Nahrávání v terénu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 říj 2004 22:39

ja jenom k ty datce. mam sony tcd 8. myslim, ze na takovyhle veci je to presne ono. horsi to asi bude s tim sehnat dneska nejakyho dat walkmana. datka uz je proste out.

jeho prednosti jsou zaznam bez komprese 48, 44.1 a 32 (LP) kHz/16bit. na LP teda dostanes na jednu kazetu 6 hod, ma prepinac pro dve citlivosti mikraku, je to fajn fetish :), ma cistej zvuk - prevodniky asi nejsou zadnej zazrak, ale to co slysis nahrajes, do pocitace to dostanes digitalne - ma to jak optickej, tak normalni dig. vystup.

no z dnesniho pohledu ma vlastne i dost nevyhod - kazeta (vic snad ani nemusim rikat :? ), oproti md je tezsi oproti hd asi nastejno, analogovej vstup lehoucce sumi :) na mikraku se to zcela ztrati (delal se k tomu externi super bit mapping prevodnik, kterej to povysoval na uroven stolni datky)

no jestli ti ta komprese nebude vrtat v hlave, tak se priklanim k matousovi, ze ten md asi vyhovuje - myslim, ze by ale mel mit manualni rizeni vstupni urovne :wink:

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 18 říj 2004 22:43

No.. nevim. Ten co sem mel ja mel dve urovne citlivosti mikrofonu a kompresor. To stacilo na uplne vsechno co sem tim kdy chtel nahravat.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 říj 2004 22:51

myslis jako automaticke rizeni urovne? ono to je pekne nevyzpytatelný. nekdy to funguje a pak prask - ozve se silnejsi zvuk a je to uplne v riti. neni nad manual

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 říj 2004 22:52

nojo datky... to bylo proste profi zarizeni... minidisky sou chtenechte (stejne jako iriver) zarizeni spis pro prehravani a nahravani jentakproprdel...

ty profi lokacni HDR rekordery/mixaky sou fakt nadherny kousky obcas (jestli vam chodi audiomedia, tak jste urcite nejaky uz videli - mimochodem staci zazadat a budou vam ji posilat zadara...), urcite sou hodne uzitecny, kdyz se tim clovek hodne zabejva... ale to ja ne, tak myslim, ze tady moje gear uchylka uz neni tak silna...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 říj 2004 22:57

ono asi spis jde taky o prachy :(
uchylek je porad dost :oops:

md3
Příspěvky: 54
Registrován: 06 lis 2003 22:43

Příspěvek od md3 » 20 říj 2004 15:30

matucha: díky moc za doporučení nějakýho kondenzátoru, nakonec jsem objednal AKG C 1000 S. Teď jsem koukal do starejch fór, kde už jsi ho jednou k MDčku z vlastní zkušenosti doporučoval (jako nejlevnější možnou kategorii).

Myslím, že kabel s konektorama 3-pin XLR a 3,5 mm pro připojení k minidisku není součástí dodávky C 1000, ani jsem ho nikde na netu neviděl prodávat. Dá se někde sehnat, nebo se musí vyrobit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 říj 2004 15:53

redukcia velky-maly jack sa dostane v kazdom tescu a spol. da sa zohnat aj taka profi zlatena kovova. + bezny mic kabel. seriozny mic kabel by som do 3.5 konektoru pajkovat teda nechcel, je to dost maly grc a obavam sa ze plast kabla by sa ani nedal napchat do priechodky.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 20 říj 2004 16:56

Jenze to chlapek stejne asi bude muset udelat, protoze redukce se podle me na 100% ukaze jako zdroj problemu. Minidisk nekde v kapse, trochu se hne, v redukci to zakvedla a nahravka v pdachu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 říj 2004 17:22

vies ze ani nie? tie kontakty na velky jack vnutri su dost masivne. pouzivam taku redukciu presne na uvedeny ucel a sluzi dobre. opacna redukcia mala samicka-velky samec (sluchatka), to hej, to je zdroj problemov, ale tam su malinke kontakty na ten maly jack...
druha moznost je vlastny kabel ale nepouzit standardny mic kabel ale daco tensie. ono aj tak ten kabel nebude mat asi viac ako 1.5m...? takze na jeho kvalite asi ani moc nezalezi

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 20 říj 2004 18:08

pouzival sem take redukcie k tomuto i jinym ucelum a nikdy to nebylo spolehlivy, jakoze by s tim dokonce slo hybat nebo tak. fungovalo to vetsinou na stejnem principu jako pokojova televizni antena - ta funguje kdyz stojis za televizi v predklonu na jedny noze a prava ruka smeruje pod uhlem 60 stupnu k nebi. nejak podobne clovek musel zkroutit ten kabel, aby v redukcich vytvarel ten spravny tlak na spravna mista.

bych radsi pajel.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 22 říj 2004 00:44

s temahle redukcema mam docela dobry zkusenosti, ale nikdy sem to nenosil v kapse... vzdycky to slo nekam na stul, nebo tak...

jinak jsem zkousel ten AKG D224E a dynamickej mikrofon proste na tohle neni... sice so sejmul fajn (clovicka, co prednasel dejiny architektury asi tak ze 4-5m), ale signal je holt dost potichu a tak utopenej v sumu prevodniku... C1000S rozhodne fungovala na tohle lip

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Stereomic s baterkou

Příspěvek od safa » 22 říj 2004 22:13

Zdarec,

teaky jsem nedavno uvazoval o mikrofonu na ruchy a vubec na vsechno (mohe DV kamera ma tradicni bolest - hluk zoomu ve vestavenych elektretech) a docela me zaujal tenhle Beyer MCE72 http://beyerdynamic.com/com/product/sheets/d841.php3 . Nicmene vyzkousenej ho zatim nemam ... :)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

beyer

Příspěvek od safa » 22 říj 2004 22:14

jo este dodatek, je to napajeny tuzkovou baterkou 1.5V ... a stoji to tusim neco kolem 8kKc.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 22 říj 2004 22:55

hm hm to je pekny docela ;-)...

Odpovědět