Názory na mix - Rock
Re: Názory na mix - Rock
Tak trochu namícháno , poprosím o názory ,zpěv je stále pouze pomocná stopa, bude se teprve natáčet.
Není to verbu moc ?
Díky za názory ke zvuku nahrávky.
Není to verbu moc ?
Díky za názory ke zvuku nahrávky.
a porad to zni jako kdyz vypnes vsechny pluginy...
matucha píše:a porad to zni jako kdyz vypnes vsechny pluginy...
Nerozumím ? já také žádné extra super specíální oteplovače a harmonizače atd ...nepoužívám ?

Na každé stopě mám pověšený pouze GATE/LIMITER/COMPRESOR - upravím dynamiku dle potřeby
a potom parametrický ekvalizér ,kde provedu ořez a ekvalizaci dané stopy.
Potom jdu do společných Grup a v té mám také - plugin na upravu dynamiky (COMPRESOR),Ekvalizér a Grupu poté Reverbuju,popř. Delay.
Na masteru mám pověšený Limitér který brání přelezení přes - 0,1 a mírně ten signál tlačím.
Co více z pluginů ti vlastně chybí ?
tak to juanita trefne popsala porad to zni jako kdyz vypnes vsechny pluginy...
Nejde o oteplovaky apod. de o to, ze to je fakt malo michany... na nelimitovanej mix to malo kope, malo basuje, malo streduje, malo vejskuje a je to plochy... proste je to po vsech strankach malo. Nabrany je to zrejme vpohode, protoze ti to celkem funguje dohromady, ale schazi tomu jiskra, pusobi to na me jako kdybych byl na koncerte a kapela hrala za rohem. A je to ciste problem mixu - tj vicemene jenom EQ a Kompresoru.
Praci zdar!
Já jsem jen "poučující se posluchač" a z pohledu takového bych řekl, že zvlášť v těch pomalejších "odhalených" pasážích je na tom virblu fakt reverbu možná až moc... Souhlasím tady s pány, že těch činelů je teda až běda - nedaly by se třeba v některých těch pasážích (hlavně v tom prvním tracku - sóle a posledních refrénech, kde to mydlí nemilosrdně) nějak "zpříjemnit"? Líbí se mi celkem charakter basy, kytary mi nevadí (zvlášť ta kvákadlová v druhém tracku mi přijde fajn). Možná bych přidal kopák, nebo ho nějak zvýraznil, aby měl větší ránu.
Tak jen tak další názor do pranice, praktickými radami bohužel zatím sám příliš nevládnu, ale snad Ti další uši přijdou k duhu
. Jsem zvědavý, jak se to nakonec vyloupne, goodluck
.
Tak jen tak další názor do pranice, praktickými radami bohužel zatím sám příliš nevládnu, ale snad Ti další uši přijdou k duhu

A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")
A když dám k dispozici materiál stopáž té první písničky ve formě WAVů , uděláme takovou soutěž o nej vymíchání ?
Samotného by mě zajímalo jak se s tím dá poprat , celkově teď jaksi v mixech tápu a nacházím se v bodě ze kterého se nemůžu hnout.
Vím že se nejedná o zrovna nejlepší materiál po muzikantské stránce ale třeba někdo se chce naučit míchat a nemá žádný materiál.
Měl by někdo zájem ?
Samotného by mě zajímalo jak se s tím dá poprat , celkově teď jaksi v mixech tápu a nacházím se v bodě ze kterého se nemůžu hnout.
Vím že se nejedná o zrovna nejlepší materiál po muzikantské stránce ale třeba někdo se chce naučit míchat a nemá žádný materiál.
Měl by někdo zájem ?
Neptej se, a strč sem odkaz na tu surovou surovinu tak jak jste jí nabrali.Tonysss píše:Měl by někdo zájem ?
Osobně slibuji tak na 50%, ( nevím jak s časem a jinými okolnostmi ), ale určitě se tu najde několik nevytížených s chutí, co by si tréninkově něco míchli,
nebo některých, kteří ještě neměli tu čest s mícháním živých nástrojů.
Dobrá muzika, co je to za kapelu?
Vyborny napadjackies píše:Neptej se, a strč sem odkaz na tu surovou surovinu tak jak jste jí nabrali.Tonysss píše:Měl by někdo zájem ?
Osobně slibuji tak na 50%, ( nevím jak s časem a jinými okolnostmi ), ale určitě se tu najde několik nevytížených s chutí, co by si tréninkově něco míchli,
nebo některých, kteří ještě neměli tu čest s mícháním živých nástrojů.

Mozno aj dalsich par zaciatocnikov by rado nieco skusilo

dobry napad, a mozno este navyse okrem mixu prides aj k nejakemu zaujimavemu remixu 

jo hod sem zdroje. rad si udelam zkusebni mix.
Tak tady to je :
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/640 ... .02MB.html
Jsem tedy zvědavý co z toho materiálu jde vykouzlit, jsem zvědavý na výsledek.
Škoda že není ještě natočený ten zpěv , ta pomocná zpěvová stopa je natočena když se zpívalo bubeníkový aby věděl kde je , a to na PG57
Ale za nedlouho vyhlásím tedy soutěž o "zlatou míchačku"

poskytnu stopy jedné hardrockové skladby od jiné kapely ,ještě dotočit zpěv a basu.
Bude to daleko kvalitnější materiál na míchačku...
Kdo se tedy bude nudit muže se pokusit o nej mix.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/640 ... .02MB.html
Jsem tedy zvědavý co z toho materiálu jde vykouzlit, jsem zvědavý na výsledek.
Škoda že není ještě natočený ten zpěv , ta pomocná zpěvová stopa je natočena když se zpívalo bubeníkový aby věděl kde je , a to na PG57

Ale za nedlouho vyhlásím tedy soutěž o "zlatou míchačku"

poskytnu stopy jedné hardrockové skladby od jiné kapely ,ještě dotočit zpěv a basu.
Bude to daleko kvalitnější materiál na míchačku...
Kdo se tedy bude nudit muže se pokusit o nej mix.
Pocuj Tonysss, brathm...
To je bud nejak divne nahravane, alebo ja som z toho mimo
Bicie stopy - kazda prijde rovnaka, este som sa nikdy nesnazil o mix zivej kapely, ale takto to ma byt? Kopak som hladal s lupou, nie a nie ho nejak zvyraznit. Jednak je v kazdej bicej stope a je iba akoby "tecka". Celkovo bicie mi prijdu ako najslabsia cast - materialu.
Basa a gitary su OK, s tym sa da pracovat.
Spev - toto je zase pre mna divocina. Vo vokal stope je samotny vokal, dost pocut cele bicie, plus metronom. Ked sa snazim modelovat, pracovat s vokalom, tak mi to robi dost paseku.
Neviem, mozno je to tym, ze som to nikdy nerobil.
Uz mam nejaky pokus, ale radsej to tu nedam
este skusim nieco vymysliet.
To je bud nejak divne nahravane, alebo ja som z toho mimo

Bicie stopy - kazda prijde rovnaka, este som sa nikdy nesnazil o mix zivej kapely, ale takto to ma byt? Kopak som hladal s lupou, nie a nie ho nejak zvyraznit. Jednak je v kazdej bicej stope a je iba akoby "tecka". Celkovo bicie mi prijdu ako najslabsia cast - materialu.
Basa a gitary su OK, s tym sa da pracovat.
Spev - toto je zase pre mna divocina. Vo vokal stope je samotny vokal, dost pocut cele bicie, plus metronom. Ked sa snazim modelovat, pracovat s vokalom, tak mi to robi dost paseku.
Neviem, mozno je to tym, ze som to nikdy nerobil.
Uz mam nejaky pokus, ale radsej to tu nedam