Názor na zpěv

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
solaji

Názor na zpěv

Příspěvek od solaji »

Dobrý den, nevím, jestli to mám ve správné kategorii, ale chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na můj zpěv. Díky.

http://www.youtube.com/watch?v=q8hlzaNnRAg

Pytkin
Moderátor

Re: Názor na zpěv

Příspěvek od Pytkin »

spev nic moc .. ale to frazovanie , to je cista katastrofa .. preco si si radsej nedal cesku pesnicku ?

solaji

Příspěvek od solaji »

Tuto písničku už zpívám celkem dlouho, a jelikož sem musel přihlášku dneska odeslat a mám zánět dutin, tak aspoň v této písničce se trofím do tonu. Jelikož tomu nijak nerozumím, a nijak dlouho nezpívám, co je to frázování?

solaji

Příspěvek od solaji »

Takže vyloženě špatná volba.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

zcela upřímně - tou intonací bych si nebyl moc jistý, zejména v refrénu jsi ve vyšších polohách pod tónem, navíc je to celé mdlé, bez výrazu (takhle nějak si lidi zpívaj pro sebe ve vaně) a navrch mi připadá, že máš i dost problém se sykavkami... zkus si najít někoho, kdo by tě mohl navést na správnou cestu/techniku.. lepší zpěvák, lektor apod. :wink:
EDIT: Ještě k frázování - jde o to, že text písně je stavěný do určitých úseků/frází, podle toho je také potřeba se ve správnou chvíli nadechovat. Občas si to lidi pletou s artikulací (výslovností), i tam máš rezervy. Ber to jen jako názor, ne kritiku, žádný učený z nebe nespadl... ale je potřeba makat.
Naposledy upravil(a) PELF dne 29 bře 2011 18:27, celkem upraveno 3 x.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

tony9

Příspěvek od tony9 »

PELF píše:máš i dost problém se sykavkami... zkus si najít někoho, kdo by tě mohl navést na správnou cestu/techniku.. lepší zpěvák, lektor apod. :wink:
Nejsou sykavky zvýrazněny nahrávkou?

Já myslím, že zpíváš natolik dobře, že s tím dá pracovat a to je podle mne dobře. Můžeš pracovat na intonaci, na frázování, trřeba i na sykavkách , na celkovém výrazu. No prostě učit se zpívat.

solaji

Příspěvek od solaji »

Díky všem za odpovědi. Video jsem vymazal. Pokusím se to nahrát znovu, kdyžtak to tu sem hodím ;)

Odpovědět