Nahrávání v terénu
Nahrávání v terénu
Dá se propojit Oktava MK 319, M-Audio DMP3 a iRiver 390T? Je to ok?
Propojit se to da, ale jednak to stejne neni "do terenu" protoze preamp musis napajet a phantom zarucit, jednak mi to pride trochu nevyvazeny. Slusnej majk, slusnej preamp a pak to cpat do mp3... kdyby to byly venkovni nahravky prirody mesta ambientnich zvuku, tak to v pohode staci, ale tohle na ven neni...pokud nebudes mit za pasem generator a nahravat vse na pozadi diesloveho motoru.
Fungovat to bude, ale jestli by treba lip nefungoval minidisk s dynamickym mikrofonem..
Fungovat to bude, ale jestli by treba lip nefungoval minidisk s dynamickym mikrofonem..
Díval jsem se teď na nějaký minidisky a vůbec nevím co koupit, na stránkách není moc přehledná specifikace. Budu rád, když mi něco doporučíte. Moje požadavky:
- cena do 350 eur, i s mikrofonem
- jde mi hlavně o kvalitu nahrávání (uvítám, když tam nebude rádio apod.)
- váha a rozměry nehrajou roli ...
Nevím přesně jak komunikuje minidisk s počítačem (usb?), pro úplnost uvedu, že mám možnost využít S/PDIF IN z Audiophile 2496, to asi ale u přenosného minidisku neuplatním.
Děkuju!
- cena do 350 eur, i s mikrofonem
- jde mi hlavně o kvalitu nahrávání (uvítám, když tam nebude rádio apod.)
- váha a rozměry nehrajou roli ...

Děkuju!
lidi maj radi nejakej levnej (okolo 3 litru) stereo sony mikrak... na ruchy vpoho
ja mel dobry zkusenosti s akg c1000s (bezi na baterku)
dobrej na to muze bejt rode NT4 (je stereo na baterku)
dynamicky mikraky sou dost slaby na vystupu, kdyz pripojim tu AKG D224E k minidisku (jvc) tak ten signal je fak dost na hranici minimalu. Urcite to bude mit tendenci hodne sumet ;-(
ja mel dobry zkusenosti s akg c1000s (bezi na baterku)
dobrej na to muze bejt rode NT4 (je stereo na baterku)
dynamicky mikraky sou dost slaby na vystupu, kdyz pripojim tu AKG D224E k minidisku (jvc) tak ten signal je fak dost na hranici minimalu. Urcite to bude mit tendenci hodne sumet ;-(
a hlavne, mnoho tych mp3 klobasok vie nahravat aj (alebo len) do wav... trocha problematicky asi bude ad prevodnik, ale v minidisku aiwa sa tiez neda cakat daka spitzenklasse. zadrhel ale moze byt v tych kadejakych alc obvodoch.... pokial to udelatko nema VU meter a rucne nastavenie vybudenia, tak je to nevhodne!
No jo, ale Rode NT4 je docela drahej. Včera jsem to možná uspěchal, ale už mám objednanej Sennheiser MD 425. V audioteku ho maj levnějc než kdekoli v Německu. Rád si přečtu vaše doporučení či nedoporučení, zkušenosti ...
Co se týče minidisku, tak vyzkouším Sony MZ-NH700, i když samozřemě nemám sympatie k firmě Sony
. Přecejenom tahle firma má ve výrobě minidisků tradici a na českém trhu se jiné produkty ani neprosazují, tak uvidím.
Co se týče minidisku, tak vyzkouším Sony MZ-NH700, i když samozřemě nemám sympatie k firmě Sony

jezus kru: nemel jsem vyhrady vuci mp3, ale vuci nevyvazenosti. To nedava dobry smysl tahat sebou slusnej majk, kterej potrebuje napajeni, tudiz tahat sebou slusny preamp, ktery potrebuje zasuvku, a pak to nahravat na medium ktere z principu neni tak uplne slusny, i kdyz staci, ale jeho vyhoda je ze je dobre prenosny.
Kombinace minidisk/dynamickej mikrofon (nebo kondenzator na baterku) je podle me vyvazenejsi, protoze je prenosna a min.. nemotorna.
Kombinace minidisk/dynamickej mikrofon (nebo kondenzator na baterku) je podle me vyvazenejsi, protoze je prenosna a min.. nemotorna.
- Pavel Vantuch
este je tu datka... ale...
Kazdopadne minidisky se proste i docela pouzivaj, na spoustu ruchu je to fakt vpoho... ty datky uz asi vytlacily prenosny field HDR, ktery sou ukrutne drahy. Nagra a spol.
Jestli neco na tech minidiscich vpoho tolik nejni sou vestaveny preampy... to je jak soundblaster preamp, tj dost podvratacka kvalita.
Ted me napadlo este takovy podivny reseni a to Apogee MiniMe a digitalem do minidisku ;-). Jasne ten ATRAC to tam zmuchla, ale podle myho to bude docela fajn. MiniMe umi behat na baterky jestli si dobre pamatuju.
Na preamp je tu taky moznost s RME QuadMic, beha na 9 voltu a ma fantom... vidis, tohle na tom musim vyzkouset ;-) To by mohla byt zajimava mezivarianta. DMP3 na baterky neumi...
No proste zalezi na co to potrebujes. Na co to potrebujes?
Kazdopadne minidisky se proste i docela pouzivaj, na spoustu ruchu je to fakt vpoho... ty datky uz asi vytlacily prenosny field HDR, ktery sou ukrutne drahy. Nagra a spol.
Jestli neco na tech minidiscich vpoho tolik nejni sou vestaveny preampy... to je jak soundblaster preamp, tj dost podvratacka kvalita.
Ted me napadlo este takovy podivny reseni a to Apogee MiniMe a digitalem do minidisku ;-). Jasne ten ATRAC to tam zmuchla, ale podle myho to bude docela fajn. MiniMe umi behat na baterky jestli si dobre pamatuju.
Na preamp je tu taky moznost s RME QuadMic, beha na 9 voltu a ma fantom... vidis, tohle na tom musim vyzkouset ;-) To by mohla byt zajimava mezivarianta. DMP3 na baterky neumi...
No proste zalezi na co to potrebujes. Na co to potrebujes?
Oprava, beha to na nejakou silnejsi baterku.. v manualu je napsano ze nejaka 12V baterka to vydrzela napajet 4 hodiny. Ma to i pribalenej kabel s koncovkou "automobiloveho zapalovace", ale to mi pripada dost smesny.
kazdopadne, kdybych este nemel preamp a uvazoval o nejakym venkovnim nahravani, tak tohle je fajn kandidat
kazdopadne, kdybych este nemel preamp a uvazoval o nejakym venkovnim nahravani, tak tohle je fajn kandidat
no dynamickej je ten mikrak... ja ho neznam, nemuzu se moc vyjadrovat
ale bude pro nej platit to, ze bude posilat holt malo malo signalu a tak vyniknou nedokonalosti ubohouckeho vnitrniho preampu a taky sum z prevodniku (bude to tam proste moc potichu)
doporucuju najit, co nejlevnejsi kondenzator s baterkou, at uz je od Uliho, StudioProject, Rode, AKG nebo ten stereo sony... Dynamickej sennheiser se spis hodi na bici mam ten dojem.
ale bude pro nej platit to, ze bude posilat holt malo malo signalu a tak vyniknou nedokonalosti ubohouckeho vnitrniho preampu a taky sum z prevodniku (bude to tam proste moc potichu)
doporucuju najit, co nejlevnejsi kondenzator s baterkou, at uz je od Uliho, StudioProject, Rode, AKG nebo ten stereo sony... Dynamickej sennheiser se spis hodi na bici mam ten dojem.