Odhlučnění zkušebny
Odhlučnění zkušebny
Je rozdíl pokud se plata od vajíček zavěsí od stropu dolu a budou kousek od zdi...tzv visící zeď a nebo je potřeba plata napevno uchytit ke zdem? Mám dojem, že visící plata nebudou mít takovou účinnost. Kámoš nám sbírá plata v práci tak do toho chceme jít, jinak samosebou četl jsem zde něco a minerální vatě nebo akustické pěně. Jo je ještě něco sbíratelného jako plata od vajíček co má dobrou účinnost? Nebo ty rohy čím se dají ještě plnit?
Re: Odhlučnění zkušebny
Kartony od vajec nemaju sami o sebe ziadnu ucinnost. To je dobre len ako rozrazac vysok, co ma zmysel len na nejakom akustickom pohlcovacovy, ako je polystiren alebo hruba tkanina.
-
odstupem od zdi se účinnost o něco zvýší,ale v případě plat od vajec to je stejně jedno jak píše krtko,nejlepší výsledky za málo peněz jsou s rockwoolem...jinak lépe než plata ti poslouží tkanina,čím hrubší tím lépe...ale stejně jenom od středů nahoru
-
Pokial potrebujes dostat zo zvukovej izolacie maximum, hlavne ked je hluk vyrazny,napriklad basy je idealny bezkontaktná izolácia. Konstrukcia sa nesmie dotykat steny a tym, že se vytvori vzduchová mezdera sazvysi celkovy vyznam odhlucnenia miestnosti. Pozri si - http://www.potichu.cz/odhlucneni-bytu.
este... ako pisal krtko, kartony od vajec su uplne na nic pokial chces mat kvalitne odhlucenie
este... ako pisal krtko, kartony od vajec su uplne na nic pokial chces mat kvalitne odhlucenie

Som rád, že sa konečne našiel niekto iný, než ja, kto napísal pravdu o vajčákoch. Nedávno som sa osobne rozpával s jedným muzikantom a po asi 10 minútach som ho aj s vajčákmi poslal do p..dele.
Vôbec to nikam nedávajte. Je to vhodné len na transport vajec. Práši sa z toho a nič pozitívne to inak nerobí.
Viem si to predstaviť jedine tak, že to nastriekam nejakou vodou umývateľnou farbou, a potom to použijem ako kryt rockwoolu. Presne tak ako písal kolega vyššie. Ale kto by sa s tým papral. To radšej na ten rockwool dám nejakú peknú látku.
Vôbec to nikam nedávajte. Je to vhodné len na transport vajec. Práši sa z toho a nič pozitívne to inak nerobí.
Viem si to predstaviť jedine tak, že to nastriekam nejakou vodou umývateľnou farbou, a potom to použijem ako kryt rockwoolu. Presne tak ako písal kolega vyššie. Ale kto by sa s tým papral. To radšej na ten rockwool dám nejakú peknú látku.
Sanchez píše:
Viem si to predstaviť jedine tak, že to nastriekam nejakou vodou umývateľnou farbou, a potom to použijem ako kryt rockwoolu.

už som raz premyšlal že by sa mohol robiť reverb ktory by sa volal "tray of eggs wall"

.. ked je miesnost kompletne od plat , tak to je pre hlučnu kapelu trošku prinos ,.. ale inak škoda namah.

Ja som nenapísal, že by to bolo funkčné...
))))) Ale mohlo by to byť aspoň pekné:-)
Ja už keď vidím tie debaty o vajčákoch, otvára sa mi nožík vo vrecku.
Mám pocit, že to niekto kradne v hydinárskych závodoch, alebo supermarketoch a potom predáva s patričným marketingom idiotom, ktorí sú až tak leniví a hnilí, že si neprečítajú už hotové diskusie.
A zvlášť keď s tým príde niekto tu na audiozone, ktoré považujem za forum odborníkov a neprečíta si predtým ani písmeno z nejakej zmysluplnej diskusie o akustike, mi príde ako drzosť najhrubšieho zrna a znevažovanie ľudí, ktorí sem prispievajú a bez nároku na odmenu tu píšu o veciach, ktoré by si v kľude mohli nechať len pre seba.

Ja už keď vidím tie debaty o vajčákoch, otvára sa mi nožík vo vrecku.
Mám pocit, že to niekto kradne v hydinárskych závodoch, alebo supermarketoch a potom predáva s patričným marketingom idiotom, ktorí sú až tak leniví a hnilí, že si neprečítajú už hotové diskusie.
A zvlášť keď s tým príde niekto tu na audiozone, ktoré považujem za forum odborníkov a neprečíta si predtým ani písmeno z nejakej zmysluplnej diskusie o akustike, mi príde ako drzosť najhrubšieho zrna a znevažovanie ľudí, ktorí sem prispievajú a bez nároku na odmenu tu píšu o veciach, ktoré by si v kľude mohli nechať len pre seba.
pekne si tu diskutujete .. a nevadi vam , ze tato tema je 2 roky stara ?
Ďakujem:-)))) To som si teda nevšimol, len som reagoval:-))) Ale uľavilo sa mi:-)))
Pytkin píše: .. a nevadi vam , ze tato tema je 2 roky stara ?

totiž ..ja patrim k tym čo lepili vajčaky na stenu garaže .. skončilo to sice na nejakych 60% plochy , lebo sa to začalo odlupovať a nikto nemal chuť to dokončit .
Ked pišem že to pomože hlučnej kapele aby sa lepšie počula myslim tym že do určitej urovne musi byt muzikant už ohluchnuty .. potom to trochu rozbije zvuk činelov .. a aj kopak s basou sa nevracia . Ale je to hnus ..

toto je vecna tema
jinými slovy, vejce jsou jen na vejšky. Pro kapelu to nemá smysl ani kvuli odhlučnění ani kvůli vytlumení.
Co sbírat? Starý matrace, gauče apod. To se zvukem hejbne celkem dost
Co sbírat? Starý matrace, gauče apod. To se zvukem hejbne celkem dost
Jinými slovy... vejce jsou na h..no:-)
tak to je omyl. vejce jsou vydatnym zdrojem bilkovin, vitaminu a mineralu!
Takže... v konečnom dôsledku mám pravdu:-)