přes vocalizr.com jsme zkusili do jednoho testovacího projektu nechat natočit nějaký voice, ale teď musím říct, že si nevím vůbec rady, proč to nezapadá do mixu, i kdybych se na hlavu stavěl, tak jsem si řekl, že zkusím radu od vás zkušenějších. S hlasem jsem moc nepracoval, ale nějaké tutoriály jsem viděl tzn. dessery, kompresory, eq, rozhození do sterea apod., ale většinou se spoléhám na svůj sluch v domácích podmínkách.
Dokázal by mi někdo říci v čem je problém, že ta nahrávka hlasu zní tak "nepříjemně"? Verze mi připadá v pohodě a zapadá, ale bridge a refrén zní fakt divně.
Připadá mi to, jako kdyby to v těch hlasitých pasážích bylo zkresleně nahrané. Nebo je to barvou hlasu? Zkušel jsem RX declipper, ruzné kompresory nebo ekvalizací sundavat nějaké resonanční frekvence, ale pořád mi to zní jako kdyby to bylo zkreslené a když je tam nejvíc energie, tak to hrozně "řeže" do uší a je to místo příjemného vokálu spíš dost otravné.
Nečekám, že hned na první větší pokus z toho dostanu to, co se naučili profíci létama praxe, ale ať se tu nemořím s něčím, co je blbě už v základu tzn. špatný audio zdroj.
Ukázka:
https://www.dropbox.com/s/7r6usur3d3m0c ... t.zip?dl=0
Když si poslechtete tohle třeba:
tak tady ten hlas zapadá a spíš "hladí", tak nevím, jestli je to zpěvěm, náběrem a nebo obojím

(Berte to s rezervou, taky ten vokál není Áčková liga, ale spíš první pokus učit se dělat něco s vokálem.)
Díky za nápady!