Víš, já možná nerozumím těm Vašim impedancím a je mi to jedno. Nemůžu, stejně jako ty, vědět všechno. Moje otázka zněla ale jinak. Já nechci vědět, jestli to mám blbě zapojený,ale jak to mám udělat. Popsat rozumně, laicky.biscuit píše:tak jsem to nejak myslel, akorat blbe napsal... to je tak, kdyz nekdo nechape, ze kdyz pripoji polovicni impedanci jako zatez, zdojnasobi se mu proud a tranzistor jde pri vetsim vybuzeni do nebicka. ale ma cenu nekoho, kdo neumi cist, ucit ohmuv zakon? a laik a diletant, to taky neni to samy...Kermitak píše:Copak reprakum, hlavne vystupu ty veze :]
vilibald: prosimte, jelikoz si nejsi asi schopen zjistit informace o impedancich a jejich razeni, zkusim ti to z poslednich sil popsat.
kdyz zapojis impedance za sebe - tedy seriove, vysledna impedance je jejich souctem (budu o impedanci resit jako stejnosmerny odpor, abych to zbytecne nekomplikoval). kdyz pak das oba repraky (tedy odpory, impedance, zateze - jak chces) paralelne, jejich vyslednej odpor se snizuje. za predpokladu, ze jsou oba reproduktoru 4 ohmovy, jejich vysledna impedance bude polovicni - tzn. 2 ohmy. kdyz k nim pak pridas jeste jeden ctyrohmovej paralelne, snizis vyslednou impedanci na 1,33 ohmu a tim uz mas dost silne zadelano na to, ze zesilovac velmi brzo odpalis. je to v podstate, jako kdybys dal mezi svorky + a - jednoho kanalu jenom dratovou propojku a otocil knoflikem hlasitosti a cekal, ze ten zesilovac se s tim zkratem nejak vyporada...![]()
o tom ti tu vsichni mluvime a ty to porad nejak nechces chapat.
Pokud tě to ale vysiluje, tak se na to vyprdni už radši neodepisuj. Třeba se najde někdo ochotnější. koho nebudu okrádat o čas.