Posouzení masteru jazz
Re: Posouzení masteru jazz
No problémů tam je trochu víc,hlavně časové důvody studia kde se to dělalo,má plno a už jsme nemohli otevírat míchačku,křest už klepe na dveře,tudíž to musí jít do lisovny.Navíc nám tam uplně zkazili master,tak jsme aspon sebrali nenatlačené wavy a dali to jinde.Takže tak...Chybami se člověk učí 

uzke stereo mi nevadi - u maleho obsazeni by mi spis pripadalo neprirozeny, kdyby byly bici a piano roztazeny od zapadu na vychod a uprostred trcela basa a hlas. Takhle je to tak nejak prirozene pohromade.
Kontrabas je branej jenom snimacem? V tom pripade je to pekny vysledek. Predpokladam, ze se tocilo dohromady, takze mikrofon mel preslechy a proto tam mikrofon neni vubec, nebo jen malo. Pokud by byla samostatna cimra na kontrabas, dokazal bych si predstavit barevnejsi zvuk. Tady je to hodne na 100Hz a vys nic, s vyjimkou jednoho breaku, kde ostatni nastroje otevrou kontrabasu prosotor a najednou je slyset docela dobra barva, ktera ve zbytku songu zanika. Takze abych to shrnul, vice alikvot na kontrabas (coz uz bez remixu nelze) a trosku ubrat vejsky na cinelejch.
Kontrabas je branej jenom snimacem? V tom pripade je to pekny vysledek. Predpokladam, ze se tocilo dohromady, takze mikrofon mel preslechy a proto tam mikrofon neni vubec, nebo jen malo. Pokud by byla samostatna cimra na kontrabas, dokazal bych si predstavit barevnejsi zvuk. Tady je to hodne na 100Hz a vys nic, s vyjimkou jednoho breaku, kde ostatni nastroje otevrou kontrabasu prosotor a najednou je slyset docela dobra barva, ktera ve zbytku songu zanika. Takze abych to shrnul, vice alikvot na kontrabas (coz uz bez remixu nelze) a trosku ubrat vejsky na cinelejch.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 01 kvě 2011 23:56, celkem upraveno 1 x.
Kontráš je snímačem,protože se točila rytmika dohromady
Takže díky za postřehy,nakonec vidím že by každý změnil něco jiného.Nějaké malé úpravy ještě byly.Zas to bude poučení pro příště...
Takže díky za postřehy,nakonec vidím že by každý změnil něco jiného.Nějaké malé úpravy ještě byly.Zas to bude poučení pro příště...

Tak to je slusny. Jaky to byl snimac a jaka krabicka (DI box?) na nim?Drumer píše:Kontráš je snímačem,protože se točila rytmika dohromady:
Jsem unešen.
Už to sjíždím poněkolikráté a libuju si.
Malinko, ale opravdu málo tam postrádám nějakou tu Lucille pro bohatší aranž, ale je jasné že trio je trio
Malinko, ale opravdu málo tam postrádám nějakou tu Lucille pro bohatší aranž, ale je jasné že trio je trio

je to úplne že výborné...
Biscuit - to si myslel ako???
Biscuit - to si myslel ako???

što éto lusííííl?jackies píše:Jsem unešen.

das ist http://en.wikipedia.org/wiki/Lucille_%28guitar%29Drumer píše:što éto lusííííl?

Lucille is the name given to B.B. King's guitars. They are usually black Gibson guitars similar to the ES-355.
ok,už vím,ve třech skladbách mame kytaru 

Je to fajn, libi se mi to, prijemna zmena tady.
Zdravím!
Osobně souhlasím s lehce ostřejšími bicími a divným "reverbováním" -bicí slyším ve dvojím prostoru (místnost, reverb)..
Předpokládám, že je to dáno (usyčený dlouhý reverb) onou snahou o komerční úspěch..
Myslím, že právě vedle nich pak piáno působí zmíněným dojmem (úzké, středové..), jinak mi ale stylově zvuk piana vůbec nevadí - zkrátka jazz-klubové pianino...
Kontrabas na způsob snímání slušný, vzhledem k tomu, jakou plní v aranžmá funkci ani neočekávám ostré výšky..
Osobně souhlasím s lehce ostřejšími bicími a divným "reverbováním" -bicí slyším ve dvojím prostoru (místnost, reverb)..
Předpokládám, že je to dáno (usyčený dlouhý reverb) onou snahou o komerční úspěch..
Myslím, že právě vedle nich pak piáno působí zmíněným dojmem (úzké, středové..), jinak mi ale stylově zvuk piana vůbec nevadí - zkrátka jazz-klubové pianino...
Kontrabas na způsob snímání slušný, vzhledem k tomu, jakou plní v aranžmá funkci ani neočekávám ostré výšky..
- bluerecording
S jazzovou hudbou je ten problem, ze musime vediet kde lezi jej prirodzena zvukovost. Tento master je pekne urobeny, ale na sposob rock/pop. Zvuk jazzu lezi v inom priestore. Treba ist na live koncerty a pozorne pocuvat.....
nesedi mi dost umely dozvuk na vokale a basa nejak divne nahukava
Tak ještě jednou díky za podnětné připomínky,nicméně cd už muselo do lisu,tak příště aspoň budeme vědět co a jak