dendy píše:Ja si myslim ze 85 az 95% vysledneho zvuku su vedomosti a len zvysok zalezi na prevodnikoch, outboarde alebo pouzitych pluginoch
)
Ja s tymto nazorom absolutne suhlasim. Teda ak hudba, ktoru robime, nahravame, produkujeme je urcena pre obycajnych ludi. A tych je 95% zvysnych 5% su uchylaci ako my

a ty nepredstavuju ziadnu autoritu resp. kupnu silu, ktora nam umozni kupit si novy prevodnik, mic, nastroj atd. Vsetko co mate doma (myslim gear) ste si kupili preto, lebo ste nieco robili pre ludi a tym sa to pacilo tak Vam za to zaplatili. (samozrejme su tu aj taky co to dostali za dobre vysvedcenie alebo od rodicov

Skutocne ludia, ktori platia za konecny produkt neriesia EQ na maly bubon ale ci tam je, ci nie je hlasno alebo potichu.
Je to mozno smutne ale je to tak. Ako prvemu obycajnemu cloveku pustam svoje nahravky "mojej spolubyvajucej"

( myslim tym zenu) a pamatam reakciu, ked som nahravku prehnal cez paskovy Studer a chytila nadhernu makost a pekny zvuk, tak povedala ved je to take iste ako predtym.
Takze ludia seru na nase zabomysie vojny o to, ktory prevodnik, EQ, preamp je lepsi ale rieasia ci sa im paci melodia spevu resp. piesne jej rytmus nalada atd. atd.
A najziarivejsim prikladom toho ze je to pravda je jedno nemenovane slovenske studio kde nahravaju na prevodnikoch, na ktore by sa nikto z vas ani nenaplul, na hrdzavych mikrofonoch a interpreti ktory tam nahravaju dostavaju platinove albumy za predaj. Ale robi tam clovek, ktory ma ucho jak netopier. A to je ako Dendy pisal tych 85 -95% vysledku. Tolko moj skromny nazor.