natlacenie hlasu pre radio a TV

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
tomyk75
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2008 17:58

Příspěvek od tomyk75 » 16 bře 2008 00:56

je dobre na hlas pouzivat bbe sonic maximizer alebo aphex exciter?
alebo nieco podobne?
nieco co hlas obohati harmonickymi zlozkami?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 01:12

tomyk : no mame tam UAD .. tam mame kupene skoro vsetko .. a potom PowerCore .. Vela pouziva Precision Limiter , Pultec, Dynamic EQ a miesto tych exciterov co si pisal dava Character ..

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 bře 2008 01:12

U87 je ok, akorat ma na nektery hlasy trochu moc tucny spodni stredy, asi bych ho pro reklamni ucely lehce kastroval na 200-300 a brousil na 3000-5000Hz a asi i pridaval nad 10000Hz... ale zase nevim jakej mas retezec a hlasy... to se moc neda rict... me spadaj sykavky vzdycky nekam okolo 8kHz a to je pasmo, ktery nevytahuju prakticky nikdy.

Pouzivam UAD limiter... ale na tom uplne nesejde... at uz pouzivas L2, L3 nebo Sonnox nebo UAD nebo PSP... se vsim z toho to udelat de ;)

Excitery a BBE bych nepouzival. Cim lepsi budes mit cistej nahranej signal, tim lip. U me to ted vetsinou konci tak, ze LA2A vezme 2dB redukce, 1176 vezme dalsi 2... no a pak neco malicko este limiter na celku. EQ mam casto jenom HP nekde pod 100Hz, protoze nizsi veci malokdy pomahaj vysledku.

Jo a casto kdyz vim, ze mam dobre nahranej vokal a pritom v celku ne a ne fungovat, tak misto toho abych se ho pokousel nejak nabrousit nebo natlacit, tak raci hledam, co udelat s podkladem... vetsinou to ze hlas zni pres podklad tupe znamena to, ze podklad ma moc vejsek nebo stredovejsek... atd... proste michani

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 bře 2008 01:14

este me napada... v Soundsquare maji vicemene jenom waves a nejaky TDM TC pluginy (masterX)... a uplne jim to staci.... chodej k nim lidi s nejdrazsima reklamama.

tomyk75
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2008 17:58

Příspěvek od tomyk75 » 16 bře 2008 16:12

matucha:diki za typy,aky mikrofon je podla teba na postprodukciu najlepsi?urcite to je otazka asi hlasu na kazdeho sedi nieco ine...
moje retazec nahravania

U87-apogee track2,digi karta priamo do prtoolsu TDM
a to je vsetko,SW plugin

pouzivam hlavne sony compressor a eq,infator a phoneix
rozmyslam nad niakym HW vstupnym compressorom,poradis nieco?

dalej pouzivam este na mastering nie ale na reklamy 16 stopy MCI JH24-16 2" pas

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 16:16

tomyk : na vstupe kompresor je zbytocny ..

tomyk75
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2008 17:58

Příspěvek od tomyk75 » 16 bře 2008 16:24

pytkin: a co je to ten Character?
kolko RMS to tlacite?

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 bře 2008 16:42

S u87 bys mel delat naprosto svetovy voiceovery, nic jinyho nepotrebujes... pouzivaj se i jiny, ale U87 je proste standard. Me se libi UMT70 od gefellu, ktera neni tak "tezka", ale zase obcas na nekoho muze proti U87 byt trochu ostra. Pouzivaj se (hlavne kdyz lidi delaj veci pro film) taky sennheiser MKH416, ktery maj zase jinej charakter a jak je to puska, tak se hodej do mist, kde nemas uplne 100% akustiku vic nez U87 a jiny. De ale hlavne o to, ze diky tomu, ze se ten mic pouziva i na place i ve studiu zachovavas stejnej charakter, coz je dulezity.

S tim apogee nemam zadnou zkusenost, takze ti k tomu nic nereknu. Ale vzasade taky nic lepsiho nepotrebujes, je to kvalitni krabice.

Co je dulezity jsou speakeri, mistnost a to jak ses to schopnej nastavit. Dalo by se rict, ze cim vic ma nekdo zkusenosti a cim lepsi mluvice nahravaj, tim min s tim signalem neco dela, protoze to proste hraje "samo".

Analog kompresor na tohle mi pride skoda penez... nikoho to nezajima a vic ti nezaplatej. Vysledek stejne proleze nejakym silenym multibandem pred dalsima silenejma procesama okolo vysilace... to uz je proste konina. Kdyz ho vyuzijes na neco jinyho, tak ten kompresor asi smysl ma.

sonnox je taky naprosto vporadku vec, taky nic vic neni treba... jen bacha na inflator - neprehanet

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 16:43

tomyk : kolko RMS to neviem .. ak chces mozem ti poslat dake hotove veci . do telky do 3dB VU ..

Inak tiez pouzivame U87

tomyk75
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2008 17:58

Příspěvek od tomyk75 » 16 bře 2008 16:56

matucha:ano U87 je skvela.moja miestnost je ale mala,to moze byt asi problem,ten MKH416 berie menej miestnosti?

viem mam asi podobne veci ako vsetci ostatni ale aj tak nie som uplne spokojny,mam pocit ze mi este stale chyba v hlase sila

pytkin:ok posli nieco
tomyk75@hotmail.com

aky merak pouzivas na vystupe?ja mam len PAZ,co doporucujete?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 17:31

tomyk : zabudol som na ten charakter :
http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=12105
Obrázek

staci poslat MP3 ? A co chces ? Radiosporty ? alebo TV ?
Merak pouzivame DK-Audio MSD600

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 bře 2008 17:41

taky bych si poslech... muzu poslat svoje (zka4t@zka4t...com)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 17:52

matucha : TV ? alebo Radio ? Mp3 ?

tomyk75
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2008 17:58

Příspěvek od tomyk75 » 16 bře 2008 17:56

dakujem

poslie prosim jeden radio a jeden TV
poprosil by som asi wav alebo aiff

dakujem

ten charakter nemozem pouzit lebo mam TDM a to je len pre powercore

ten merak je dost drahy je niake ine lacnejsie riesenie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 17:58

tomyk : zavisi ci chces SW alebo HW .. DK-Audio je etalon na meranie .. Ak ti staci stereo , tak MSD100 (tusim) ..

Odpovědět