Monitory v byte... HELP ME...
Monitory v byte... HELP ME...
Prosím vás o pomoc - o vaše skúsenosti.
Idem si kúpiť monitory do bytu (miestnosť 3 x 3 m) a chcem si vybrať aj podľa recenzií.
Zvukovku mám Steinberg CI2
Mám na výber: Yamaha HS50, Tannoy Reveal 501a, M-Audio BX5a, KRK RP6, Tapco S8 (všetko v cenovej kategórii do 190 € za kus)
Vopred dík za vaše rady.
Idem si kúpiť monitory do bytu (miestnosť 3 x 3 m) a chcem si vybrať aj podľa recenzií.
Mám na výber: Yamaha HS50, Tannoy Reveal 501a, M-Audio BX5a, KRK RP6, Tapco S8 (všetko v cenovej kategórii do 190 € za kus)
Vopred dík za vaše rady.
Re: Monitory v byte... HELP ME...
vypocul by som nove behringre b1030a
-
- Profesionál
jakakoliv z nich [bude stejne ne/dobra].
Behringerom v panelaku by som moc neveril...mando píše:vypocul by som nove behringre b1030a
mel jsem chvilinku KRK a za tu cenu dobry 

Jak pise Brooklyn, vyber si ty, ktery se ti na pohled nejvic libej.
K čemukoli z toho, co máš na výběr budeš časem potřebovat subwwofer s crossoverem i pro vršek. V tom případě bych dal přednost Revealům. Pokud víš, že sub nikdy kupovat nebudeš, tak asi radši ty KRKy
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
sefko73 píše:Prosím vás o pomoc - o vaše skúsenosti.
Vopred dík za vaše rady.
Já jsem si pořídila KRK 5G2 (75W) a jsou perfektní! Opravdu si je nemužu vynachvílit, jinak mám místnost 3m x 4,5m
S čím si je porovnávala, kde a jak, že píšeš že jsou perfektní ?Mandy píše:Já jsem si pořídila KRK 5G2 (75W) a jsou perfektní! Opravdu si je nemužu vynachvílit, jinak mám místnost 3m x 4,5m
Ne ze bych se chtel nekoho dotknout, ale me ty KRKy prijdou dost divny bedny
Ze vsech monitoru co sem, kdy mel doma at uz koupeny nebo pujceny me osobne (subjektivni dojem) vyhovovaly nejmin.

Ze vsech monitoru co sem, kdy mel doma at uz koupeny nebo pujceny me osobne (subjektivni dojem) vyhovovaly nejmin.
mam podobny problem, akurat sa mi k tomu este pridava obava z obtazovania susedov a z "akustiky" holej panelakovej miestnosti
jackies píše:S čím si je porovnávala, kde a jak, že píšeš že jsou perfektní ?Mandy píše:Já jsem si pořídila KRK 5G2 (75W) a jsou perfektní! Opravdu si je nemužu vynachvílit, jinak mám místnost 3m x 4,5m
M audio BX8A DeLuxe, YAMAHA HS 80M, Behringer B2031P, KRK Rokit 5G2...
Aha, v tom regálu v obchodě byly nejhezčí nebo jsi je měla všechny doma na čas půjčené ?
Jak dlouho je máš ?
Kolik jsi na nich ( před tvým výrokem o perfektnosti ) vyprodukovala, smíchala a "zmástřila" tvých nahrávek, neřkuli cizích ?
Kdes je kontrolovala ?
Co na to řekli v lisovně ?
Jistě jsi před tím investovala nějakou tu desítku tisíc za úpravy akustiky poslechové místnosti.
Kolik ti je ?
( promiň, to se nehodí a číslo tvého telefonu také nechci )
Víš, jde mi o to, že toto fórum čte hodně lidí. Dost nováčků, nezkušených atp...
Můžeš je totiž svými výroky zmást.
Osobně si myslím, že ty zatím nemůžeš něco doporučovat nebo prohlašovat za perfektní.
Když si to nemůžeš odpustit, měla bys alespoň vždy dodat proč, na jaký účel, pro koho, a jak jsi dospěla k názoru že to, nebo ono, je podle tebe perfektní.
Např. mastering, s touto třídou monitorů a v pokojíčku nelze dělat, a nikdo rozumný na to ani nepomyslí.
Smíchat na tom jistě něco dokážeš, ale i to jen odhadem, po dlouhé době a po mnoha kontrolních posleších tvého mixu na jiných aparátech a poslechových zařízení.
Jak dlouho je máš ?
Kolik jsi na nich ( před tvým výrokem o perfektnosti ) vyprodukovala, smíchala a "zmástřila" tvých nahrávek, neřkuli cizích ?
Kdes je kontrolovala ?
Co na to řekli v lisovně ?
Jistě jsi před tím investovala nějakou tu desítku tisíc za úpravy akustiky poslechové místnosti.
Kolik ti je ?

Víš, jde mi o to, že toto fórum čte hodně lidí. Dost nováčků, nezkušených atp...
Můžeš je totiž svými výroky zmást.
Osobně si myslím, že ty zatím nemůžeš něco doporučovat nebo prohlašovat za perfektní.
Když si to nemůžeš odpustit, měla bys alespoň vždy dodat proč, na jaký účel, pro koho, a jak jsi dospěla k názoru že to, nebo ono, je podle tebe perfektní.
Např. mastering, s touto třídou monitorů a v pokojíčku nelze dělat, a nikdo rozumný na to ani nepomyslí.
Smíchat na tom jistě něco dokážeš, ale i to jen odhadem, po dlouhé době a po mnoha kontrolních posleších tvého mixu na jiných aparátech a poslechových zařízení.
jackies, asi si chcel napisat, ze KRK 5G2 su uplne nanic a maju take-a-take vady atd, ale radsej si to nenapisal, lebo vsak "de gustibus non est disputandum", ale tvoje riesenie pomocou ad hominem utoku nebolo vobec lepsie. Naozaj radsej ako pytat sa niekoho kolko ma rokov a na zaklade toho hodnotit jeho/jej vyroky by bolo lepsie napisat priamo ze tie repraky nie su dobre a konstruktivne poradit ktore su v danej cenovej kategorii lepsie