Pomoc s mixem - alternativa

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
skeld

Pomoc s mixem - alternativa

Příspěvek od skeld »

Právě jsme s kapelou nahráli tuhle skladbu, jako takovou ochutnávku materiálu z plánované desky, zajímali by mě vaše postřehy a rady týkající se zvuku skladby.
Já sám musím konstatovat, že nejsem moc spokojen s bicí složkou, kterou jsem naklikal v Battery, jelikož bubeník neměl zrovna čas na nahrávání a tak ty bicí nezní moc přirozeně. Jinak mám ještě na masteru pověšený lehce saturující Magneto a Voxengo Elephant.

soubor ke stažení:

http://uloz.to/1411910/LittleThings.mp3

vasek

Příspěvek od vasek »

Poslouchám to jen na repráčcích. Nicméně na začátku lítá každej sampl jinde z panorámy, to určitě přirozenosti nepřidá. Samply všech činelů jsou na hovno - určitě bych vyměnil.
Nevím, jak to zní, když to hrajete živě, ale celkově by mi takové muzice lehká syntetičnost bicích nevadila.

skeld

Příspěvek od skeld »

vasek: Jo s těma činelama to je naprostej souhlas, hlavně hi-hats v rychlejších pasážích jsou dost bída, bohužel ale lepší nemám :(. Teď nevim, co myslíš to panorámou, asi jsem si ničeho nevšiml.

Z živýma bicíma to zní více dynamicky a přirozeněji, měl jsem to už jednou nahrané jen tak pro demo účely a bylo to zkrátka pocitově lepší, ale jsou to víceméně drobné nuance a asi jde spíš o to, že mám živě a přirozeně znějící bubny v nahrávkách radši.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mne ty cinely pripadnou dost nahlas, resp. takove az prilis usycene - rusive. Naopak ride se totalne ztraci, jak kdyby byl ve vedlejsi mistnosti :) Trochu mi taky vadi zvuk kytary od 2:20, nevim, jestli je to umelecky zamer, ale mne to zni jako zkresleni z Digitechu RP50 :-) Ale treba potom od 3:00 (cca) je kytara OK a skvele slape basa.

skeld

Příspěvek od skeld »

Wohma:
Hmm asi s těma činalema budu muset přece jen něco udělat...
Od těch 2:20 je to zkreslená basa hraná tappingem, ten zvuk je takhle záměrně ošklivej, kytara je tam čistá a je slyšet jako by lehce nad tou zkreslenou hradbou.

Jendabenda

Příspěvek od Jendabenda »

Mel by sis pohrat s dynamikou hatky v te rychle pasazi. Nechal si tam kazdej uder stejne silnej a to zni hrozne neprirozene. Nevim jaky mas zkusenosti se hrou na bici, ale takhle se hatka netuka. Je to 3:25 pro upresneni. Jsou to osminy, tak zkus aspon kazdou sudou dobu trochu stahnout (cca o 15-20%), uvidis ze to udela svoje. Jinak cinely souhlas, hrozne chemicky a nasyceny. Bassa super!

skeld

Příspěvek od skeld »

jendabenda: Jo u ty rychly pasaze jsem se na dynamiku vybodl a je to znat, ted uz jsem ale na ceste do Syrie, takze uz s tim nic delat nebudu, stejne tam chci nahrat ty zivy bubny, az to budem davat na desku. Spis me zajimal zvuk ty nahravky obecne, kazdopadne dik vsem za postrehy a pripominky.

delay

Příspěvek od delay »

Každopádně zvuk v globále je celkem fajn.

Odpovědět