Nahrávání dema - report a poradna :-)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
matucha

Re: Nahrávání dema - report a poradna :-)

Příspěvek od matucha »

Dobry doupe, atmosfera myslim dobra ;). Ale nic moc je to, ze ta sikma strecha vlastne dela klenbu a soustredi odrazy nazpatek skoro do jednoho bodu. Urcite bych zkousel nejak zrusit odrazy okolo bicich (a samozrejme ze bych dal ty bici pod tu zavesenou vec, co tam je. Zbytek ty mistnosti muze zit docela tak jak je, ale ty primy odrazy bici-steny-mikraky bych se snazil zminimalizovat.

Ja mam rad stary dynamiky a starej zvuk, takze se asi nepocitam ;). Kazdopadne spodek z virblu se da stejne hodne ekvalizovat (neni v nem moc preslechu) takze bych se nebal vubec, ze bys z toho pak nevytah, co potrebujes.

Jinak k tomu co rika Gappeq muzu samozrejme jenom pritakat. Jestli neumite ladit bici, tak doporucuju aspon kouknout na youtube, je tam par tutorialu, ktery se vam budou hodit. Na ladeni treba virblu nekdy hodne zalezi pisnicku od pisnicky, nekdy funguje vyssi jindy nizsi a muze to udelat sakra rozdil ve vnimani rytmu a plnosti. Je dobry si to vyzkouset a treba si nahrat dve varianty (ladeni) a pak vybrat s cim pokracovat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som povedal, ze akusticka sodoma-gomora :D

gappeq

Příspěvek od gappeq »

Jaký jsou rozměry místosti? Vypadá to male...

Co se týče spodku virblu, lze docílit mnoha různejch výsledků nastavením struníku: druh struníku, napnutí, pozice mikrofonu vůči struníku atd. Jde mi o to, že zvuk spodku virblu může, když tomu věnuješ málo pozornosti, skončit jako něco,, co nakonec nepoužiješ nebo použiješ jen velmi málo nebo, když tomu věnuješ dost pozornosti, jako něco, co významě a pozitivně ovlivní zvuk bicích. (Ostatně jako jakejkoliv jinej mikrofon na bicích :))

Další významnou úlohou je najít správný místo pro ambient. Někdo natáčí jeden, nekdo dva, pro tvoje účely asi bude stačit jeden, klidně bych zkusil tu 414. Dej si záležet na nalezení toho správnýho místa tak, abys z toho měl POUŽITELNEJ ZVUK.

nixx

Příspěvek od nixx »

Díky za postřehy! Zrovna teď ty bicí stavíme :-) Rozměry jsou cca 5x6,5m - zkusím to pak ještě schválně změřit.
Původně jsem počítal s tím, že na všechno budem mít celý týden. Nakonec do toho ale vlezlo něco, co nemůžu ovlivnit a bude tak míň času na zkoušení a experimentování :-( Které by nám bylo mohlo dost pomoct. No, uvidíme, jak to budem stíhat... Každopádně děkuju :-)

nixx

Příspěvek od nixx »

Tak se nám to nahrávání trochu protáhlo... nahrané bicí se mi na disku pár m?síc? válely a než se dohrály ostatní nástroje a n?jak jsme to smíchali, uplynulo hodn? vody.
Každopádn? tady je jedna taková veselá popová v?c. Ocením jakoukoliv kritiku, díky! :)

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Tak, když to vezmu jako první pokus z natáčením, tak je to určitě poslouchatelné.
žánr se mi líbí, nechceš mi poskytnout stopy ? rád ti to zkusím smíchnout.

Ale pokud se zaměřím čistě na zvuk, tak mi hlavně vadí ten virbl zní to jak větší krabice od bot :-) a je moc nahlas.
Zpěv je příjemný klidně mu dej větší plnost a vytáhni ho dopředu, uber mu reverbu a zesil ho.
Dechy taky vytáhni nahoru na začátku.
bicí mají celkově málo vyšších středů a výšek , jsou takové duté, kopák tam skoro není. Chtělo by ho zkonkrétnit.
Také se mi to celé zdá takové "mono" nemoderní. je to všechno uprostřed....

Kdybys mi poskytnul stopy velice rád ti ten song zkusím smíchnout, ten song mě baví, je to veselé.

nixx

Příspěvek od nixx »

Ahoj, díky za reakci :) Jsem rád, že song jako takový se líbí ;) Ten zvuk má velké rezervy...
Stopy poskytnu - zajímá mě, co z toho vykroutí někdo jiný :-)

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Super pesnicka! Ma to atmosferu...Zvuk je druhorady. Vadi najviac ten Snare.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

delay

Příspěvek od delay »

Jedinej zásadní problém je, že ty bicí zoufale potřebujou více vyšších frekvencí, osobně mi hodně chybí L/R informace a transienty na OH, zkrátka rozsvítit a snare bych asi raději trigoval...

nixx

Příspěvek od nixx »

Díky oběma :)
Na trigrování si budu muset najít nějaký tutoriál, nikdy jsem to nedělal. A další song, co tu mám, je trochu rock/metal a tam to asi bude potřeba ještě víc.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Tady je moje rychlomícha?ka,rychlovka na notebooku pouze na Cubase EQ a dynamiku a REVERB. Mícháno Na sluchatka na interní zvukovku.
Myslím že je to p?kný materiál a že z toho p?jde ud?lat slušný mix.Pokud se s tím pohraješ
Naposledy upravil(a) Tonysss dne 23 led 2014 07:37, celkem upraveno 2 x.

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

No prosim,aky pekny maly bubon!
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Dj Mario

Příspěvek od Dj Mario »

super

nixx

Příspěvek od nixx »

Tonysss: Dobrá práce! Je to úplně někde jinde než ten náš mix. Máš to pěkně vzdušný, čitelný, nástroje jsou víc oddělený... a hlavně ten snare už tak neřve. My jsme ten buben neuměli udělat pronikavej, tak jsme ho dali NAHLAS... :D Vyznění té skladby je sice trochu jiný, než jak to cítíme my, ale rozhodně je to lepší práce. Zpětně si uvědomuju, že některý rozhodnutí jsme dělali proto, abychom schovali chyby někde jinde, což je špatně (například dechy jsme rozmazali, protože ty samply za moc nestojí a nemohli jsme najít lepší).
Jinak koukám, že kytarám jsi hodně ubral zkreslení (v sóle mi to trochu vadí, ztrácí to koule... a těsně před refrénem mejí takovej divnej attack). Naopak kopák je teď takovej metalově mlaskavej :) A na konci trochu chybí to elektrický piano, je to tam najednou nějký prázdný. No nicméně, já bych neměl kritizovat a radši se někde v koutě stydět :D Je to jiná liga a navíc za takovou chvilku!

BTW. Náš bubeník mi teď poslal zvuk bicích pro inspiraci... ale jak se mu přiblížit, to budu muset ještě nějakej pátek kroutit :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tonyss: jo to je lepsi. I kdyz mi prijde, ze tomu chybi trochu basy, ale aspon je to cisty.

Odpovědět