginum mi jako zadny extra zrout neprijde.

Odpovědět