Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Stan » 26 dub 2018 11:40

Jasne jen by jsem chtel dodat specificky u tve mistnosti bud s difuzerama hodne opatrny tak 5% na zacatek pokud i tohle nebude moc. To ma dva duvody, protoze je tva mistnost mala nemely by byt difuzery blizko tebe protoze tim ztraceji svoji podstatu, a za druhe pridavaji "zivost" to znamena reverb do mistnosti.

Jinak "Tve (kolty) monitory jsou proklate nizko" :)

Poklop
Příspěvky: 995
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Poklop » 26 dub 2018 12:03

Vyrobil sem si difuzery jakoze je dam na zadni stenu. Ty monitory mam casto v jinych vejskach.
IMG-20180420-WA0007.jpeg
IMG-20180420-WA0007.jpeg (612.08 KiB) Zobrazeno 347 x


Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Stan » 26 dub 2018 19:05

Jeste jsem tak premyslel a mozna by se ti vyplatilo si na papir udelat navrh se zabudovanymi monitory coz by ti dost pomohlo s NF v tvy situaci, takaze by jsi si udelal kapsu na KRKy, a podival se na rozmery monitoru ktery by jsi si chtel do budoucna poridit a podle toho velikost kapsy uzpusobit. Pak by jsi jen vymenil monitory a udelal drobne upravy. No nic jen napad.

Poklop
Příspěvky: 995
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Poklop » 26 dub 2018 20:46

V každym případě díky za náměty :-)

Poklop
Příspěvky: 995
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Poklop » 29 dub 2018 13:11

a .... já jsem si myslel, že můžu použít víc absorbce a na TY absorbéry pak dát difuzery. Na příklad takový ty půlválcový plochy. Mám dojem totiž, že když dám všechnu vatu pryč, tak se mi křivka v basech rozhodí až moc.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Stan » 29 dub 2018 16:12

Ta absorbce co tam mas na NF (diky fyzicke delce 20-160Hz) nema v podstate zadny vliv. Temi jsi osetril hlavne dozvuk mistnosti a pasmo nad 500Hz. Pokud budes chtit osetrit NF co nejlepsim zpusobem v tve situaci pak by jsi mel opravdu zvazit zabudovane monitory a bass traps na zadni strane. Jestli pak BT bude lepsi dat nahoru nebo dolu zjstis az podle mereni.

Pokud se ti nebude chtit do prestavby pro zabudovane monitory pak budes muset zvazit profi Bass-traps do 4 rohu. Ale zabudovane monitory ti opravdu vyresi zakladni problemy s propagaci NF od monitoru (veskery NF signal prochazejici skrz steny monitoru muze byt pod kontrolou). Jestli se bojis prestavby tak to nech jak to je a jak uz jsem zminil najdi tebou akceptovatelny kompromis. Muzeme pripadne hodit Skype kdyz budes mit cas a naladu. Je to na tobe.

Poklop
Příspěvky: 995
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Poklop » 29 dub 2018 23:57

Hm, no zda se ze mas pravdu protoze ty rezonance tam dost strasej a daj se zmenit jen polohou beden (coz ale neni vzdycky vyhra). Ta predni stena na fotce je zděná a na ni je sdk a pod nim (tedy nezi stenou a sdk) je cca 20cm vaty. Sikma cast stropu obsahuje taky par pytlu s vatou. Nesetril jsem :-D
Kdyz mi to pomuze tak ty monitory zabuduju treba do stropu, ja jen uz nevim co mi pomuze (o deumrtveni vim ale mluvim o reso modech).
Na Skype pujdu rad, uz jen kvuli pokecu na dane tema, taky mam uz dost nastudovano a chtel jsem prave ubrat vsechny prvky kvuli tomu dozvuku, ale problematika vubec neni jednoducha a cim vic clovek o tom vi tim vic se to zacina zamotavat :-)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Stan » 30 dub 2018 01:04

Plne te chapu a to se nebavime o lamani vlny pri pruchodu materialem, prevodu akusicke energie na tepelnou energii a dalsich vecech s tim spojenych, proto je akustika vedecky obor. U strasich studii pred tim nez byly objeveny jine zbusoby jak resit NF jsou Bass traps dost hluboky a to az 3m. A zatim jsme se nezminili o odpruzene podlaze a prostorem nad stropem. Kazdy vidi jen vnitrni steny ale konstrucke a akusticke vybaveni studia muze byt stejne nakladne jako vybaveni studia ale to uz jsem zminoval.

Na druhou stranu nikdo nezverejnuje jejich akusticke krivky protoze ve valne vetsine vypadaji desne. 90% studii nema idealni frekvencni odezvu mistnosti protoze zde hraje roli opravdu mnoho faktoru ktere na vysledek maji velky vliv. Nevim jak jsi vytizeny s praci, takze by nebylo od veci, pokud mas napilno zvazit moznost si po dobu prestavby pronajmout nejaky studio a postupne na tom delat. Stavba samotna neni to nejhorsi, ale nekolik verzi hrubych nakresu a nasledne vypocty nejakou dobu trvaji.

V otevrenem prostoru se vetsinou doporucuje mit monitory minimalne 1m - 1.5m od zadni steny a to u tebe nepripada v uvahu protoze na to nemas prostor. U zabudovanych monitoru se musi myslet na mnoho veci nejen u samotne konstrukce ale take na vliv jaky flush mounted monitory budou mit na zmenu propagace NF v mistosti. Je toho hrozne moc na co se musi brat zretel pokud to chces udelat poradne.

nevim jestli ji uz tohle cetl, kratky ale dostacujici
http://www.genelec.cn/learning-center/k ... -mounting/
:wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21616
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Pytkin » 30 dub 2018 07:44

Aha .. Tu sa asi inspiroval aj nas stavbuveduci :)

Obrázek


Poklop
Příspěvky: 995
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Poklop » 30 dub 2018 10:12

Asi zdroj Pytkinova studia :-)


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21616
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Pytkin » 30 dub 2018 18:05

Stan : ved vidis zabudovane Genelecy :) On je ich distributor .. Takze aj infos berie od nich ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2331
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Návrh home studia (hehe :-) (problém s módem)

Příspěvek od Stan » 30 dub 2018 19:28

Poklop je distributor pro Genlec nebo kdo je "ON"?

EDIT : Sice nemam bohaty rodice ale kabely mam zrejme pekne dlouhy ze mi to neseplo hned. Trvalo pekne dlouho nez jsem to pochopil :oops: to je tim ze to nectu poradne. Me vubec nenapadlo ze se ta fotka vztahuje k tomu linku.

Odpovědět