Právě jsme s kapelou nahráli tuhle skladbu, jako takovou ochutnávku materiálu z plánované desky, zajímali by mě vaše postřehy a rady týkající se zvuku skladby.
Já sám musím konstatovat, že nejsem moc spokojen s bicí složkou, kterou jsem naklikal v Battery, jelikož bubeník neměl zrovna čas na nahrávání a tak ty bicí nezní moc přirozeně. Jinak mám ještě na masteru pověšený lehce saturující Magneto a Voxengo Elephant.
soubor ke stažení:
http://uloz.to/1411910/LittleThings.mp3
Pomoc s mixem - alternativa
vasek: Jo s těma činelama to je naprostej souhlas, hlavně hi-hats v rychlejších pasážích jsou dost bída, bohužel ale lepší nemám
. Teď nevim, co myslíš to panorámou, asi jsem si ničeho nevšiml.
Z živýma bicíma to zní více dynamicky a přirozeněji, měl jsem to už jednou nahrané jen tak pro demo účely a bylo to zkrátka pocitově lepší, ale jsou to víceméně drobné nuance a asi jde spíš o to, že mám živě a přirozeně znějící bubny v nahrávkách radši.

Z živýma bicíma to zní více dynamicky a přirozeněji, měl jsem to už jednou nahrané jen tak pro demo účely a bylo to zkrátka pocitově lepší, ale jsou to víceméně drobné nuance a asi jde spíš o to, že mám živě a přirozeně znějící bubny v nahrávkách radši.
Mne ty cinely pripadnou dost nahlas, resp. takove az prilis usycene - rusive. Naopak ride se totalne ztraci, jak kdyby byl ve vedlejsi mistnosti
Trochu mi taky vadi zvuk kytary od 2:20, nevim, jestli je to umelecky zamer, ale mne to zni jako zkresleni z Digitechu RP50
Ale treba potom od 3:00 (cca) je kytara OK a skvele slape basa.

-
Mel by sis pohrat s dynamikou hatky v te rychle pasazi. Nechal si tam kazdej uder stejne silnej a to zni hrozne neprirozene. Nevim jaky mas zkusenosti se hrou na bici, ale takhle se hatka netuka. Je to 3:25 pro upresneni. Jsou to osminy, tak zkus aspon kazdou sudou dobu trochu stahnout (cca o 15-20%), uvidis ze to udela svoje. Jinak cinely souhlas, hrozne chemicky a nasyceny. Bassa super!