?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monotribe

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Soundboy
Příspěvky: 9
Registrován: 28 čer 2011 21:18

?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monotribe

Příspěvek od Soundboy » 16 kvě 2012 23:50

Zdravím Vás a prosím o radu. Kterým efektem se dá zbavit "kliku/klaku" na začátku zahranýho tónu u synťáku bez attacku (viz. ukázka). Ukázka je čistá stopa z korgu monotribe který attack nemá, takže nemůžu ten zvuk jednoduše zpozdit. Zkoušel jsem tu stopu protahovat gatem (jen ReaGate a noisegate v reaperu). Je slyšet, že něco se s tim dá, že je to trochu lepší, ale stejně tam nějaký pazvuky zůstavají. Jak se to normálně řeší?
Monotribe má midi a jako sequencer slouží Reaper.
Přílohy
klik-klak monotribe.mp3
ruchy/kliky/klaky monotribe
(430.2 KiB) Staženo 49 x

jackies

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od jackies » 17 kvě 2012 00:13

Já to slyším i na konci tónu ale třeba jsem už hluchej.
Ono to je jak na začátku, tak i na konci tónu.
Tak nějak nepravidelně, více či méně slyšitelné.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od MDudas » 17 kvě 2012 00:48

Jaaj, tak toto si myslim, ze poznam dost dobre....
Bud mas nekorektne orezany sample (nekonci a nezacina nulou) alebo to robi niektore pouzite zariadenie.
Je to ostry skok z nejakej hodnoty na nulu alebo opacne.
Bud oprav ten sample, alebo pouzi s citom low-pass filter (aj ked sa to nezda)...

djkebap
Příspěvky: 10
Registrován: 03 črc 2011 09:21

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od djkebap » 17 kvě 2012 08:24

nemas tam niekde evenloper? napr. v Logicu je to ako plugin - tvarujes si nim krivku

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od W.Cable » 17 kvě 2012 09:11

Muzes zkusit Transien Designer, za nej treba kompresor s pomalejsim nabehem. Nebo muzes kliknout na track, ne na stopu, pravym mysi, zvolit envelopes > volume active, pridrzis ctrl a nakreslit tuzkou novou krivku. S novou obalkou pracujes jako se stopou, cili tam funguje ctrl+c, ctrl+v.

Edit: Je to pro audio stopy.
Naposledy upravil(a) W.Cable dne 17 kvě 2012 12:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od biscuit » 17 kvě 2012 11:32

nebo treba cableguys volume shaper http://www.cableguys.de/volume-shaper.html
nebo si to nahrat do audia a rucne preparovat ;)

Soundboy
Příspěvky: 9
Registrován: 28 čer 2011 21:18

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od Soundboy » 17 kvě 2012 12:43

Jackies - Máš pravdu! To jsem si ani nevšim. Na konci to není tak strašný jako na začátku, ale opravdu je to všude. Při editaci to je jasný. Je vidět, že hluchej rozhodně nejsi ;)

MDudas - Nejde o samply, je to živá stopa ze synthu. Ten problém o kterým píšeš jinak znám. I tak díky.

djkebab - jasně že volume envelope normálně jede ale nechtělo se mi to dělat ručně, nicméně udělal a mrknu teda na nějaký transien-pluginy a rozhodně zkusím ten volume shaper takže samosebou díky i W.Cablemu a biscuitoj :)

Představa, že bych to musel dělat vždycky s celou audio stopou, která bude nahraná live a budou v ní třeba změny resonace a cutoff dělaný ručně "za pochodu", se mi samosebou moc nelíbí :D

DÍKY
Přílohy
klik-klak monotribe opravenej.mp3
ručně opravený vol.env. ruchy/kliky/klaky monotribe
(537.75 KiB) Staženo 14 x

VVV
Příspěvky: 6
Registrován: 13 říj 2011 21:46

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od VVV » 17 kvě 2012 17:27

V editoru to fakt vypadá obzvlášť zajímavě. Vypadá to, že každá změna stavu klávesy (stisk i uvolnění) skoro skokově o kousek posune nulu (to je ten lupanec) a pak to chvilku (100 ms) trvá, než se to zase postupně dostane na správnou hodnotu. Dobrá reklama na ten Korg. ;)

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od TTT31 » 17 kvě 2012 19:12

biscuit píše:nebo treba cableguys volume shaper http://www.cableguys.de/volume-shaper.html
nebo si to nahrat do audia a rucne preparovat ;)

pěkně konečně něco s podobnou grafickou automatizací jako Fruity Love philter z FL studia. thx za echo

K tématu:
Hledal bych spíše nějaké konflikní nastavení na tom korgu, které ti tam dělá ty lupance.. Nehrál jsem si s tou mašinkou, ale jak tak na ní koukám, třeba VCA a LFO přepnutý na 1-shot by se mohly nějak hlupě vykombit... Dělá ti to, i když používáš jenom čistý synth? Je blbost, snažit se, tohle vyřešit dodatečnou korekcí... Máš to nové?

Soundboy
Příspěvky: 9
Registrován: 28 čer 2011 21:18

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od Soundboy » 17 kvě 2012 22:16

VVV píše:Dobrá reklama na ten Korg.
No to teda :D Zas ale zvuk špatnej nemá kdyby "neklakal". To bych mu křivdil.
TTT31 píše:Hledal bych spíše nějaké konflikní nastavení na tom korgu, které ti tam dělá ty lupance.. Nehrál jsem si s tou mašinkou, ale jak tak na ní koukám, třeba VCA a LFO přepnutý na 1-shot by se mohly nějak hlupě vykombit... Dělá ti to, i když používáš jenom čistý synth? Je blbost, snažit se, tohle vyřešit dodatečnou korekcí... Máš to nové?
Zkoušel jsem hledat ne/konfliktní nastavení (koneckonců posuď sám na ukázce). Dělá to při jakýmkoliv nastavení a pochopitelně je to nejvíc slyšet když je zvuk hlubší a cutlej. Dělá to i když hraju na tu ribbon klaviaturku a i když pustim interní sequencer. Zkusil jsem i víc adaptérů některý i origo s nápisem korg. Dlouho monotribe nemám, ale mám ho od seriozního (i tady pro ezone ) člověka kterej dodělával midi I/O. Zase ten člověk se v tom fakt vyzná a pochybuju že by si toho nevšim takže předpokládám, že se to monotribu stalo až když jsem ho měl doma. Ale nevim no. Musim projet zvukový ukázky třeba na youtubu jestli to někomu dělá taky. Myslim, že by monotribe mohl být ještě v záruce u thomana. Fakt bych kecal jestli když jsem si s tim jenom hrál, to dělalo taky a prostě mi to jen nevadilo. Moc jsem s tim taky nědělal tyhle hluboký zvuky tak jsem si možná úplně nevšim. Každopádně teď když to chci nahrát tak o tom dost vim a taky mi příjde blbost snažit se to odstraňovat ručně po nahrátí stopy.

Na začátku ukázky hraju jen na ribbon klávesničku a po 23 vteřinách zapnu interní sequencer a projíždim různý režimy. Lupance při dotyku a půštění to dělá i když je zvuk cutlej uplně.
Přílohy
monotribe klik test_.mp3
(2.95 MiB) Staženo 14 x

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od TTT31 » 18 kvě 2012 01:17

a procesor ti to stíhá ? na co to nahráváš? jaký máš driver, zkoušel si zvýšit buffer?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od MDudas » 18 kvě 2012 02:54

Nemoze to byt spatna/lacna zvukofka? Alebo nejake divne kable ? Nieco Ti tam vyraba DC offset...
(sorry za tie sample - to nebol vtip, ale neznalost masinky)

Soundboy
Příspěvky: 9
Registrován: 28 čer 2011 21:18

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od Soundboy » 18 kvě 2012 10:23

TTT31 píše:a procesor ti to stíhá ? na co to nahráváš? jaký máš driver, zkoušel si zvýšit buffer?
Jasně procesor je v pohodě. Mám notes HP Elitebook, Win7 x64, CPU T9600 (2,8GHz) a 4GB RAM. Zvukovku mám Focusrite Saffire Pro 40 (driver samosebou focusrite asio), a kabel je planet waves. Tím to určitě není jelikož to monotribe dělá i přímo do sluchátek bez jakýhokoli dalšího zařízení. Nehledě na to že nahrát 8 kanálů najednou pochopitelně u jiných zařízení nepůsobí problémy.
MDudas píše:sorry za tie sample - to nebol vtip, ale neznalost masinky
To se neomlouvej, vždyť jsi v podstatě měl pravdu, při nahrávání se mi vlastně udělaj špatně ořízlý samply ;)


Jinak včera jsem dostal tip na oficiální upgrade firmwaru o kterým jsem teda neměl ani tušení, ale myslim že kuli midifikaci to nefunguje jelikož se pro nahrátí softwaru používá jack Synch in. Ten tam sice pořád je ale je na něj přímo připojený midi udělátko který nejspíš nějak ovlivňuje jeho původní funkci. A jelikož nejsem elektronik tak si netroufám na vracení do původního stavu, upgrade softu a vrácení midi zpátky do monotribu jelikož bez midi pro mě pozbývá užitnosti.
EDIT: Ten odpojenej konektor co je na fotce je jen k napájení baterkama a internímu repráčku. Když je korg zavřenej je normálně připojenej.
Přílohy
monotribe midi vnitřnosti (Large).JPG
foto midifikovaného monotribu zevnitř
monotribe midi vnitřnosti (Large).JPG (307.4 KiB) Zobrazeno 943 x

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od MDudas » 18 kvě 2012 17:07

Soundboy píše: ... ale mám ho od seriozního (i tady pro ezone ) člověka kterej dodělával midi I/O.
Kedze on tam pajkoval a vrtal, tak sa skus pytat jeho - mozno bude o tom vediet viac. Mozno je tam nejaky nedostatok.
Soundboy píše: Zkusil jsem i víc adaptérů některý i origo s nápisem korg.
No, pokial si s nim experimentoval tak, ze si pchal rozne adaptery... hmm... Neviem, neviem. :( Snad mali vsetky parametre zhodne...
Soundboy píše:Myslim, že by monotribe mohl být ještě v záruce u thomana.
:shock: V ZARUKE :!: :?: Ved sa tam robila modifikacia toho MIDI ....

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: ?? odstaranit ruch/klik na začátku zahraného tónu? Monot

Příspěvek od TTT31 » 18 kvě 2012 18:17

S tou zárukou bych to taky viděl bledě jak strhneš plomby při otevírání bedny, můžeš se s reklamací rozloučit.... No a to jako tomu frajerovi co ti to prodal nedělalo a když si to přenesl k sobě tak to najednou dělá???

Odpovědět