Nahravani pres MOTU Ultralite mk3
Nahravani pres MOTU Ultralite mk3
Zdravim vsechny! Vymenil jsem M-Audio Firewire 1814 za MOTU Ultralite mk3.
Kdyz jsem nahraval treba syntak pres M-Audio tak jsem mel uroven hlasitosti na syntaku na polovinu a uroven signalu v mixeru M-Audio naplno. Nyni kdyz nahravam pres MOTU tak musim dat syntak naplno abych nahraval stejne silny signal. V cu mixu mam kanal naplno a uroven dodatecneho zesileni 0.
Myslite, ze to je v poradku? Nebo, ze by ta M-Audio ten signal zesilovala nejak automaticky a ja o tom nevedel? Protoze, v mixeru M-Audio neni nic dalsiho na nejake zesileni jako ma MOTU.
Syntak nechci mit naplno, protoze pak uz tam leze nejaky bordel.
Dekuju za pripadne rady.
Kdyz jsem nahraval treba syntak pres M-Audio tak jsem mel uroven hlasitosti na syntaku na polovinu a uroven signalu v mixeru M-Audio naplno. Nyni kdyz nahravam pres MOTU tak musim dat syntak naplno abych nahraval stejne silny signal. V cu mixu mam kanal naplno a uroven dodatecneho zesileni 0.
Myslite, ze to je v poradku? Nebo, ze by ta M-Audio ten signal zesilovala nejak automaticky a ja o tom nevedel? Protoze, v mixeru M-Audio neni nic dalsiho na nejake zesileni jako ma MOTU.
Syntak nechci mit naplno, protoze pak uz tam leze nejaky bordel.
Dekuju za pripadne rady.
Re: Nahravani pres MOTU Ultralite mk3
Co to mas za syntak, ze ti z nej leze bordel ?
Kazdopadne ja mel virus B, Mopho, Roland SH01 gaia a este kurzweila a ted Norda a vsecko mam tak na 75% hlasitosti syntaku a na zvukovce gain tak +2.
Ale zadny humus mi tam neleze.. nesumi to.. ani zadnej jinej bordel.

Kazdopadne ja mel virus B, Mopho, Roland SH01 gaia a este kurzweila a ted Norda a vsecko mam tak na 75% hlasitosti syntaku a na zvukovce gain tak +2.
Ale zadny humus mi tam neleze.. nesumi to.. ani zadnej jinej bordel.
No jde mi hlavne o to, ze ted musim signal zesilovat na zvukovce, tak zda je to v poradku?
Protoze u toho M-Audia jsem otevrel vstup naplno a silu signalu pak nastavoval na syntaku tak, aby to bylo cca. -3db.
Protoze u toho M-Audia jsem otevrel vstup naplno a silu signalu pak nastavoval na syntaku tak, aby to bylo cca. -3db.
no tak musis no.. ja to delam jako kompromis zesileni na zvukovce Vs. zesileni na syntaku.
Jen me jde o to, zda treba nemam problem nekde na zvukovce, kdyz u te M-Audio ten signal byl o dost silnejsi. Nemam jine zkusenosti nez s tou moji M-Audio ...TOM-Thak píše:no tak musis no.. ja to delam jako kompromis zesileni na zvukovce Vs. zesileni na syntaku.
A co úroveň vstupů (nastavení) - kontroloval jsi? +4 dBu/-10 dBV
P.
P.
Jsem zacatecnik, takze zatim cerpam zkusenosti zde na foru a po internetu.pavlii píše:A co úroveň vstupů (nastavení) - kontroloval jsi? +4 dBu/-10 dBV
P.
Jaky postup byste mi prosim doporucil pro to overeni zda je to v poradku?
Dekuji.
Aha uz to asi chapu hledal jsem zde na foru "GAIN", jde o vyvazeny a nevyvazeny signal?
Ze syntaku me leze nevyvazeny. M-Audio mela pouze nevyvazene vstupy a MOTU ma vyvazeny/nevyvazeny.
Pokud MOTU podporuje i nevyvazeny vstup tak by to preci melo byt stejne jako u toho M-Audia ne?
Takze mi nezbyva nic jineho nez to dohanet na predzesilovaci co ma MOTU na vstupech?
Ze syntaku me leze nevyvazeny. M-Audio mela pouze nevyvazene vstupy a MOTU ma vyvazeny/nevyvazeny.
Pokud MOTU podporuje i nevyvazeny vstup tak by to preci melo byt stejne jako u toho M-Audia ne?
Takze mi nezbyva nic jineho nez to dohanet na predzesilovaci co ma MOTU na vstupech?
No ono jde pak o to, zdali si to karta umí přepnout sama nebo ne. U těch současných by to jít mohlo; já to například u sebe musím nastavit přepínačem (ale to je letitá karta zpět). Ještě bych viděl jak ne-úplně-zcestnou možnost SW přepínání - opět v Control Panelu (neboli interním mixeru) zvukovky.
A co říká případně manuál?
P.
A co říká případně manuál?
P.
mam podobny problem - vstupujuci signal ked nahravam, tak ma docela malu amplitudu. soft prepinanie citlivosti vstupov som nenasiel :-/
A vadi ti to , ze je slaba uroven? Kde mas peaky?
citlivost vstupu se prepinat neda da se ladit jen gainem... muzes ladit citlivost jen vstupu Mikrofonnich a to bud s preampem nebo bez nebo Hi-Z input.
@pytkin: nahravka cez sdif ma RMS level -24.3dB, max. level -2dB
nahravka cez line in RMS level -30dB, max level -14.8 dB
zda sa mi to dost malo, vzhladom k tomu, ze nevyuzijem plne bitove pasmo
nahravka cez line in RMS level -30dB, max level -14.8 dB
zda sa mi to dost malo, vzhladom k tomu, ze nevyuzijem plne bitove pasmo
emah ; -14dB je v pohode .. ved si v 24bitoch .. tam mas dostatocnu rezervu .. ide o to , kde mas sum prevodniku .. pri prazdnom vstupe ti kolko ukazuje sum ?
no prave tuto nahravku som nahraval v 16bitoch. sum mi pise v 16bitoch max level -90dB, RMS level -142.2dB. ok, tak si to prehodim do 24bit (uz som davnejsie planovalPytkin píše:emah ; -14dB je v pohode .. ved si v 24bitoch .. tam mas dostatocnu rezervu .. ide o to , kde mas sum prevodniku .. pri prazdnom vstupe ti kolko ukazuje sum ?