Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
petrb
Příspěvky: 29
Registrován: 05 říj 2010 07:30

Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od petrb » 07 dub 2011 04:00

Zdravim vsechny! Vymenil jsem M-Audio Firewire 1814 za MOTU Ultralite mk3.

Kdyz jsem nahraval treba syntak pres M-Audio tak jsem mel uroven hlasitosti na syntaku na polovinu a uroven signalu v mixeru M-Audio naplno. Nyni kdyz nahravam pres MOTU tak musim dat syntak naplno abych nahraval stejne silny signal. V cu mixu mam kanal naplno a uroven dodatecneho zesileni 0.

Myslite, ze to je v poradku? Nebo, ze by ta M-Audio ten signal zesilovala nejak automaticky a ja o tom nevedel? Protoze, v mixeru M-Audio neni nic dalsiho na nejake zesileni jako ma MOTU.

Syntak nechci mit naplno, protoze pak uz tam leze nejaky bordel.

Dekuju za pripadne rady.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od TOM-Thak » 07 dub 2011 09:47

Co to mas za syntak, ze ti z nej leze bordel ? :D
Kazdopadne ja mel virus B, Mopho, Roland SH01 gaia a este kurzweila a ted Norda a vsecko mam tak na 75% hlasitosti syntaku a na zvukovce gain tak +2.
Ale zadny humus mi tam neleze.. nesumi to.. ani zadnej jinej bordel.

petrb
Příspěvky: 29
Registrován: 05 říj 2010 07:30

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od petrb » 07 dub 2011 09:54

No jde mi hlavne o to, ze ted musim signal zesilovat na zvukovce, tak zda je to v poradku?
Protoze u toho M-Audia jsem otevrel vstup naplno a silu signalu pak nastavoval na syntaku tak, aby to bylo cca. -3db.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od TOM-Thak » 07 dub 2011 10:21

no tak musis no.. ja to delam jako kompromis zesileni na zvukovce Vs. zesileni na syntaku.

petrb
Příspěvky: 29
Registrován: 05 říj 2010 07:30

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od petrb » 07 dub 2011 11:01

TOM-Thak píše:no tak musis no.. ja to delam jako kompromis zesileni na zvukovce Vs. zesileni na syntaku.
Jen me jde o to, zda treba nemam problem nekde na zvukovce, kdyz u te M-Audio ten signal byl o dost silnejsi. Nemam jine zkusenosti nez s tou moji M-Audio ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od pavlii » 07 dub 2011 11:02

A co úroveň vstupů (nastavení) - kontroloval jsi? +4 dBu/-10 dBV

P.

petrb
Příspěvky: 29
Registrován: 05 říj 2010 07:30

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od petrb » 07 dub 2011 11:33

pavlii píše:A co úroveň vstupů (nastavení) - kontroloval jsi? +4 dBu/-10 dBV

P.
Jsem zacatecnik, takze zatim cerpam zkusenosti zde na foru a po internetu.
Jaky postup byste mi prosim doporucil pro to overeni zda je to v poradku?
Dekuji.

petrb
Příspěvky: 29
Registrován: 05 říj 2010 07:30

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od petrb » 07 dub 2011 13:19

Aha uz to asi chapu hledal jsem zde na foru "GAIN", jde o vyvazeny a nevyvazeny signal?
Ze syntaku me leze nevyvazeny. M-Audio mela pouze nevyvazene vstupy a MOTU ma vyvazeny/nevyvazeny.
Pokud MOTU podporuje i nevyvazeny vstup tak by to preci melo byt stejne jako u toho M-Audia ne?
Takze mi nezbyva nic jineho nez to dohanet na predzesilovaci co ma MOTU na vstupech?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od pavlii » 07 dub 2011 14:04

No ono jde pak o to, zdali si to karta umí přepnout sama nebo ne. U těch současných by to jít mohlo; já to například u sebe musím nastavit přepínačem (ale to je letitá karta zpět). Ještě bych viděl jak ne-úplně-zcestnou možnost SW přepínání - opět v Control Panelu (neboli interním mixeru) zvukovky.

A co říká případně manuál?

P.

emah

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od emah » 07 dub 2011 19:43

mam podobny problem - vstupujuci signal ked nahravam, tak ma docela malu amplitudu. soft prepinanie citlivosti vstupov som nenasiel :-/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 20:37

A vadi ti to , ze je slaba uroven? Kde mas peaky?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od TOM-Thak » 07 dub 2011 20:57

citlivost vstupu se prepinat neda da se ladit jen gainem... muzes ladit citlivost jen vstupu Mikrofonnich a to bud s preampem nebo bez nebo Hi-Z input.

emah

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od emah » 08 dub 2011 10:01

@pytkin: nahravka cez sdif ma RMS level -24.3dB, max. level -2dB
nahravka cez line in RMS level -30dB, max level -14.8 dB
zda sa mi to dost malo, vzhladom k tomu, ze nevyuzijem plne bitove pasmo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2011 11:22

emah ; -14dB je v pohode .. ved si v 24bitoch .. tam mas dostatocnu rezervu .. ide o to , kde mas sum prevodniku .. pri prazdnom vstupe ti kolko ukazuje sum ?

emah

Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3

Příspěvek od emah » 08 dub 2011 11:49

Pytkin píše:emah ; -14dB je v pohode .. ved si v 24bitoch .. tam mas dostatocnu rezervu .. ide o to , kde mas sum prevodniku .. pri prazdnom vstupe ti kolko ukazuje sum ?
no prave tuto nahravku som nahraval v 16bitoch. sum mi pise v 16bitoch max level -90dB, RMS level -142.2dB. ok, tak si to prehodim do 24bit (uz som davnejsie planoval :D ).

Odpovědět