moje první full elektronická skladba

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
gargamel

moje první full elektronická skladba

Příspěvek od gargamel »

Poprvé jsem si zkusil sám složit, nahrát a smíchat něco plně elektronického, tanečního, pro hiphop, rnb, atd...
V těhle kruzích se moc nepohybuju, tak bych rád znal vaše názory, jestli to neni uplně mimo mísu a hlavně na celkový mix. Nahrával jsem to přes levný midi klávesky do reasonu 3 propojenyho do cubase.

http://uloz.to/2032696/rnb.mp3

rastis

Re: moje první full elektronická skladba

Příspěvek od rastis »

gargamel píše:...
V těhle kruzích se moc nepohybuju...
naco je dobre robit nieco, v com sa moc nepohybujes a nerozumies tomu ? ja tomu tiez nerozumiem, ale povedal by som, ze sa Ti umysel moc nevydaril, aj ked hudobne to uplne marne nie je...

zvukovo je tiez co riesit...

mi to pripada, ako na tuna na nasej spravodajskej televizii v noci, ked nevysielaju, tak tam obcas davaju baby, ako sa vyzliekaju a su tam take tie textove vyzvy, ako treba telefonovat na nejake audiotexove cisla... a tam su vzdy taketo nejake podmazy k tomu :) tie baby sa nikdy nedovyzliekaju uplne, len tak dopoly a tie podmazy su tiez tak na pol ceste medzi vymyslenou hodbou a automaticky generovanymi sluckami :)

gargamel

Příspěvek od gargamel »

Protoze jsem si jednoduse chtel zkusit neco, co jsem nikdy nedelal a treba zjistit, proc nekteri lide venuji elektronicke hudbe tolik casu. Kdyby jsme kazdy delali jenom to, co nam jde a nezkouseli prozkoumat jine vody, tak by sme vsichni bydleli v jeskyni a mozna ani to ne. Ten track byl zamyslen spis jako podklad pro rap nebo nejakej podobnej styl.
No alespon vim, co rastis dela po nocich :lol:

rastis

Příspěvek od rastis »

ja sa zato nehanbim :) TV mam zapnutu za chrbtom nonstop, aj ked nieco robim... casto pracujem po nociach a tie vyzliekacie baby su kolkokrat lepsi program, jak ponukaju ine TV :)

gargamel

Příspěvek od gargamel »

Hanbit se nemusis, ale vic by mi pomohlo, kdyby si primo rekl co by si udelal jinak. (v mixu myslim)

rastis

Příspěvek od rastis »

nemam tu teraz nato posluch. ale mas to nejak zvlastne reverbovane, ci co...

eraser_svk

Příspěvek od eraser_svk »

No aj mne to príde až príliš "wet"... ale ktovie, možno to bol aj umelecký zámer :) Najväčšia chyba sú IMO výšky - je ich veľmi málo... určite pridaj, bude sa treba poriadne pohrať s EQ nech to nereže a nech sú vzdušné...

a možno ešte basa vs. kopák - basu by som si predstavoval tlstejšiu, hlbšiu... ale to je aj vec vkusu...

// teraz mi napadlo - asi by to chcelo pridať aj nejaké hajtky aleby ridy... skús sa s tým pohrať...

A ešte musím pochváliť - hudobne sa mi to celkom pozdáva :wink:

gargamel

Příspěvek od gargamel »

S reverbem asi nic delat nebudu, dela to cely takovy etericky, cos byl zamer. Mozna "v refrenu" trochu uberu delay z klaviru...
S basou souhlasim, pridaval jsem ji hodne na 100Hz, ale zkusim jeste pouzit jinou, z tyhle bych to asi zbytecne srouboval :roll:
S EQ jeste taky posteluju...
Ty hajtky tam puvodne byly, ale nejak me tam rusily, libylo se mi to takhle "rytmicky suchy"...

eraser_svk

Příspěvek od eraser_svk »

Ten reverb mi až tak nevadí - ako som vravel, alternatívne sa to dalo vnímať aj ako umelecký zámer čo si mi nakoniec potvrdil. Mne osobne ten delay na klavíri v refréne vôbec neprekáža, práve naopak :wink: (moje dojmy ohľadom priestoru ale prosím brať s rezervou - fungujem primárne na slúchadlách)

Hlavne sa pohraj s tým EQ, dostaň tam nejaké výšky a myslím že to bude vpohde :wink:

Odpovědět