)
Dendy, není to tak ani náhodou ... Když budeš mít k dispozici třeba krásný špičkový analogový EQ a kompresor a rozumně je na daném tracku použiješ (ne kontraproduktivně), vedle tebe může být zvukový Einstein a kdyby se na uši postavil, k takovému zvuku se bez těchto přístrojů ITB ani nepřiblíží a může mít "vědomosti" jaké chce ... apod. (podobně jako ve škodovce 120 může sedět pilot formule 1, ale ty ve svém BMW X3 mu natřeš p...l velmi snadno ... - a nemáš to kvůli nějakému autofetišismu, ale proto že to jezdí skvěle a skvěle se v tom sedí ... jasně - kdyby i on měl stejné nebo podobné auto, tak by asi bylo jiné, ale bez něj ...)dendy píše:Ja si myslim ze 85 az 95% vysledneho zvuku su vedomosti a len zvysok zalezi na prevodnikoch, outboarde alebo pouzitych pluginochje to v provm, druhom aj tretom rade o vedomostiach a skusenostiach, gearfetisizmus je v podstate len taka uchylka pre potesenie
)
Zvuk Lady Gaga znie absolutne nudne. Syntaky tam ani nepocujes poriadne, len kdesi v pozadi bzucia...vobec to nema grady...dendy píše:lady gaga je cela produkovana v logicu na macu a tie tracky diktuju sucasny pop- dance zvuk
)
etalon toho, ci ma nieco grady je, ak tam dobre pocut syntaky ?bassline píše:...
... Syntaky tam ani nepocujes poriadne, len kdesi v pozadi bzucia...vobec to nema grady...
v tomhle souhlasim s basslinem, lady gaga ma notoricky blby, zrnity, nudny a nevyrazny mixy / produkce. ale je videt, ze na tom to uplne (vubec!) nestoji. priklady dobrejch popovejch produkci podobnyho ranku za me treba... veci, co delaji svedi a norove pro britney spears (stargate) nebo katy perry.bassline píše:dendy: No ja to vidim (alebo skor pocujem) proste inak...V komercnom radiu tazko najdem elektronicku tanecnu hudbu v ktorej to pre mna fakt slape. Pre mna je proste MEGA dolezite aby tam main lead a bassliny proste slapaly a mali xicht. Ale aj ostatne zvuky, bicie, efekty atd. Jedina skupina, ktoru som cez komercne radio spoznal a splnuje co som vyssie popisal je Bomfunk MC's. Tie syntaky ktore v tom mozes pocut maju diametralne odlisny sound a pokial nie si hluchy, tak musis uznat ze oproti LAdy Gaga kde to vsetko len bzuci to je uplne o niecom inom.
Napriklad tento song:
http://www.youtube.com/watch?v=Gt-lxrKB4uM
Pocuvaj v 1:48 ten TB-303 zvuk, to je proste charakter ako prasa...
Alebo najznamesi hit od nich freestyler:
http://www.youtube.com/watch?v=ymNFyxvIdaM&ob=av3e
Ta basslina je proste neprekonatelna a nic lepsie som doteraz nepocul...zvuk jak krava
Alebo saw leady v tomto songu:
http://www.youtube.com/watch?v=M0b0THkAOxM
Zneju proste tak chutne...v tom zvuku je charakter ktory v pluginovej hudbe proste nenajdes....
Ak oni toto vsetko robili na pluginoch, co silne pochybujem, tak potom klobuk dolu a nikdy uz nepoviem ze dobry HW ma stale zasadny vplyv na xicht zvuku, ktory na pluginoch nedosiahnes
Dozvedel som sa, ze lady gaga udajne nepotrebuje AD/DA prevodnikky.keku píše:Každý názor, ktorý si tu poviete je si myslím pre niekoho zaujímavý ...