Pomůže mi někdo se zvukem??

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 10 srp 2004 09:14

Jo jo přesně tak dokat jsem se o zvuk zas tolik nestaral tak jsem vesele skládal jedno dílko za druhým,ale ono to pak přijde samo,začne tě pak zajímat proč to nehraje tak dobře jako jiným a začneš zjištovat,že děláš základní chyby..a pak začíná to umorný učení!Reason je pro mě nejlepší program který jsem kdy zkusil.Do cubase nepůjdu nák mě nepadl do ruky.
Myslim si,že i na reasnu se dá udělat parádní zvuk,jen to chce trpělivost a zkušenosti.Jediný co se mě na tomhle softwarovým skládání nelíbí je to,že seš odkázanej na myš a klávesnici a nemůžeš živě hrát,rychle zasahovat a spontálně kroutit a mačkat.Proto jsem zastánce hardwaru.Tomu říkám skládání,hraní....Takže mě nezbývá nic jiného než šetřit penízky a těšit se na mašinku :wink:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 srp 2004 09:29

nemyslim. prece midi kontrolerem muzes kroutit jako s hardwarem. v tom to fakt neni :) tim nechci rict, ze hardware nema svoje vyhody, ale pak stejne musis pouzivat cubase nebo podobnej sekvencer. protoze do reasonu ho tezko pripojis :( a pouzivat hardwarovej sekvencer - uf, to snad ani ne. ja jsem se pred tim spatne vyjadril. cubase se urcite vyplati venovat trochu casu. oproti reasonu to neni az zas tolik novejch veci. a podstata je porad stejna. akorat v tom reasonu to mrskas jedna dve :) ach jo :(

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 10 srp 2004 10:42

Proč myslíš,že hardwarovej seqvencer je na prd?Já přemýšlím o koupi rolandu mc909 je to synt+sampler+seq+fx+masterfx+mix v jednom.A dělá se na měm opravdu líp než v reasnu.Sice co se týče editace songu tak to je reason lepší,ale na live přeci nepotřebuješ skládat songy.A tahat na akce komp a náký midi kontrolery to se mě moc nezdá!? :(
Moje představa je že si doma připravím a namíchám materiál v mašince a na akci budu improvizovaně hrát zrovna podle nálady.Tomu já říkám live a ne že si doma připravím celé stopy a pak tam bůhví jak budu předstírat...
Ale jestli máte náké nápady jak hrát live tak se podělte budu rád aspon si rozšířim obzor.

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane » 10 srp 2004 13:02

podle me se live da hrat. Idealni kombinace notas, midicontr, ableton LIVE, insp. Regis.....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 srp 2004 13:27

ne ne takhle jsem to nemyslel. s live hranim nemam vubec zkusenosti a s hardware sekvencerem taky ne. ani jsem nemyslel, ze je na prd :)
myslel jsem to na praci doma.
ale k tomu lajfku: myslim, ze ableton je dobra varianta. zvuky tam muzes nejakym zpusobem mit pripraveny. ze syntaku ti proste vyleze to co z nej vyleze, ale v abletonu muzes mit kazdej zvuk napr. upravenem equalizerem, kompresorem a tak. myslim, ze na akci potom houby poznas z odposlechu jestli ten zvuk neco jeste potrebuje nebo ne a proto je dobry ho mit pripravenej (nastavenej).

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 10 srp 2004 15:52

aj aj já nemám,ale tušení co je to ableton? :oops: No dobře je to taky řešení.Jen vic mašinek a komp to je dost složitý a nestabilní.Zas to má velkou výhodu,že můžeš na každej kanál použít jinej efekt!To na mc909 je asi jedinej problém,máš k dispozici jen 2fx+master,comp.No ale potom nastává ještě jedna potíž a to jak míchat 2 skladby z reasna synchroně za sebe :?:
fakt by mě zajímalo co je to ten ableton live?
Dík

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 srp 2004 16:02

:) neni nic jednodussiho nez www.ableton.com
myslim, ze tady na foru je o nem taky neco napsano. je to soft kterej je primo delanej na live hrani. z reasonem ho propojis pres rewire. ja osobne bych si udelal s hotovyho tracku spoustu smycek /vyrenderovanejch wavek/, ktery bych pak michal v abletonu. stahni si ho a uvidis. neznam vsechny jeho moznosti. hral jsem si jen par hodin s verzi 3 a docela zabava a hlavne intuitivni (hraju dost dlouho z gramcu a je to podobnej druh zabavy :))

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 10 srp 2004 17:28

Nevím proč,ale stejně se mě to moc nezdá hrát ze softu!?Takový krkolomný a pracný abych si ještě musel svoje skladby překopat na jednotlivý smyčky.Třeba to nemusí být špatný asi bych to musel vidět.
Stejně se přikláním k verzi dvou grooveboxů+mix na live...aspon mi takhle s kámošem hrajem a je to bomba.A hlavně je to origoš nikdo takhle nehraje,spíš odsuzuje....ale dík za názor třeba to taky někdy prubnu kdo ví?? :)

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 10 srp 2004 18:34

No, takhle hraje opravdu hodne, ale hodne lidi:) ale tak na live bych ja osobne pocitac taky nepouzival..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2004 00:02

mne pride hranie s mc909 uplne rovnake nehranie ako s pocitacom .. resp. mne krutenie cutoffom nepripada ako hranie .. ci s nim niekto kruti , alebo je to uz nakrutene v pocitaci , tak mi to teda dako pride na stejno ..

Mne sa paci pouzivanie HDR na koncertoch .. HDR nahradi nepotrebnych klavesistov , kery zbytocne beru honorar , nutia bubenikov hrat s klikom a potom nic nerobia .. Ale ziva hra je ziva hra .. tak sa nikto za pocitac neskovava ..

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 11 srp 2004 08:45

Však to přeci není jenom kroucení cutofem,vždyt přeci musíš celou skladbu hrát a vymejšlet její děj v reálným čase a přitom ještě experimentovat s efekty atd...není to žádná sranda,protože máš pod kontrolou hodně ukonů,ale když člověk tu mašinu ovládne třeba tak jako kytaru tak pak je to ta pravá hra!A né to mít dopředu připravený o tom to přeci není!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2004 10:02

radax : jasne .. verim ze aj taky su .. ja som vacsinou videl len takych , co krutili cutoffom .. a nejak to ani nebolo pocut v podstate ..

juan
Příspěvky: 112
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Příspěvek od juan » 11 srp 2004 12:57

Hral jsem z grooveboxu MC-303 live dva roky (+SP202, mikrofon,mix, efekty, obcas jsem mel pujcenou jeste jednu 303ku od kamosa) a je to uplne v pohode. Zvuk na 303ce je samozrejme celkem srandovni, moc to neslape, ale bohate stacilo dat dobry skopky do sampleru a bylo to good. Jak rikas Radaxi, delani muziky je mnohem zabavnejsi nez na komplu, a hlavne mockrat jsem si overil, ze kdyz se hrani povede, tak to neni az tak o zvuku, ale o tom, co s grooveboxem a spol. umis. Kroutit cutoffem je uplne v pohode, Pytkin asi je nahluchlej, kdyz to v podstate neslysi, to je skoda, mel jsem skoro pocit, ze EDM je na tom postavena. Kup si 909ku, jestli ti groovebox vyhovuje a nenech se odradit chytrolinama tady na foru. Vetsinou jsou to lidi, co stejne nic neprodukuji, jen maji vzdycky ke vsemu hrozne moc co rict. Ta 909ka je obvinovana ze sterility, no groove boxy jsou jsou trochu sterilni, ale porad lepsi nez hrat desky druhych, perfektne zmastrovany, a co? michat desky se nauci kazdej za mesic hrani a nic novyho neprinasi. Ze softu hrat, mit notebook a midi kontrolery a dalsi veci je na picu, groovebox se ovlada mnohem lip, vsak to sam vis. koneckoncu to neni jen o cutoffu ;)
Kdyz pustis groovebox pres lampovyho Mateja, tak to dostane stejne vetsi drive, nez kdyz si budes hrat 20 let s VST pluginama, takze v klidu. Uz to neres a bez do toho ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 srp 2004 13:28

juan píše:Kup si 909ku, jestli ti groovebox vyhovuje a nenech se odradit chytrolinama tady na foru. Vetsinou jsou to lidi, co stejne nic neprodukuji, jen maji vzdycky ke vsemu hrozne moc co rict.
hehe :)
mas pravdu, vacsina z nas len tak sedi, robi palcami mlejnek a len tak od oka kibicuje ;)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 11 srp 2004 15:18

jo jo taky se dloubu v zadku a vymejslim co chytryho dneska na forum napisu :)

Odpovědět