Nahrávací studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2011 22:03

pocitac sa da spravit ze nebude delat bordel .. samozrejme lepsie je ho dat mimo , optimalne do chladenej miestnosti .. ale neni to nutnost ..

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Fillippos » 01 zář 2011 22:06

Jak se dá spravit ten počítač Pytkine, myslím, že je dobré to rozepsat nebo dát sem nějaký link.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od PELF » 01 zář 2011 22:09

Už se to tady několikrát řešilo, např. ./pc/zvukova-izolace-pocitace-t2351.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Pytkin » 01 zář 2011 22:19

filiposs : joj sak su tu temy o tom .. a urcite niekolko .. ja mam na picase fotky , co som skladal hubertovi pocitac do studia ..

https://picasaweb.google.com/roman.peka ... hoPocitaca

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od delay » 02 zář 2011 09:23

Když máš tichý ventilátory (třeba Noctua) + velký pasiv chlazení na CPU a pasiv GPU, tak slyšíš tak maximálně seekovat HDD (pokud teda nemáš 10k raptora, toho musíš zavřít do izolační klece :)). Já osobně mám i otevřenou bočnici kvůli chlazení a nemám nejmenší problém. Pokud chceš naprostý ticho, tak si připlať za SSD. Tím chci vyjádřit, že není nutný hned PC obložit vším možným...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2011 10:04

tak zase ked hovorime o nahravacom studiu , tak tam je urcite viac diskov , raid , vela kariet atd .. taky komp uz potrebuje aj dobre chladenie , takze je idealne , ked je mimo rezie v klimatizovanej kopke .. ale na jednoduche domace studio na dabing by mal byt PC v rezii v pohode ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od matucha » 02 zář 2011 10:41

Raid fakt na audio potreba neni...

SSD je supr.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od delay » 02 zář 2011 11:28

Raid je potřeba na komáry. Jinak, běžnej domácí uživatel tohle Pytkine neřeší. Osobně mám 3 HDD (os / library / daw projekty) a víc snad běžně není nutnost, vyjma externího disku na zálohy třeba...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Kermitak » 02 zář 2011 11:44

Jen tak btw - ty sis meril, ze se ti to s tou odkrytou bocnici chladi lip? Pokud jo, tak se docela divim, protoze ze svy praxe neznam pripad, kdy by to nebylo spis kontraproduktivni... A pasiv na CPU bych osobne nedoporucil, s vetrakem se chladi lip a kdyz je dobrej, neuslysis ho (samozrejme pasiv je moznost, ale neni to nutna prerekvizita pro tichej comp).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od kexik » 02 zář 2011 11:54

naopak, nepoznam vykonny komp ktory by bol bez jedineho ventilatora.... plne pasivne riesenia, kde je komp v rebrovanom profile a vsetky svaby su vyvedene na case headpipami, stoja cez 1500eur a aj tak neuchladia 120W procak (co su vsetky 4-6jadra na trhu), dokonca aj s 65W dvojjadrom maju problem
matucha: ja mam v praci tichy komp s otvorenou bocnicou, ale je to ucinnejsie len preto lebo ho mam na stole pri otvorenom okne a chladim ho prievanom :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od delay » 02 zář 2011 13:31

Kermitak píše:Jen tak btw - ty sis meril, ze se ti to s tou odkrytou bocnici chladi lip? Pokud jo, tak se docela divim, protoze ze svy praxe neznam pripad, kdy by to nebylo spis kontraproduktivni... A pasiv na CPU bych osobne nedoporucil, s vetrakem se chladi lip a kdyz je dobrej, neuslysis ho (samozrejme pasiv je moznost, ale neni to nutna prerekvizita pro tichej comp).
Ale jo, měřil sem to fanspeedem, ten rozdíl není velkej, na CPU teda snad zadnej a mam na nem 12cm fan. Grafika je jenom pasiv, druhej 12 cm nasava zespod a ve zdroji je tichnounkej 15 cm ventilator, snizuje to teplotu ve skrini a HDD, ale kdo vi jak ta cidla meri. Ta otevrena bocnice neni nutna, proste to tak mam a nevadim mi to k praci s audiem, psal jsme to hlavne proto...
Naposledy upravil(a) delay dne 02 zář 2011 13:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Kermitak » 02 zář 2011 13:37

V poho, jen me to zajimalo.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Hammond » 02 zář 2011 14:49

Ja som taktiez skusal merat teplotu pri 100% zatazeni CPU a ta otvorena bocniaca mala dost vyrazny vplyv. Treba ale podotknut, ze ventilatory na CPU bezia v "ultra low noise" mode na nizkych otackach, mozno pri plnych by to az taky vplyv nemalo. Ja prave rozmyslam, ako odhlucnit 3 HDD, ktore su momentalne najhlucnejsie z celeho pocitaca. Skusim ich zavesit nad seba na "silent bloky" vyrobene z pruznych buziriek z kabla. Podobnym sposobom som zavesil napriklad motory v Leslie boxe a funguje to perfektne. Ak to bude dobre, dam report.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2011 16:30

matucha,delay : pracujem uz v tretom studiu , a vsade sme mali aj na audio workstationoch raid .. jednak kvoli bezpecnosti , jednak kvoli miestu .. ruchove databazy maju par terabajtov .. to samozrejme nehovorim o domacom studiu .. ale to som pisal uz pred tym ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Nahrávací studio

Příspěvek od SoundsFine » 02 zář 2011 16:33

cca před půlrokem jsem byl u kámoše, který se chlubil pasivním PC. CPU bylo i5 čtyřjádro (něco okolo 3GHz), disky byly dva SSD + externí na zálohy. Nevydávalo vůbec žádný zvuk. Mělo větší skříň a chladič zaujímal asi víc než její polovinu. Finančně je to nákladnější - především pasivní chladič kvalitní zdroj a ssd. Pasivní PC je také jedno z řešení. Ale má rodinný dům, takže domácí teploty v létě max. do 25 stupňů.

Odpovědět