Posezeni s dechovkou

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

kexik píše:
este doplnim "hadaju sa s producentom a chcu hlasnejsie gitary"
... omyl, jen kytarista chce hlasitejc kytary. Bubenik bici, basista ma malo basy, zpevak tvrdi ze zpevu neni rozumet a klavesistovi je proti srsti, ze nejsou citelny vsechny noty v jeho 16tinovem sole hranym na zvuk "long sustain bell".

MMnojo no tak uz to holt chodi ... ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

dano

Příspěvek od dano »

safa píše:klavesistovi je proti srsti, ze nejsou citelny vsechny noty v jeho 16tinovem sole hranym na zvuk "long sustain bell".
tak tymto si vystihol skutocnost samu, toto sa podla mna stane univerzalnym citatom tohto fora... uplne super :lol:

osobne privitam akukolvek myslienku namierenu proti onanistom a honicom, dokonca by som zalozil aj take zdruzenie, ak by bolo viac zaujemcov...

aladar

Příspěvek od aladar »

Zdravím, ta nahrávka je moc pěkná, i oproti mnohý konkurenci bych jí dal bod, neříkej že jsi to nikdy nedělal. Jsem dechař tak už jsem to párkrát slyšel, vím jak to má znít. Ovšem nechápu proč uděláš hodně slušnou nahrávku a v zápětí o dechovce mluvíš s takovým despektem, to ti za to tak dobře zaplatili že jsi se k tomu snížil i přes ten odpor ?
A srovnávat tuhle muziku s onanií Vaška a Evy není vůbec na místě. Nevím co tihle dva mají společnýho s dechovkou, jsem přesvědčenej že naprosto nic.
Ovšem klidně popadnu samohrajku a jdu si na tancovačku s kytaristou vydělat nějakou tisícovku a nepřijde mi to jako něco za co bych se měl stydět. Tady to nikdo nedělá ? A pokud ano tak na mysliveckým bále nedrhnete "Do lesíčka na čekanou" v es ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

ravi: no ta by se schovala a byli by tam muzikanti na playback, to jsou otazky ! ;)
BTW s balkanskyma dechovkama muzu jenom souhlasit, kdysi jsem slysel ve Varech tu Kusturicovu bandu a byl to peknej narez. Nebo Fanfare Ciocarlia (ci jak se to jmenuje), taky dobry HC :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

ravi: jo, BTW, jak jsi to nahraval ?

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

aladar: ja jsem to nemyslel zase tak spatne o ty dechovce. Dokonce me pri tom nahravani dost prekvapilo, jak to uvnitr ty kapely dobre funguje (uplne jako motor - priznavky, ruzny odpovidani atd...). Akorat to neni uplne muj salek caje. Jo a nahraval jsem to poprve.. predtim jsem delal akorat bigbeaty, bluegrasy a podobny.
Jo a taky jsem hral v jedny zabavovy kapele, kde jsme na ruznych balech pekne prechazeli od popiku k dechnu a zpet a byla to dobra zabava (u dechovky jsem hral na klavesy priznavky).
A jeste PS: Ja se tim zvucenim zivim, tak samozrejme beru vsechno mozny, na co si troufnu a ta hudba se mi nemusi vzdycky libit. Akorat se snazim v kazdym pripade o co nejlepsi vysledek.

Kermitak: nahraval jsem to vsechno zvlast do stop - preampy byly z 01V96 a z Focusrite OctoPre LE - to slo analogove a ADATem do MOTU 828mkII a do Nuenda.
Mikrofony byly Sennheiser e614 (klarinety, overhead na bicich), Sennheiser ME64 (uz si nepamatuju, kde vsude, ale typuju trumpetu, trombon, melafon a hihat), Sennheiser e914 (taky si presne nevybavuju, kde jsem je pouzil, ale snad to byla baskridlovka, baryton, oblitgatka a dve kridlovky) a Sennheiser e865 na tubu. Na bicich byla na slapaku Shurka Beta52 a na virblu Sennheiser e905. Zpevy pak Geffel CMV563 s M7S hlavou (ty tady samozrejme slyset nejsou).
Monitory Tannoy Reveal.
Nahravalo se to vsechno naraz, akorat hodne ostry steky obligatky a zpevy se dohravay pozdeji.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Libi se mi to (teda zvukove ;)

Odpovědět