Zdravíčko, prolezl jsem si tu spoustu topiců o odhlučnění/izolaci celých/částí místností a podobně, nicméně stejně bych se chtěl pobavit/zeptat na vaše názory a rady, protože mám asi trošku specifický "problém" na který jsem tu nenarazil. A nebo špatně hledám
Problém je následující. Hraju na bicí a na domácí cvičení mám elektronickou sadu se síťovanými pady včetně kopáku, činely jsou gumové. Výstup mám na sluchátka, ale samozřejmě i tak to nějaký ten hluk dělá (hlavně hra přes ráfek, činelové pady a asi nejvíc kopák). Z toho jste asi pochopili, že nejde o odhlučnění směrem ke mě, ale ode mě k sousedům

. Nedávno jsem se přestěhoval do bytu, kam jsem si samozřejmě sadu přivezl. Výhoda, je že bydlím v přízemí a mám jen jeden sousední byt, který je nade mnou. Místnost, kde chci hrát je cca 4,5m na 4m, možná o něco větší. Nevýhoda je, že stěny jsou holé a skoro nic v té místnosti není (malá skříňka, tyč na poledance a občas věšák na prádlo) a na podlaze parkety, takže se zvuk dost odráží a o to je to hlučnější. Soupravu mám v rohu kde jedna stěna je obvodová celého baráku a druhá je dělící k obýváku. V podstatě je potřeba odizolovat hlavně strop a možná stěny u kterých souprava stojí, aby se to neslo co nejméně nahoru.
Původní myšlenku jsem měl takovou, že bych si kolem soupravy postavil takovou hrací skříň s otevřenou jednou stranou, vyloženou akustickou pěnou s jehlany + samozřejmě koberec pod soupravou. Chtěl jsem tím zamezit odrážení zvuku (je mi jasné, že by to pořád utíkalo tou otevřenou stranou). Každopádně po čtení zdejších topiců si nejsem úplně jistý, jestli to bude dostatečné nebo vůbec alespoň částečně účinné. Pokud možno bych se rád vyhnul izolaci celého stropu v této místnosti.
Předem díky za jakékoliv myšlenky, nápady a podobně