Názor na nahrávku bicích
Re: Názor na nahrávku bicích
Díky za popostrčení, už to slyším taky:-)
Tak další pokus:
http://dl.dropbox.com/u/35993045/studio ... ory_02.mp3
Opět předem díky za váš čas a názory.
http://dl.dropbox.com/u/35993045/studio ... ory_02.mp3
Opět předem díky za váš čas a názory.
Ten srotak je fakt hrozny,zni jako kdyby hral na rezonancku(spodní blánu),takový tenký,jinak na demo uplne v pohode zvuk...
edit:nemas ten bubinek moc prekomprimovaný?nejak to prská
edit:nemas ten bubinek moc prekomprimovaný?nejak to prská
No nemám až tak problém se zvukem virblu v těch rychlých pasážích (úvod, ~3:00), ale zase v nich děsně mix pumpuje - nemáš sidechainovaný všechno na kopák? V ostatních pasážích souhlasím s poznámkama k virblu; dokonce mi přišlo, jako když byl snímaný "na několikrát" (přišly mi tam nejmíň dva charaktery, oba dost napytel).
P.
P.
No, vyjádřím se taky. Bubínek je hned to první, co mě nepěkně překvapí, druhá věc jsou divný poměry. Bubínek je moc vepředu (ráfek OK), kytary se ztrácej (dej je víc), ride je jak z druhý místnosti (zčitelnit). Ten snare bych natrigoval. Pak další věc - přijde mi divný mít hh a ride na stejný straně (vlevo). Celkově mi pak chybí něco co z těch bicích dělá soupravu, se zbytkem se dá něco udělat podstatně lépe... myslím, že by ses mohl trápit relativně dlouho a zbytečně, takže buď použij ten triggering nebo bicí natočit znova...
Trochu jsem upravil to stereo u bicích (vyhodil jsem úplně room, kterej se mi nelíbil a přidal OH) +si pořád hraju s tím snarem, triggerovat ho nechci, mám na hraní s tím čas, tak si aspoň zkouším různé věci:-)
Napadlo mě dát na celé bicí lehce reverb, včera mi to přišlo jako skvělej nápad, dnes už si tak jistej nejsem, ale IMHO to ty bicí zvedlo. Co vy, dáváte na bicí reverb? Ještě mě napadlo dát na ten reverb hi-pass, aby byl kopák konkrétnější, dělá se to tak? V níže uvedené nahrávce je ještě reverb úplně na celém spektru.
http://dl.dropbox.com/u/35993045/studio ... ory_05.mp3
Napadlo mě dát na celé bicí lehce reverb, včera mi to přišlo jako skvělej nápad, dnes už si tak jistej nejsem, ale IMHO to ty bicí zvedlo. Co vy, dáváte na bicí reverb? Ještě mě napadlo dát na ten reverb hi-pass, aby byl kopák konkrétnější, dělá se to tak? V níže uvedené nahrávce je ještě reverb úplně na celém spektru.
http://dl.dropbox.com/u/35993045/studio ... ory_05.mp3
Ty jo, ja nevim... Neco je lepsi, neco zas horsi, hlavne to jak ti tam ten bubinek mistama zni jak druhej kopak, to je strasny (1.02 - 1.16 třeba...)
Kdyz mas cas a chces se naucit michat, tak to zkousej radeji na vhodnejsim materialu, zkusenej zvukar uz by asi vazne sahnul po tom triggeringu, jinak bys byl mozna takovej Don Quijote za pultem.
Kdyz mas cas a chces se naucit michat, tak to zkousej radeji na vhodnejsim materialu, zkusenej zvukar uz by asi vazne sahnul po tom triggeringu, jinak bys byl mozna takovej Don Quijote za pultem.
To je virbl současně se šlapákem:-)delay píše: hlavne to jak ti tam ten bubinek mistama zni jak druhej kopak, to je strasny (1.02 - 1.16 třeba...).
hrozně mi začátek hudebně i zvukově připomíná amandu woodward )
kopák je moc ...jako moc pumpuje, basuje ale možná v celym mixu se líp začlení. virbl bych se verb ještě nebál. klidně pokus: dát verb a potom ještě jednou kompresse. Jinak má zajímavý tělo akorát je tam slyšet tak jakoby náhodou. Jinak hodně zalejzá ten ráfek. ten bych normálně ručně vytáhl.
kopák je moc ...jako moc pumpuje, basuje ale možná v celym mixu se líp začlení. virbl bych se verb ještě nebál. klidně pokus: dát verb a potom ještě jednou kompresse. Jinak má zajímavý tělo akorát je tam slyšet tak jakoby náhodou. Jinak hodně zalejzá ten ráfek. ten bych normálně ručně vytáhl.
v podstate by som aj k tejto verzii zopakoval svoje namietky, ale ich intenzita sa znizila asi na tretinu. posuva sa to k lepsiemu. skus si to pustit na blbych malych bednickach, pochopis, co je zle na base aj kopaku. ale prijemna muzika inak, nepokazte to typickym ceskym spevom .)
Dej stopy na prubnutí a uvidíš jak to kdo myslí (pokud se toho někdo chopí) a uděláš si nějaký obrázek jak by se to popřípadě mohlo udělat.
(obávam se že ten zpěv je tam na 100%... uplně ho tam slyšim jak v prvnim taktu z toho udělá vesnickej bigbít, ale rád se nechám překvapit)
Stopy nahoď prosím... bude legrace...
Stopy nahoď prosím... bude legrace...
Tak vesnickej bigbít to snad není, to bych nedopustil:-) Zpěvákova angličtina sice není 100%, ale výrazem je IMO úplně jinde - tam, kde potřebujem, viz http://abused.cz
A stopy chcete ty úplně nedotčený, příšerný (hlavně u bicích) náběry, nebo to, do jakého (příšerného:-) stavu jsem to dostal já?
A stopy chcete ty úplně nedotčený, příšerný (hlavně u bicích) náběry, nebo to, do jakého (příšerného:-) stavu jsem to dostal já?
Ok, někdy o víkendu bych to měl zvládnout:-) A díky za tip na Amandu Woodward, zajímavá muzika:-)