Nahravanie refrenu {rap} mixing

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
start

Nahravanie refrenu {rap} mixing

Příspěvek od start »

vedeli by ste mi poradit s refrenom ? nahral som vocal iba raz znie to melodicky ale sucho alebo ako to nazvat, problem mam vtom ze ked to nahram viac krat za sebov napriklad 3 vokaly neviem ich zmixovat znie mi to ako rapova sloha nie ako refren
niesom dobry v mixovani vokalov a ked ich aj nahram co najpresnie po mojom mixe to znie ako keby sa bili cez seba vznikne mala ozvena i ked su co najpresnie nahrane ...skusal som tam dat nieaky ten reverb ale znelo mi to ako s kostola :D zial nemozem prilozit ukazku nevedeli by ste mi poradit ako by som to mal z mixovat respektivne ako to vy robite nech to znie mohutne nie ako sloha ...

Sane

Re: Nahravanie refrenu {rap} mixing

Příspěvek od Sane »

Reverb na vokál u rapu??? To teda čumím. U popu bych to pochopil, tam ten vokál z reverbu "žije". Nedělám přímo hip-hop, spíš míchám styly, ale u hip-hopu je rap něco, co by mělo člověka uděřit do xichtu, takže vokál vždy bez reverbu, refrén taky ale s tím, že ho nahraju víckrát, nastříhám a různě naefektuju (nějakej ten distortion třebas... nebo lehce vokodér či pitch shifter). Pak stačí jednu mono stopu hodit hard nalevo, druhou hard napravo (třeba i přidat nějakej ten gate dalay - a hned je krásný plný stereo) a jednu stopu hezky na střed. Taky pomůže na těch co nehrajou uprostřed třebas jiné nastavení ekvalizéru. Hlavní je se vyhnout tomu, aby to znělo jako že je na insertu hozenej phaser.

Kdyžtak by ti mohl třeba poradit "Venti", pokud by byl tak hodný. Mě se vždycky líbilo, jak měli Flaps naefektovaný refrény, ale nikdy jsem se nedostal na stejný level. :lol:
Naposledy upravil(a) Sane dne 31 led 2013 22:39, celkem upraveno 1 x.

Kebis
Vybavení

Příspěvek od Kebis »

reverb je uplne bezna vec aj v rapovej slohe podla mojho nazoru. samozrejme spravne nastaveny...

Sane

Příspěvek od Sane »

Reverb? Pokud jo, tak minimum a small room, rozhodně ne plate. Myslím, že EQ, kompresor, deesser a případně lehká saturace postačí na sloku. Já reverb nedávám.

start

Příspěvek od start »

dakujem sane len ja myslim trosku uplne iny styl prosim vypocujte si tento song presne taky refren sa snazim ja docielit styl refrenu alebo mixu alebo ako to uz napisat ak pocujem dobre je tam viac vokalov ako tri a neni to pohadzane ze jedna stred a druha vlavo a tretia v pravo .... pocujem tam delay ale neviem viac skuste mi poradit plss rozobrat to nech to pochopim ako to spravit a pls nepiste mi ze je to v hlase a o talente ja rozoberam teraz uplne nieco ine

xdudy

Příspěvek od xdudy »

v jiným tématu píše Brooklyn / juanita juarez :

umelej nadech, co dela split harmonizer, kterej se vyrabi z jednoho taku (i kdyz k tomu muzou bejt domichany i dalsi nabery ty samy linky). vetsinou to bejva neco jako +- 9 centu nalevo, a opak napravo; a oba dodany hlasy s nejakym mikro-delayem, tak 17-22 ms oproti hlavnimu vokalu ve stredu.

je to teda v souvislosti s jiným stylem, ale skus to aplikovat

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Podobne ako pise Sane, keď som si to viac krat vypocul, je tam ten stereo efekt, ale nie hard na kazdu stranu. Nahras si z refrenu viac stôp (napriklad 3), a hodis ich jednu na lavu, jednu na pravo a jednu do stredu, plus na jednu stopu das opozdenie do 25 ms. (podla tracku by som zvolil minimalnejsi). Alebo to urob tak ze jednu stopu das do extra sirokeho sterea, a k tomu mozno nejaky EQ aby sa neprebijali. Nic rozumnejsie ma momentalne nenapada.

Odpovědět