Poraďte, jaké efekty použity na zpěvu..

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
cometthrotter

Poraďte, jaké efekty použity na zpěvu..

Příspěvek od cometthrotter »

Zdravím,
po delší době opět potřebuji vaši pomoc.. :oops: :)
už určitou chvíli se snažím analizovat zvuk zpěvu na této nahrávce, ale pořá se mi to úplně nedaří.. jde mi hlavně o to, jestli jsou tam použity nějaké modulační efekty nebo zkrátka něco, co dělá ty vokály tak "sladké" jak mi přijdou.. počítám, že je tam nějakej auto-tune..
když to řeknu jinak, chtěl bych se naučit upravit zpěvy, aby zněly takto..co bych měl udělat?
prosím poraďte.. díky moc :)
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

xdudy

Re: Poraďte, jaké efekty použity na zpěvu..

Příspěvek od xdudy »

no ja si myslym, že je to o mikrofonu, pak tam slyšim vrstvení zpěvovýho tracku (hodně je to zřetelný v refrénech zpívá to tam s kudrlinkama a pod to je to podzpívaný rovně , nebo jak bych to jednoduše -prostě to je nazpívaný vickrát s rozdílnou intonací - vznikaj tam pak harmonie, je to takový širší a sladší) a asi běžný leštění dozvuk, chorus, transienty komprese, autotun tam klidne může bejt -ale s citem

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Hlavním efektem je vysoko položený zdvojený zpěv - zpívaný v unizonu. V refrénu se přidávají harmonie. Tam slyším 4 hlasy. Zpěv je doladěný, v refrénu je to hodně slyšet. Autotune nevím, více se dnes používá melodyne editor. Slyším tam delay, jemný reverb a hodně komprese.

cometthrotter

Příspěvek od cometthrotter »

díky moc, tohle jsem potřeboval.. někdy stačí jen poradit co tam jde slyšet a najednou to tam slyším :D
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

xdudy

Příspěvek od xdudy »

jo jo Džirka2 to vyjádřil pregnantně

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

ma to takovej trochu umelej nadech, co dela split harmonizer, kterej se vyrabi z jednoho taku (i kdyz k tomu muzou bejt domichany i dalsi nabery ty samy linky). vetsinou to bejva neco jako +- 9 centu nalevo, a opak napravo; a oba dodany hlasy s nejakym mikro-delayem, tak 17-22 ms oproti hlavnimu vokalu ve stredu.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

ma to takovej trochu umelej nadech, co dela split harmonizer, kterej se vyrabi z jednoho taku (i kdyz k tomu muzou bejt domichany i dalsi nabery ty samy linky). vetsinou to bejva neco jako +- 9 centu nalevo, a opak napravo; a oba dodany hlasy s nejakym mikro-delayem, tak 17-22 ms oproti hlavnimu vokalu ve stredu.
jo tento stero efekt tam bezesporu je taky slyšet

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Rád bych se vetřel do tématu, poslední dobou mě celkem zaujaly Rytmusovy vokály, zdá se mi, že jsou zvukově o několik levelů víc, než jaké míval...
Poslouchám na low end zařízení, takže se může můj dojem lišit od vašeho, ale vidím to takhle:

Intro:
- Spousta komprese (až tam slyším, jak to vytahuje sykavky a výdechy na koncích slov)

1. část (00:15 - 00:45):
- navrstvení
- ale pořád tam slyším takový "warm vibrato", a pořád nemůžu přijít na to, čím to je (asi ten spodní, rovnější vokál?)

2. část (00:45 - 01:00):
- podobně jako v intru, vokály plný, natlačený

Běžně poslouchám hudbu ve WinAmpu s EQ presetem Full Bass & Treble, nicméně tyhle "jevy" slyším i bez EQ. Když pominu Rytmuse, tak hrozně líbivý vokály (podle mě) lezou z DC Sound studia (Xindl X, Voxel). Ti mi přijdou úplně někde zvukově, než většina CZ / SK scény.

Odpovědět