Nastavenie Delay

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
start
Příspěvky: 29
Registrován: 25 dub 2011 13:46

Nastavenie Delay

Příspěvek od start » 30 říj 2012 19:00

Mam problem nastavit Delay,chcem iba koncove slovo vo vete .pouzivam cubase 5 a neviem ako si mam oznacit respektivne ako sa to robi aby som celu acapellu nemal v delay iba koncove slovo vo vete potrebuejm vzdy ak ma niekdo pochopil pls poradte

tu je ukazka ako to myslim .http://www.youtube.com/watch?v=b5FjRTN2iJY

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od pavlii » 30 říj 2012 19:15

Automatizace. Buď nejjednodušší zapnutí/vypnutí efektu nebo automatizovat jeho Mix poměru WET/DRY například.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2012 19:41

nebude jednoduchsie zduplovat stopu a vystrihat si tie posledne slova a len ich posunut , kolko treba .. clovek ma potom totalnu kontrolu nad tym ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od vras » 30 říj 2012 20:40

rozhodne

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od TOM-Thak » 31 říj 2012 07:22

Ja to dubluju a pak nastavim delay na koncove slovo, ktere striham.
On totiz cubase delay jinak ani fungovat neumi.. i kdyz bypassujes nebo
davas wet dry tak vzdycky delayuje cely predchozi signal.. coz je
dost debilni.. nikdy nezacne opakovat to, co tam je ve chvili
kdy vytahnu mix... kdyz treba mas slovo "pepa z depa" a vytahnes
to na slovu "z depa" tak tam stejne pak opakuje neco jako "pa z dep"
a pak neni slyset spravne to posledni slovo.. je to otrava no..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od vras » 31 říj 2012 09:12

TOM-Thak píše: On totiz cubase delay jinak ani fungovat neumi.. i kdyz bypassujes nebo
davas wet dry tak vzdycky delayuje cely predchozi signal.. coz je
dost debilni..
Proc debilni? Dej ten delay do FX a muzes si prece vstupy automatizovat pres sendy.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od TOM-Thak » 31 říj 2012 09:20

To schvalne otestuju, jestli to bude delat to same.
Podle me by to same ale mel delat parametr MIX u efektu delay.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od pavlii » 31 říj 2012 09:28

Je to to samé, ale jde o timing té automatizace. Krom toho já jsem nepsal nic o bypass efektu (zapomněl jsem), ale zapnout/vypnout, což pak funguje trochu jinak - z pohledu toho timingu.

Pokud máš nastavený větší feedback, tak ti ale opravdu automatizace bypass nebo wet/dry nepomůže, páč ti tam prosákne kus z předchozího slova/slabiky apod. Pak je třeba zpřesnit práci - napadá mě třeba už zde zmíněný double toho požadovaného kousku a na něj použít delay se 100% WET (aby se ti nedubloval i ten zkopírovaný úsek). Ideální by pro tenhle případ podle mě bylo to, co umí třebas Samplitude - udělat si střih v té stopě s vokálem a na ten úsek použít efekt (prostě není třeba udělat ten duplikát).

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od vras » 31 říj 2012 09:38

Je to to samé, ale jde o timing té automatizace.
Wet je prece signal az za delayem, ne? Cili MIX wet/dry by mel byt pomer az post-delay (na rozdil od automatizace sendu, kde se ridi vstup).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od pavlii » 31 říj 2012 09:44

Hups - pravda, nějak jsem vynechal kus textu napříč mými závity. Ano - automatizace Sendu do 100% WET delaye se bude chovat korektně ve srovnání s automatizací wet/dry Delaye v insertu. A tím korektně myslím, že nebude problém s přezníváním delayovaných pasáží před tím určitým bodem, který autora zajímá.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od TOM-Thak » 31 říj 2012 10:45

Tak to musím vyzkoušet.
Jinak mě osobně dost chybí zpoždění delaye.. starý delay v cubase SX to měl.. že sis třeba nastavil, že to bude brát až po 1nom baru nebo 1/4 baru apod. a do té doby se nezapne a to dali pryč.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od Pytkin » 31 říj 2012 10:48

ale sak s automatizaciou je viac roboty , ako to vystrihat .. das si velky zoom a ides podla vlny .. ani to nemusis pocuvat .. to mas vystrihane za par minut .. automatizaciu budes riesit hodinu ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od Amorph » 31 říj 2012 10:49

TOM-Thak: to muzes vyresit jednoduse tak, ze si pred to das jeste jeden delay, kterej bude mit 100% wet, pozadovane zpozdeni a feedback 0.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od pavlii » 31 říj 2012 11:19

Pytkin píše:ale sak s automatizaciou je viac roboty , ako to vystrihat .. das si velky zoom a ides podla vlny .. ani to nemusis pocuvat .. to mas vystrihane za par minut .. automatizaciu budes riesit hodinu ..
Nebudeš ;-) nebyl bych tak striktní.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie Delay

Příspěvek od Pytkin » 31 říj 2012 11:41

ok .. budes ju riesit urcite dlhsie ako vystrihat ..

Ale sak mne je to jedno .. nech sa niekto trapi s automatizaciou , ked ho to bavi ..

Odpovědět