Nevite o nejakem tutorialu na radiove/televizni jingly?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Oxyygen
Profesionál

Nevite o nejakem tutorialu na radiove/televizni jingly?

Příspěvek od Oxyygen »

Rad bych se priucil jak to delaj jinde, nevite o nejakem tutorialu, kde je ukazano jak se dela zvuk do radiovych/televiznich reklam? (hlavne pouziti efektu, kompresoru atd) Rad bych se mrkl jak to delaj venku.
Diky za tipy
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit

Re: Nevite o nejakem tutorialu na radiove/televizni jingly?

Příspěvek od biscuit »

promin mi muj sarkasmus, ale lidi by dnes chteli snad i tutorial na utirani zadku.. nemuzes poprit, ze by bylo zajimavy videt, jak to delaj venku :shock:
prijde mi, ze dnes se dela ze vseho hrozna veda. i u veci, ktery jsou naprosto prirozeny..

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

prave ze v tomhle oboru je to vetsinou jednoduchy a o cool zvuku rozhoduji opravdu nuance. Protoze porad je to dokola kompresor, reverb, delay, EQ, limiter. Na michani hudby existuje tuna tutorialu, na tohle jsem nezavadil. Je to moje profese a rad bych se dovzdelaval

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

nechceš o tom napsat něco do blogu? :lol:
Obrázek
live free or die!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

oxyygen: ok, ja to nemyslel uplne na tebe, ale stejne mam furt pocit, ze perly svinim jentak nikdo nesype.. videl jsem mraky "tutorialu" a popravde vic mi toho poradili lidi tady a znami..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

na radiotv.cz jsou casto kompletni zvukovy obalky radii v ramci jedny mp3ky, projel bych si to. casto mi to prijde blbe udelany, hodne se to prehani se stereo nekompatibilnima ekeftama, coz je podle me chyba, nekde v restauraci takovejm voicum a jinglum neni vubec rozumet (sedis treba u jednoho repraku a druhej je na opacnym konci restaurace... viz evropa2). a dal se samozrejme lze inspirovat za hranicema, bbc radia se daji streamovat, z frankofonnich mam rad treba couleur 3. je to spis vec inspirace, z toho, jak to zni, se da odvodit, jak to vyrobit, neni v tom zadna magie. akorat hodne limiteru. :-]

Zazy

Příspěvek od Zazy »

Asi to není úplně etické, ale nejlepší je špionáž a následná analýza. Jestli se Ti líbí zvukový design nějakého rádia, není od věci si zkusit sehnat kontakt a vypůjčit :-) si pár jinglů k analýze.
Jinak něco bylo na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=5GLpnWZH ... re=related

S kompresí se musí opatrně, protože např. míru mluveného slova v muzice zjistíš až zpětnou vazbou z radia. Navíc některá radia mají na každém vysílači jinak nastavený procesor :-(
Takže platí víceméně stadardní pravidlo, kvalitně nabraný prvotní signál :-)

Hodně zdaru a jestli se něco dozvíš, dej to sem :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja myslím že keď uz je to dosť skomprimovane, tak to už moc vysielaci kompresor nezmení. My teda komprimujeme, koľko to ide.

Zazy

Příspěvek od Zazy »

Já to pochopitelně také do rádia komprimuji všechno... Někde ale schválně zkusím vyhrabat nahrávku písně, kterou nám hráli v rádiu. Ten jejich vícepásmový procesor z toho skoro udělal jiný mix...

Odpovědět