Nemáte tip, jak udělat zvuk "hračí skříňky"?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Eye

Nemáte tip, jak udělat zvuk "hračí skříňky"?

Příspěvek od Eye »

Dobré odpoledne, panstvo,

dostal jsem se teď k jednomu takovému projektu, kde bych potřeboval udělat melodii, která jako by zněla z takových těch klasických hudebních skříňek, ale protože nevím, jak na to, chtěl jsem se tady zeptat, jestli nemáte tip, jak toho dosáhnout, popřípadě zda třeba nevíte o nějakém (ideálně free, samozřejmě :D) VSTčku, které by to umělo. Bohužel nemám čas, kapacity, vědomosti a ani ten strojek na to to vyrábět ručně

Díky za každý tip předem, pro představu jde o ten cinkavý zvuk naprosto charakteristický:
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

Cyril

Re: Nemáte tip, jak udělat zvuk "hračí skříňky"?

Příspěvek od Cyril »

Samply. Dokonce tady tusim Amorph zverejnoval svuj free balicek samplu hraci skrinky. Ja muzu doporucit jeste Tiny Box (http://www.elanhickler.com/docs/tinybox.html), ten mam koupenej a je to super.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

panejo, co je na tom tezkeho si tu vec za 100? kc koupit a nasamplovat si to sam... budes to mit za 15 minut

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Fractal: mozna, ale musis na to mit vybaveni. Ja treba nemam mikrofon.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

aha, mysli na to ze s takovyma zvukama nema dx7 sebemensi problem

Eye

Příspěvek od Eye »

Cyrile, super, díky moc, to vypadá dobře...zkusim se podívat i po těch Amorphových samplech, ale na výraz "hrací skříňka" mi zdejší vyhledávač nevyplivnul nic...

Fractal: To bych asi i měl, ale podobně jako Cyril na to nemám pořádnej mikrofon ani místnost, nehledě na to, že bych tu melodii měl ideaálně v pondělí mít už hotovou, tak jsem hledal co nejjednodušší/nejrychlejší variantu...to jsou ty divoký deadliny...i tak díkes
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Eye: no ja jsem nenahraval hraci skrinku, ale zvonkohru. No treba to pro tebe bude i tak pouzitelny. ./post190730.html#p190730

Eye

Příspěvek od Eye »

Amorph: Děkuju za odkaz, koukám na to...myslím, že glockenspiel má malinko jiný charakter, ale třeba bych to tím mohl ošálit :D. Za zkoušku to stojí. Sice mi to aktuálně odsud nejde stáhnout (nechce mi ukázat tu stránku se stažením), ale mně se tenhle počítač vůči Ezone vůbec chová dost divně, tak to zkusím odjunud. Ještě jednou díky!

komasix

Příspěvek od komasix »

...ste mne inspirovali k hudbě k novýmu představení dík ! :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

bych to nahral klidne sluchatkama, tyd to je jedno... to naposilas do abbey road ne?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jasne, koupime si vsichni soundblastery, ne? dyt to pak neposilame do abbey road...

Eye

Příspěvek od Eye »

Získal jsem ještě trochu času (ten glockenspiel se ne úplně hodil), takže paráda, biscuite, děkuju moc, prolezu to a třeba něco objevim, ten Old Music Box vypadá slibně! Navíc "free varianta = pro mne nejlepší varianta", zvlášť, když to asi zas až tak často nevyužiju....

Fractal: Nevím, jestli jsi četl, že jsem hledal nejjednodušší a nejrychlejší variantu, a to se mi moc neslučuje se shánenim skříňky, nahrávání sluchátkama (se kterym nemám žádnou zkušenost), čištěním, co z toho vyleze...chtěl jsem prostě něco stáhnout, nainstalovat, nahrát na to melodii, trochu pošolichat a odeslat – bam wham thanks ma'am

Poklop

Příspěvek od Poklop »

biscuit píše:jasne, koupime si vsichni soundblastery, ne? dyt to pak neposilame do abbey road...
:D :D :D

delay

Příspěvek od delay »

Ještě tuším parta Tonehammer se zabývá podobnými samply. Snad to najdeš.

Odpovědět