na com produkuju znami ludia? sw? hw? oboje?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
dano

Re: na com produkuju znami ludia? sw? hw? oboje?

Příspěvek od dano »

Kermitak píše:To je sice hezky moudro, ale kdyz je rec o kvalite zvuku, je trosku mimo prohlasit, ze dulezitej je napad ;] (btw to snad kazdej vi)
obcas to tak nevyzera ze to kazdy vie... minimalne ti, ktori budu cely zivot vyrabat zvuk kopaku namiesto toho, aby vytvorili jedinu vec (toto som samozrejme preexponoval)...

a ked je rec o kvalite zvuku, asi to nemoze stat tak ci HW alebo SW, ale ktory HW a ktory SW...

ale pokracujte, cita sa to dobre :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:To je sice hezky moudro, ale kdyz je rec o kvalite zvuku, je trosku mimo prohlasit, ze dulezitej je napad ;] (btw to snad kazdej vi)
ja ale chapem ako to bolo myslene .. vela ludi (tu na fore napriklad) ma pocit , ze ked neni napad , tak aspon zvuk musi byt dobry .. a naopak .. v praxi casto pocujeme , ze spicka pouziva cim horsi zvuk , tym lepsie ..

psk501

Příspěvek od psk501 »

Kermitak píše:
psk501: muzes mi jako zanru neznalymu vysvetlit, co je v tom videu zvukove tak super?
Miliony editů, nadherna basa, rozmanitost, dokonale variace bicich..to se blbe popisuje. Dokud si nikdy nezkusil udelat track v tomhle stylu tak nepochopis jaka je to mrdacka :) konkretne tenhle track delali tri lidi pul roku. Kick a snare musi znit, do toho to musi poradne basovat, musis tam dostat energii, stredni pasmo taky musi hrat, a to vsechno musi znit tak at to v ramci loudness war nezanikne a do toho jeste pri 172 bpm, takze oproti technu nebo breakbeatu je tam hrozne malo mista a casu.
Ja si od dnb prubezne odskakuju k dubstepu, technu, house, hip hop, elektro... a s klidnym srdcem muzu rict ze dnb je proste nejnarocnejsi a ten track co sem postnul je zlaty gral :D nebavim se o hudebni slozce veci, to se najdou lepsi styly samozrejme.
Fakt si schvalne zkus neco podobneho udelat, postni to sem a ja ti reknu proc se to tomu neblizi ani nahodou :D
jinak preventivne podotykam ze tohle je muj subjektivni nazor a kazdy to vidi trochu jinak.

dendy

Příspěvek od dendy »

bolo by fajn vratit sa k povodnemu dovodu preco vznikla tato diskusia ... takze znamy ludia, zname skladby, a pouzity sw alebo hw...

vseobecna nekonkretna diskusia hw vs sw, tak isto ako polemika o tom co je dolezitejsie ci kompozicia alebo zvuk je uplne jalova a zbytocna... rovnako ako debaty o tom ktory zaner je "najtazsi" to je rovnako nezmysel - najtazsi je paradoxne pre kazdeho ten zaner ktory ma najviac napocuvany, pretoze na rozdiel od ostatnych ktori ho napocuvany nemaju pocuje aj nemne nuansy a specialitky - ma detailny prehlad co sa v tom zanri deje, kdezto clovek co ten zaner napocuvany nema, hodnoti len z rychlika... tak potom vznikaju zbytocne vzajome provokacie o tom ze "to je len sama distorzia" aleo "to je len same tuctuc" ci "to je len same kvilene gitar alebo spevaka" ... :)

takze navrhujem tuto debatu ukoncit a bud sa vratit k povodnej teme alebo ak k tomu uz nema kto co dodat tak nechat tento thread zhnit v minulosti (aby ho o par rokov zas niekto exhumoval ako byva na ezone zvykom:))

pre zaujemcov tu som spravil thread kde mozeme rozoberat zvukovu onaniu a konflikt kompozicia vs zvuk :)
./zvuk/honba-za-dokonalym-zvukom-t15676.html

badkick

Příspěvek od badkick »

v tomto uplne suhlasim s Dendym :-) Lady Gaga ma uplne spickovy zvuk urobeny spickovymi ludmi (resp. presne taky zvuk, aky to ma mat :-) - aktualny synthpop). samozrejme, ze to nie je len o zvuku - je tam vzdy ten "catchy hook", co si ludia mozu pospevovat. celkom zaujimavy clanok s mix engineerom (R.Orton) : http://www.soundonsound.com/sos/mar09/a ... t_0309.htm
on si hlavne potrpi (pokial mozno) na kvalitnu akustiku studia.

badkick

Příspěvek od badkick »

bassline píše:Asi mu napisem email, pretoze ma to fakt zaujima na com vyprodukoval Bomfunk MC's a svoje tracky...
hello, tak akooo? skusal si mu pisat? mas uz info? :-D
dano píše:a ked je rec o kvalite zvuku, asi to nemoze stat tak ci HW alebo SW, ale ktory HW a ktory SW...
jj, to je veru dost podstatne :-)

imho (teda z toho co som docital :-D), znami ludia v sucasnosti pouzivaju oboje :-), teda SW + HW (a je jedno ci stary alebo najnovsi, proste co maju radi) :-) a mastering nechavaju spravidla na inych odbornikov, takze na tom vyzname vedomosti a skusenosti asi tiez nieco bude :-)...
tiez zaujimavy clanok: http://www.soundonsound.com/sos/aug09/a ... /armin.htm
Naposledy upravil(a) badkick dne 08 zář 2011 14:30, celkem upraveno 1 x.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

myslim, ze v soucasnem trendu prevazuje SW (a na skodu veci je uspech zarucen). a komu prebyvaji penizky, nebo je uchyl na zelezo, tak jeste stale hleda dokonalost ala moog...

delayko
Vybavení

Příspěvek od delayko »

dendy píše:Ja si myslim ze 85 az 95% vysledneho zvuku su vedomosti a len zvysok zalezi na prevodnikoch, outboarde alebo pouzitych pluginoch :)

)
Ja s tymto nazorom absolutne suhlasim. Teda ak hudba, ktoru robime, nahravame, produkujeme je urcena pre obycajnych ludi. A tych je 95% zvysnych 5% su uchylaci ako my :) a ty nepredstavuju ziadnu autoritu resp. kupnu silu, ktora nam umozni kupit si novy prevodnik, mic, nastroj atd. Vsetko co mate doma (myslim gear) ste si kupili preto, lebo ste nieco robili pre ludi a tym sa to pacilo tak Vam za to zaplatili. (samozrejme su tu aj taky co to dostali za dobre vysvedcenie alebo od rodicov :) Skutocne ludia, ktori platia za konecny produkt neriesia EQ na maly bubon ale ci tam je, ci nie je hlasno alebo potichu.
Je to mozno smutne ale je to tak. Ako prvemu obycajnemu cloveku pustam svoje nahravky "mojej spolubyvajucej" :) ( myslim tym zenu) a pamatam reakciu, ked som nahravku prehnal cez paskovy Studer a chytila nadhernu makost a pekny zvuk, tak povedala ved je to take iste ako predtym.
Takze ludia seru na nase zabomysie vojny o to, ktory prevodnik, EQ, preamp je lepsi ale rieasia ci sa im paci melodia spevu resp. piesne jej rytmus nalada atd. atd.
A najziarivejsim prikladom toho ze je to pravda je jedno nemenovane slovenske studio kde nahravaju na prevodnikoch, na ktore by sa nikto z vas ani nenaplul, na hrdzavych mikrofonoch a interpreti ktory tam nahravaju dostavaju platinove albumy za predaj. Ale robi tam clovek, ktory ma ucho jak netopier. A to je ako Dendy pisal tych 85 -95% vysledku. Tolko moj skromny nazor.

Magion

Příspěvek od Magion »

misto dohadu dávám ako ukázku jedno video přímo ze studia IM ( od 4:40)

Magion

Příspěvek od Magion »

a depeche mode
na youtube je cela rada klipu ze studia - stoji za to si to projet - docela sranda nekdy :) Jak u IM tak i u DM se mi fakt libi, jak si celý tvoření užívají. to je úplně něco jinýho než oneman projekty...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delayko píše: A najziarivejsim prikladom toho ze je to pravda je jedno nemenovane slovenske studio kde nahravaju na prevodnikoch, na ktore by sa nikto z vas ani nenaplul, na hrdzavych mikrofonoch a interpreti ktory tam nahravaju dostavaju platinove albumy za predaj. Ale robi tam clovek, ktory ma ucho jak netopier. A to je ako Dendy pisal tych 85 -95% vysledku.
Ktore studio myslis ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Magion píše: Jak u IM tak i u DM se mi fakt libi, jak si celý tvoření užívají. to je úplně něco jinýho než oneman projekty...
to je to , preco ludia hraju v kapele ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

IM v tom studiu su tazky popicaci.. fakt perfektne

pan mozku

Příspěvek od pan mozku »

kdyz jsem si ted pustil to IM video, tak se me kamos zeptal jestli kouham na Zohana...:) celkem to trefil

Odpovědět