Nové monitory
Re: Nové monitory
inak nemozem si pomoct ale mam dojem ze tie ex66 pouzivaju rovnake menice ako nove tannoy reveal... akurat tweeter ma inu masku...
není u monitorů (ex66) trochu na závadu, že mají bassreflex dozadu? v tom případě by se (soudě dle beden pro hifi) měly dávat minimálně půl metru zadní stěnou ode zdi, což může být leckde docela problém. a co ten double basák z hlediska fázovýho zkreslení? není to u monitorů zbytečný, resp. na pohled efektní, ale poslech degradující? nikdy jsem ty bedny neslyšel, ale třeba tohle by mě podvědomě odradilo od koupě.
takemu zapojeniu sa v hifi nadava "dappolito" - http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_D'Appolito
Já ex66 mám,a v manuálu píšou minimálně 20 cm.....
Tak kecám, pro jistotu jsem se mrknul, a je tam minimum 15cm...
boolocks: ako to hra? si s tym spokojny? daj mini recenziu 

to nie je tak jednoznacne. natrubok vzadu ma aj vyhody (nepocut tolko selest vyfukovaneho vzduchu pri vyssich hlasitostiach). a naopak, ani uzavretu bednu nemozes dat celkom k stene, prave tak ako tu s basreflexom vpredu. stena zvysuje citlivost na basoch a vysledok je vzdy hrb na 100Hzbodyia píše:není u monitorů (ex66) trochu na závadu, že mají bassreflex dozadu? v tom případě by se (soudě dle beden pro hifi) měly dávat minimálně půl metru zadní stěnou ode zdi, což může být leckde docela problém. a co ten double basák z hlediska fázovýho zkreslení? není to u monitorů zbytečný, resp. na pohled efektní, ale poslech degradující? nikdy jsem ty bedny neslyšel, ale třeba tohle by mě podvědomě odradilo od koupě.
dnes sa pravdupovediac bedne s portom vpredu vidia skor v mensine. samo vynimkou su main monitory, kde sa pocita so zabudovanim a port vzadu byt nesmie
Tak já koupil kus za nějakejch 8tis (u thomana byla akce), a jako za ty prachy, co jsem to pořídil, je to mazec prostě!
Juj, má někdo zkušenost s výše zmiňovanejma monitorama Tascam VL-A5? Momentálně je mají u Thomanna v akci, 199,- euro za pár. To je míň, než polovina běžný ceny u nás...